Upp tidigt imorgon

Ska snart åka iväg till Lollo. Sover där inatt och följer med henne på tävling imorgon, så de blir att gå upp tidigt. Tävlingen är i Herrljunga på deras gräsbana, perfekt att fota. Har knappt fotat något alls med mitt långa objektiv ute än så det blir roligt. Hade tänkt att försöka lägga upp lite bilder jag fotade på GHS någon gång under kvällen om jag hinner!
 
Lollo och Karsten ↓
//Matilda

Nu är vi laddade!!

Nu är både min och Bellas utrustning putsad, alla grejer är inlagda i transporten och jag har lagt in nytt spån dit och fixat vattendunk, vattenhink, hö och havrehink. Fortfarande osäker på exakt vilket schabrak, men jag tar med två stycken så får vi se vilket det blir när vi väl är där, haha. Besultsångest? Ja lite så. 
 
Alma kommer väl om ungefär en timme och då ska Bella göras fin och knoppas. Inte för att det kommer bli några snygga knoppar som vanligt, men vi får försöka göra det så bra som möjligt. Tror i varje fall att hur det än går så kommer både Annabell och vi tycka att det kommer vara riktigt roligt imorgon och Alma har ju verkligen tur att få starta henne för första gången på en så stor bana, inte så stor risk att hon börjar tjura och inte vill gå fram mer då, utan det är nog mer broms som gäller då tror jag, om jag känner Annabell rätt. 
 
Startar som 16:e på dagenoch 8:e i min klass, så det blir tight med tid men jag får gå banan lite tidigare och så ta ut henne snabbt sen. 
 
/ Olivia
 

Nationella

Sitter i skolan och väntar på att nästa nationella ska börja, missade ju två när jag va på GHS i onsdags, men efter detta så slutar jag, skönt. Annars så händer inte så mycket idag, ska väl sitta och kolla på grejer till Highway, min nya vardagssyssla, haha. Nej men de är verkligen helt sjukt overkligt detta, kommer nog inte fatta att det verkligen är sant förens jag har grimskaftet i handen, lääääääängtar! Men först ska vi hitta en stallplats, håller alla tummar och tår att allt fixar sig så bra som de går.
 
Funderar på vad  man kan kalla honom?
själv tycker jag att Hajen/Haien/Hayen är ganska gulligt ;)
 
en sån flughuva måste han junändå han ;)
 

New day

Åh vad jag är trött idag, men rätt glad ändå. Slutar kl 12 och det är riktigt riktigt skönt!! Kommer hem och ska fixa allting inför imorgon då Annabell ska iväg på lokaltävling i Herrljunga och skutta runt två banor. En med mig, och en med Alma. Tror det kommer gå toppenbra, så länge hon inte tjurar ihop. Det är ju dressyren som krånglat nu, inte hoppningen. Dock kan det såklart bli jobbigt ifall hon spänner sig massor. 
 
Femte behandlingen på Soccan är vi inne på att göra ikväll också, och det har gått jättebra än sålänge. Saknar verkligen att sitta på henne nu, men det är mysigt att bara borsta och hålla på också, man hinner knappt med att göra det annars. Nu har jag borstat och myst med henne nästan minst en timme varje dag, hon är ju så go min polle <3
 
Men snart är vi på G igen hoppas jag, räknar dagarna tills jag kan rida igen. 
Soccis efter någon clear round förra året med ovårdad man, haha!
 
 
/ Olivia

Monday

Gött att det är måndag ändå, har bara slöat sen jag kom hem från GHS ;) Skoldagen idag var okej men lite trög.. Alla är så trötta nu och så om det är dåligt väder bara en enda dag så blir man lite sådär smågrinig. Var hos skolsköterskan också och mätte mig, kollade rygg o vikt o sådär. Hade växt 1 mm, haha! Först mätte hon 158,3 men det tyckte hon inte kunde stämma eftersom jag var 158,7 förra gången. Men andra gången fick hon det till 158,8 som tur var, så krympt hade jag väl trots allt inte gjort.. Och ryggen var jättebra, skönt!
 
Red Annabell när jag kom hem och det var ännu värre idag.. Vet inte om det är att hon är pigg, spänd eller vad det är. Känns som en blandning om både och. Men det ska nog ändå inte bli några problem när vi ska tävla hoppning på onsdag för framåt går det, och fort ;) Får ta tag i dressyren efteråt, kanske försöka boka in en dressyrträning för rebecca med henne nu när jag inte kan träna med Soccan. 
 
Imorgon har vi teknik hela dagen medans alla andra är och tar sig runt milsspåret i Råda, vi har missat 5 tekniklektioner för våran lärare har varit sjuk men nu har dem fixat en vikarie som kunde komma. Dagen tar slut ungefär vid 12 och då ska allt fixas inför onsdag. 
 
/ Olivia

Shopping á GHS dag 2&3

 
Träns från POLO After Riding. Detta var ju egentligen tänkt att jag skulle ha till Junior, men nu flirta de Highways istället ;)
 
Strasspannband från Charlies, glittrar faktiskt väldigt mycket i verkligheten, superfint! Dock serie lite tråkigt ut på bilden.
Pike från Hv Polo
Swrovskiskärp från PS of Sweden
Långärmad piké från Hv Polo. Blev även en vinröda långärmad piké därifrån men den glömde jag fota.
Dessa strumporna från Hv Polo va jag allt tvungen att köpa, rooosa
 
//mMatilda
 

Voltige

Sommrarna 2010 och 2011 så hade Lollos tränare Jenny och hennes kompis, som tävlar sm i Voltoge, voltigeläger som vi var med på. Jag är väl inte världshistoriens smidigaste person, men hade så himla roligt de dagarna lägret var och lärde mig massa. Det är ju så himla annorlunda mot vanlig ridning. Man ska springa in i takt, hitta på hälsningar osv. Roligt att prova på något nytt, blev en massa skratt och har massa filmer från de sista dagarna på lägret 2011, minst sagt övertrötta tjejer, så dem hoppar jag nog över att visa här ;)
 
Men lite bilder kan ni allt få se↓
 

Envisa Bellis

Annabell har varit hemsk de senaste dagarna nu, hon bara stretar och bråkar hela tiden. Om jag hoppar är hon supermjuk och fin, men ett vanligt dressyrpass eller uteritt är det bara kaos och jag förstår inte varför. Hon är en sån där ponny som är känslig i munnen och alltid lyssnar där, vi har nästan haft problem med att hon varit för känslig.

Men hon var lite såhär precis när vi fått henne, väldigt spänd och vill aldrig slappna av. Vet inte riktigt vad det kan bero på för när vi åker till tex ett ridhus så funkar det alltid jättebra!

Men Amanda fotade lite bilder i lördags, och söt är tur att hon är. Ignorera mina söta ansiktsuttryck .. Har fler bilder men lägger upp dom någon annan dag, inte hunnit få in dom i datorn än.

/ olivia

https://cdn1.cdnme.se/4017850/6-3/pic_517e4334e087c35ab46796a2.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4017850/6-3/pic_517e43359606ee6c2e1cd1f3.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4017850/6-3/pic_517e4335ddf2b35f8b05f9bf.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4017850/6-3/pic_517e4335ddf2b35fa79e3a55.jpg" class="image">


Bra måndag

har nog aldrig varit såhär pigg en måndagsmorgon, svävar runt på rosa moln! Idag är de iallafall skola som vanligt, slutar tidigt, skönt! Ska hem och börja på ett bildprojekt och sedan åka till stallet. Hoppas verkligen vi kan vara ute idag. Ska fota de jag köpte på GHS också.
 
 
Gladast i världen just nu, helt overkligt!
 

Overkligt

Mobilen har vibrerat i ett och massa frågor och grattis har strömmat in på fb. Anna ringde förut och frågade om tidningen ev. kunde prata med mig på ridskolan imorgon och jag kan inte bli gladare!

Anledningen till detta?

JAG OCH MAMMA HAR VUNNIT EN HÄST!!!!!

Här hemma har vi nu en lott som vi inom en snar framtid (förhoppningsvis) kommer att byta mot bästa Highway! Känns helt overkligt och dagens bästa beskrivning på hur jag känner just nu kom Katarina med "de måste kännas som att vara huvudpersonen i en klassisk hästbok för tioåringar. Overkligt men underbart".

 

/ Matilda


Saknar min Prins

 
/ Olivia

Outfit

Vad tycks om den här outfiten? Jag och Bella ska iväg och tävla på onsdag så jag håller på och trixar lite med outfits, det är alltid roligt!
 
Funderar på ifall vi ska ha detta för schabraket är så härligt fint nu när det är vår. Får hoppas på bra väder på onsdag :) synd att de gröna bootsen är för stora, för det hade varit pricken över i:et. Men istället får det bli ett par svarta. Har några andra förslag också, men det är denna outfit jag är mest inne på.. Snacka om att jag kommer få köttsår när jag har korta läder och rider med De Niro stövlarna, dem är jättehöga. Haha!
 
 
/ Olivia

Inte DIT..

Vill inte att det ska vara måndag imorgon, t jag ska till tandregleringen direkt på morgonen och jag orkar inte det.. Vill mycket hellre till skolan och göra nationella prov faktiskt. Tycker ärligt talat det är lite mysigt att gå till skolan nu, man känner dem flesta och jag trivs där. 
 
Men idag är jag inte i skolan utan hemma. Vaknade försent idag och det förstörde min dag för nu tycker jag att jag slösat bort dagen. Alla andra sover dock fortfarande medans jag gick upp vid 8..
Men jag ska snart ut och rida en tur på Bella så då blir jag förhoppningsvis på bättre humör. Jag ska bara ha en skön uteritt och försöka att få henne mjuk för hon har varit så sjukt stretig i några veckor nu så jag vet snart inte vad jag gör, jag blir galen på henne för jag vet att det mesta sitter i huvudet. Och ikväll får Soccan sin tredje behandling, hopppas det går bättre idag än igår för igår hittade vi knappt blodkärlen och vi fick sticka flera gånger och Soccan avskyr att bli stucken. 
 
Bellis i sitt nya Dyón träns, bild från igår. Tycker hon blev superfin i detta! :D
 
 
 
/ Olivia
 
 
 

@ hotellet

Sitter och äter frukost på hotellet. Gårdagen var bra, de första vi gjorde var att springa på Johanna, Agnes, Nora, Frida och linnea, saknade vänner! Showen var grym som vanligt och roffe var bäst som vanligt.

Idag blir de mässan nu på förmiddagen och i eftermiddag ska vi se på världscupfinalen.


Inköp under GHS

HIttade allt lite fina grejer trots att jag den första timmen på mässan inte alls var sugen på att shoppa något alls egentligen. Jag är jättenöjd med alla köp och ångrar det absolut inte på något sätt, det här är sånna saker som jag nog aldrig kommer sälja liksom. 
 
Mitt första köp blev ett par bruna och ett par svarta PC boots. De bruna till Soccan och de svarta till Annabell. Har letat efter dem i rätt storlek HUUUUR länge som helst, men slutsålt har det varit överallt. Blev verkligen överlycklig när jag hittade dem och hade kunnat krama om någon seriöst, haha! Så jag tvekade inte en sekund över att köpa båda. Nästan så att jag ångrar att jag inte köpte ett par svarta till Soccan också. Kostar 350 kr annars men nu kostade dem 300 kr!!
 
Sen blev ett rosa strasspannband från Charlies till mitt rosa HV polo schabrak, tycker det var lite fint. 
I Skara Hästsports monter så köpte jag ett sjutk fint Dyon träns till Annabell, jag är så glad över att jag tillslut bestämde mig för att köpa det, tvekade länge. Testade det på henne idag och det var verkligen perfekt, inget snack om saken. Samtidigt plockade jag med mig ett par stövelstrumpor. 
 
Mina två sista köp var vita schockemöhle lindor och ett underbart fint Anna Scarpati schabrak som låg på runt tusenlappen, men det var det värt! Så nu kan jag sälja alla andra vita dressyrschabrak, haha. 
 
 
/ Olivia
 
 

Till salu

Mejla [email protected] vid intresse för något. 
 
1. Schabrak från hööks, storlek ponny. Marin med vit kant. Jättesnyggt men tyvärr för litet för Soccan och på Annabell använder jag det inte på. Har bra passform. Använt 2 gånger, ser nytt ut.
Nypriset var 399 kr om jag inte minns fel.
Mitt prisförslag: 150 kr.
 
 
4.Grönt Mias RS schabrak med guld kant. Fint begagnat skick, lägger sig bra under sadeln och ligger stilla. Storlek full. Allround.
Pris: 170 kr.
 
 
Tävlingstop från Kingsland, gammal modell. Använd 3 gånger, fint begagnat skick. Inga fläckar, smuts eller liknande. Bekväm. Storlek XS.

200 kr.

Gbg

Vi har precis satt oss för att äta och sedan blir de nog en stund på mässan, hela dressyren orkar vi inte se på ;)
 

Favvohästbloggar

 
 '
Tänkte göra ett inlägg med alla bloggar jag läser, men det hade blivit alldeles för långt, men dessa 4 ovan är mina absoluta favoriter!
 
//Matilda
 

Mot Göteborg!


¨GHS 2013

Hur smarta tror göteborgarna att man är egentligen? Helt omöjligt att hitta rätt tåg ju och vi hittade inte ens till centralen från femmanhuset, haha.. Jag och malva är SÅ duktiga på att hitta rätt. Men vi kom dit och hem som tur var ändå. 
 
Varit en rolig dag med bra inköp men ångrar att jag inte köpte vissa saker som jag tittade på. Malva köpte ett assnyggt schabrak som jag också tänkte köpa med 500 kr rabatt men jag köpte det aldrig, det ångrar jag. Men jag har såklart hittat mycket annat fint!! Ska fota alla bilder ikväll och lägga upp. 
 
Soccan har ju förresten fått sin första behandlingen idag, och hon var väligt spänd lilla stackarn <3 
 

FRIDAY

Blev inget jobb idag, så är hemma istället och laddar inför GHS imorgon! De som står på schemat ikväll är städning av bombnedslaget aka mitt rum, packning, se på sändningarna från GHS och blogga. Blir tidsinställt för min del nu i helgen, får se om de kanske finns wifi på hotellet så kanske jag kan blogga lite, den som lever får se! 
 
//Matilda
 

Hoppbilder Annabell

Ho

Två oldies

Hittade två gamla bilder på mig och fina lilla Polly. Den första är ifrån mitt första år på ridskolan om jag inte har helt fel. Dem andra är tagen 7 år senare, 2010, sist gång jag träffade henne. Borstade hur länge som helst och gick sedan en promenad med min älskling, rann många tårar den dagen.
 

Taggad!

Varför ska alla tåg gå så tidigt? Orkar inte. Vi ska dessutom vänta på stationen en timme innan mässan öppnar, och jag undrar varför vi inte tog ett sent tåg istället och åker hem senare på kvällen.Men jaja, skitsamma. Är sjukt taggad iaf, jag älskar att shoppa och jag älskar GHS så vad kan bli dumt? Typ att vi missar tåget och inte hittar någon spårvagn men det är en annan femma.. Det måste vi klara, haha!!
 
Listan på grejer jag ska kolla på ser ut ungefär såhär: 
 
* Något silvrigt pannband
*Brunt dressyrschabrak 
*Läderstövlar
*Svart luva. 
 
Inte så mycket alltså, men jag gillar att göra spontanköp ifall jag hittar något jag gillar. Stövlar ska jag dock verkligen inte köpa nu, utan bara kolla efter. 
 
/ Olivia

Shopping á GHS dag 1

Igår var de jag fick med mig hem en risa Kingsland piké och två lick it. Inga bra bilder men tog dem lite fort nu. Mer shopping blir de i helgen!


Jobbat som tusan

Har precis jobbat klart och sitter med Olivia och Malva och väntar på pappa. Hemma så ska jag äta lite och ta kort på de lilla jag köpte igår och lägga upp de här.  Har varit en lång dag i skolan och blir så avis när man ser alla GHS bilder på instagram. Men snart är jag där igen, läääängtar!
 

Hellu

 
Har jobbat hela dagen och tjänat de sista cashen inför GHS. Nu sitter jag i soffan och chillar med Matilda och Malva. Red Annabell i förmiddags oxå, och hon var superfin och glad! Det är så härligt att rida i den sköna vårsolen nu och ha bra bra positiv musik. Nu när Soccan vilar också så blir det inte så mycket ridning, så nu tar man verkligen  vara på de ridpass man får. 
 
Veterinären skulle ju dessutom kommit idag, men hon hade inte fått medecinen så hon kommer imorgon istället. Jag är ju dock på GHS då, men pappa är med. Åh det ska verkligen bli sjukt roligt imorgon!!!! Längtar som en galning och räknar timmarna. JIHO!! :DDDD
/ olivia
 
 
 
 

Saknar!!

Våren 2011 var jag med i Grästorps gota lag. Hade så himla roligt, saknar det verkligen! Saknar tävlingarna, laget och bästa Lucky ♥
 
 

Sälja eller inte?

När vi gick på mässan idag så såg jag så himla många fina schabrak så nu är jag riktigt sugen på att köpa ett till. Men jag har tre redan, två blåa och ett vitt. Skulle vilja ha ett svart också, men då kanske det är dags att göra sig av med ett?
 
Isåfall blir det mitt blåa Schockemöhle. Men jag hatar att göra mig av med saker och Junior är riktigt fin i det. 
 
Någon som är intresserad av att köpa det? Kom med bud!

Mejl: [email protected]
 
//Matilda

Bra dag!

Kom nyss hem från Göteborg. Har haft en bra dag med Linnea och sett på många fina ritter och hästar. Och mässan var ju super som vanligt, skulle kunna ta med mig allt hem, haha. Har faktiskt sparat på mina pengar, så blev bara lite shopping idag, lägger nog upp vad jag köpte imorgon, blir mer i helgen ;)
 
Nu ska jag snart krypa ner i sängen så att jag inte är helt död i skolan imorgon.
//Matilda
 

Godnatt

Ont i huvudet, trött och vill bara slänga mig på sängen och sova trots att hon bara är snart tio. Och det är precis vad jag ska göra, gå och lägga mig. Imorgon ska jag vara pigg och utvilad, punkt slut!! Det här med att vara en zoombie hela dagarna fungerar inte längre, nu får jag allt ta tag i min vardag och börja äta bättre också. Mår bara sämre och sämre nu när jag inte har tränat heller, så det vill jag också komma igång med. 
Idag när jag jobbade orkade jag verkligen ingenting så jag fick avsluta och gå in istället.
 
Negativt inlägg jag vet, men imorgon är vi gladare hoppas jag, hehe ^^ 
 
Saknar sommaren!
 
/ Olivia

Outfit

Bara älskar den här outfiten, riktigt snygg! Schabraket är ett utav de snyggaste jag har o ligger verkligen BRA under sadeln, tillsammans med soft up stigbyglarna så blir det sjukt snyggt och sen matchar ryttaren till det.Man hade ju kunnat välja bort silve/vitt  och istället ta tex tretorn falsterbostövlar och en annan svart hjälm, men jag tycker det är snyggast såhär. 
 
/ olivia
 
Den här outfiten nedan gillar jag också, den trixade jag ihop när jag skulle hoppa Annabell i höstas. Passar både till hösten och vintern när det är lite mörkt ute och på sommaren när man vill ha härliga färger, det är en neutral färg på schabraket men ändå mer än bara svart eller blått.
 

Shoppa på GHS

Dessa saker bl.a. kommer jag att kolla efter idag och i helgen inne på mässan. Ett träns kanske inte är det mest nödvändigaste när man kan använda de någon gång i veckan. Men Juniors träns är så fult och slitet. Och om man inte har en egen häst att lägga pengar på så kan man ju lägga pengar på utrustning istället, eller hur? ;)
 
//Matilda

Godmorgon världen

Idag åker Matilda till GHS, så sjukt fuskigt tycker jag!! Vill också dit, men jag får åka dit på fredag som tur är. 
 
Idag ska hästarna vila och jag jobbar, får se ifall Soccans behandling börjar idag eller imorgon oxå. Vi hade ju sån tur o träffade veterinären när vi köpte en "för"medecin till henne, så nu vet vi precis vad vi ska ge henne för magen. Hon har ju faktiskt gått igenom den här medecineringen en gång förut, men jag hoppas inte att det tar för mycket på henne. Just nu märks det absolut inte att hon är sjuk i hagen, för hon springer runt och är apglad hela tiden, dumma lilla ponny ;)
 
Hade lite smålektion för Alma igår när hon red Annabell, eller jag hjälpte henne. Och det är verkligen skillnad från förra gången jag såg dem tillsammans, Alma rider henne mycket bättre nu trots att hon är brunstig och lite tjurigare nu, hon tar tag i saken bättre liksom! Red dressyr större delen av passet men sen på slutet blev det lite hoppning på småhinder också, så hon bara fick känna på några språng innan tävlingen dom snart ska åka iväg på. 
Alma o Bella på bild. 
 
 
/ Olivia
 
 

Vad tycks?

Lisa Candemyr är det som har gjort våran jättefina design och header! Vi båda är verkligen jättenöjda med den och jag tycker att den är stilren men ändå inte tråkig på något sätt och ser välarbetad ut! 
 
Men till det viktiga, vad tycker NI om designen och allting? Och även att jag börjat parblogga nu istället för att blogga ensam? Även fast jag ändå kommer att fortsätta blogga endel på min förra blogg oxå!
/ Olivia
 
 
 
 

Provsvar

 
 I torsdags var veterinären här och tog blodprov då Soccan rasat i vikt under hela vintern. Lämnade in proverna på skara i fredags och idag fick vi svaret att hon fått anaplasma ochborelia, fästingsjukdom alltså. Hon börjar behandlas imorgon eller övermorgon. . Troligtvis har hon haft det ända sedan november, nästan ett halvår alltså. 
 
Hoppas hon blir bra nu och att vi snart kan köra igång igen. Men vi stressar inte, det får ta den tid det tar för min lilla tjej att återhämta sig, jag hoppas verkligen hon blir frisk ♥ Spelar ingen roll hur mycket träningar och tävlingar vi missar, bara hon blir bra och mår bra igen, för det finns ingen jag älskar så mycket som henne och jag skulle aldrig kunna tänka mig att en annan ponny stod i stallet. Hon kommer få stark medecinering och det är en jobbig process för henne, och kommer bli för mig också: Men hon ska klara det här!
 
// Olivia
 

Smart pannband

Kikade in på Skara Hästsport´s hemsida och hittade detta pannbandet. Det har tryckknappar på sidorna så att man enkelt kan ta av och på det utan att plocka isär tränset. Supersmart lösning tycker jag och pannbanden i sig var fina, klassiska strasset, är alltid snyggt. 299 kr får man betala för det, Skara har dessutom ett erbjudande där man kan köpa två för 500 kr. Ska absolut hålla utkik efter detta på GHS!
 
//Matilda

Pluggeliplugg

Sitter i skolan och skriver på ett arbete med Therese, känner mig duktig haha. Slutar sent idag och hemma väntar mer plugg, spanska dessutom, väldigt roligt. Men imorgon blir de första dagen på GHS!
 
//Matilda

Kontakt

Om ni på något sätt vill eller behöver komma i kontakt med oss så finns vi på lite olika ställen att få tag i. 
 
Våran gemensamma mejl: [email protected]
Matildas mejl: [email protected]
Olivias mejl: [email protected].

Vi finns även på instagram där ni kan följa oss där vi heter: oliiviiagustavsson (Olivias) och matildascander (Matildas). 
 
/ Matilda och Olivia
 
 

Duktig pålle idag!

Blev två bra lektioner på Junior idag. Hoppades båda, men lite samma sak.,han kändes mjuk och fin i kroppen och de vi brukar ha svårt med annars fixade vi bra, avstånden stämde och alltför på riktigt bra, riktigt nöjd med honom idag! :)
 
 

Duktig pålle idag!

Blev två bra lektioner på Junior idag. Hoppades båda, men lite samma sak.,han kändes mjuk och fin i kroppen och de vi brukar ha svårt med annars fixade vi bra, avstånden stämde och alltför på riktigt bra, riktigt nöjd med honom idag! :)
 
 

Chillar i soffan

Haft en helt underbar dag med mina bästa kompisar från klassen. Det har verkligen varit jättemysigt o roligt, vi åt lite tårta som var kvar eftersom jag fyllde år igår så alla åkte nog hem med överfulla magar o lite illamående, haha! Emelie var kvar en lite längre stund så att jag hjälpte henne med NO:n. Min medryttare Amanda har varit och hjälpt mig o ridit båda hästarna idag, så även dom har fått något att göra, så slipper så dåligt samvete ;) Tycker det är toppen att kunna kombinera med hästarna vissa dagar och göra något annat någon annan dag även om det blir sällan jag hinner göra något annat än att vara i stallet, men då är en dag guld värd!
 
Kommer ev publicera lite inlägg från min förra blogg här sen, så ni som har läst min blogg tidigare kan ju bara hoppa över dem inläggen isåfall! :)
 
 
/ Olivia

Sprenger Bow Balance

Något jag har velat ha länge nu är ett par Sprenger Bow Balance stigbyglar. Är nog de bästa stigbyglarna jag har ridit i, just för att man får så bra grepp och ett stort plus är att dem är böjliga. Har faktiskt funderat på att köpa ett par egna stigbyglar nu eftersom att jag får så dåligt grepp i Juniors och de är så jobbigt när man rider, speciellt när man hoppar. Så om jag ska köpa ett par så kan jag lika gärna köpa ett par bra, så ett par Sprenger stigbyglar kommer nog att landa i min hästgarderob inom en inte allt för avlägsen framtid ;)
 
Finns att köpa på bl.a. Skara Hästsport för 1 599 kr.
 
 
/ Matilda

Första "riktiga" inlägget,

Hejsan! Blir första riktiga inlägget här nu då. Ni som klickar in här kommer få läsa om lite allt möjligt och jag och Olivia hoppas att detta blir bra nu. 
 
Måndag idag iallafall, första dagen på en, för min del, fullspäckad vecka ↓
 
Idag: Skola och ridning x2, ska rida igen i gruppen innan.
Tisdag: Skola och mamma fyller år och hon ska ha gäster, så¨hon har satt mig som ansvarig för att baka en kaka, ska nog även ut och gå en sväng.
Onsdag: Göteborg Horse Show med Linnea hela dagen!
Torsdag: Skola och sedan åka och jobba
Fredag: Skola och jobba
Lördag & Söndag: Göteborg Horse Show :)
 
Mestadels roliga saker, GHS är lätt bland det bästa på hela året. Men nu så ska jag snart dra på mig ridkläderna och åka till stallet!
 
//Matilda
 

Presentation Olivia

Hej hopp! Det här är Olivia, bloggare nummer två på den här bloggen. Jag är en glad och pratsam tjej på 15 år och ska nästa år börja på gymnasiet där jag har sökt in till estet inriktning media. 
Jag bor på en liten gård en bit utanför Lidköping med mina föräldrar, en syster, en katt och två ponnyer! Så det är inte så svårt att räkna ut vad jag gör när jag är ledig, rida alltså. Förutom att rida så tycker jag väldigt mycket om att fotografera, något som jag inte är alls duktig på egentligen, men jag gör det lite på skoj och när det ska bli fina bilder får jag anställa Matilda istället. 
 
Tänkte berätta lite kort om hästarna. 
Annabell är 14 år och c-ponny, ett riktigt fuxsto! Har haft henne sedan mars 2011 då vi köpte henne från en verksamhet. När hon kom hit kunde hon inte så mycket och var en riktig utmaning för mig, men nu när vi har lärt känna varandra mer så går det bättre. Men än har vi mycket kvar! Jag har knappt tävlat henne något, men vi har startat LC i hoppning och LB i dressyr med godkända resultat. Hon är en riktig studsboll den ponnyn, man måste bara hitta viljan hos henne och då brukar det gå superbra. 
 
Secret Star, till vardags kallad Soccan eller Sockertoppen är 15 år och d-ponny. Henne köpte jag i maj 2012. Soccan hade gått LB hopp och LA dressyr när hon kom till mig och än så länge har vi tillsammans tävlat LA dressyr med vinster upp t.o.m LB och i hoppningen LC+5 samt startat clear round på LB höjd med placeringar t.o.m LC.  Soccan är en riktig ängel i allting att ha o göra med. Hon är lagom pigg och hetsar aldrig upp sig i onödan. Hon är väldigt ambitiös i all ridning och vill göra rätt. Just nu är hon dock lite sjuk och veterinären har varit ute pga att hon rasat i vikt under hela vintern och nu på slutet har det bara blivit värre. Så nu är det rätt lugnt på tävlingsfronten. Men hoppas på att vi snart är igång igen!!
 
Jag har en tredje ponny, men han är utlånad till min kompis för tillfället. Prinsen är 20 år nu och jag köpte honom mars 2010. Han var riktigt riktigt bråkig när han kom hit efter att ha stått på ridskola. Överdriver inte när jag säger det. Egentligen var han en riktigt bra förstahäst och nybörjar ponny, men han testade så mycket när vi fick honom och där stod vi rättså okunniga och visste inte vad vi skulle göra. Har många gånger funderat på att lämna tillbaka den hästen igen, men nu är jag glad att vi aldrig gjorde det för vi har haft några underbara år tillsammans och nu ska han få lära upp en ny ryttare precis som han lärde mig allting. 
Om ni vill veta mer om mig och mina hästar så kan ni kika bak i arkivet på min förra blogg http://oliiviiagustavsson.blogg.se. 
 

Soccan: 
Annabell: 
 
Prinsen: 
 
 

Presentation- Matilda

Som ni nog kan lista ut av rubriken så heter jag Matilda. Och kan ju börja med att säga att detta med att skriva presentationer av mig själv inte är min starka sida, men ger det ett försök iallafall.
 
Jag blir 16 år i sommar och bor i ett litet samhälle utanför Lidköping med min mamma, pappa och lillebror Felix. Som alla andra under ungdomar i detta avlånga landet spenderar jag många timmar i skolan, kanske inte allt för roligt. Men min fritid spenderar jag helst i stallet och med mina vänner. Trots en hel del tjat under åren så har mina kära föräldrar inte gått med på att vi ska köpa en häst.
 
Men den 28 april, sista dagen av Göteborg Horse Show så gjorde nog jag och mamma vårat bästa köp någonsin. Vi köpte några häslotter som vi alltid gör, ni vet bara för att de är kul. När vi sedan på eftermiddagen satt inne i Scandinavium så ropades ett av våra lottnummer upp och onsdagen den 15 maj så åkte hela familjen ner till Bollerup för att hämta våran vinst, Highway!
 
Highway är en valack född 2008 e: Highlander/ u:Ametist/ ue: Amiral
Än så länge håller vi bara på att lära känna varndra men jag var helt förälskad i honom första gången jag red honom. Han har verkligen världens mysigaste personlighet!
mer kommer!
                                              
 
De var väl de, om ni vill veta mer eller undrar något så får ni helt enkelt fortsätta läsa eller skicka iväg en liten kommentar!

RSS 2.0