Highway 16 maj

Planen idag var som sagt longering så vi tog in honom i stallet och tänkte ställa honom i spolspiltan, ljusare där än i boxen. Men han var orolig och gnäggade efter Cardatch så vi släppte in honom i boxen och kollade ifall han skulle lugna ner sig lite, och precis när han började slappna av så gnäggade såklart Cardatch ute i hagen så vi bestämde oss för att ta in honom och så ställde vi Highway i spolspiltan igen. Han var lite otålig så vi snabbade oss lite på med skydden och sen kom Josefina så gick vi ut i paddocken. 
 
Varken jag eller mamma har longerat sådär jättemycket, blir ju inte så på ridskolan. Så Josefina kom och hjälpte oss lite mest för att de var skönt att ha någon som var lite mer säker på de än vi. Han skötte sig superbra, var mest att han skulle få röra på sig. 
 
Just nu så går dom ju i två grushagar brevid varandra och allt har gått jättebra och verkar verkligen som att de kommer överens hur bra som helst. Så imorgon så ska vi släppa ihop dem efter de har varit här och provat sadeln. Tror att de är många saker som spelar in på att han blev lite spänd när han var ensam i stallet. Dels så har han ju stått nu och varken fått arbetat med varen huvudet eller kroppen och sedan har han ju gått i den lilla hagen så han har inte hunnit röra på sig så mycket. Sedan är han ganska otålig i sig också, men tror att de blir bättre så fort vi kommer igång ordentligt och han börjar vänja sig mer vid miljön och så!
 
//Matilda

Kommentarer
Postat av: Lina

Det är väldigt vanligt att hästar blir oroliga och nervösa när de är på nya ställen och dessutom med nya människor. Han kommer bli lugnare snart :)

2013-05-16 @ 22:47:55
URL: http://olinao.blogg.se
Postat av: Olivia Gustavsson

Annabell ville inte heller stå i stallet själv i början, hon fick ju typ panik och ville kasta sig ut så ett tag fick vi ju göra ordning henne utomhus. Men hon vande sig mer med tiden sen :)

2013-05-17 @ 06:34:38
URL: http://oliiviiagustavsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0