Long day

Annabell är fortfarande halt tyvärr, får se om vi åker in med henne i veckan beroende på om det blir bättre eller inte. Syns i varje fall inget i skritten längre vad jag kan se. Soccan fick ut o galoppera långt idag, trött var hon efteråt! Men vi tog det lugnt eftersom det trots att det var sent på kvällen så var det ganska varmt och då ville jag inte pressa på för mycket. Duschade av henne med slangen lite efter och så släppte jag ut henne i hagen medans jag gick en kort promenad med Annabell innan jag tog in dem för kvällen. Annabell blev biten av en blinning eller något så hon fick värsta damprycket, stackarn!
 
Imorgon kommer Malva hit och sen på eftermiddagen ska vi hem till henne och jag ska få prova rida hennes hest då med. SuperkuL!
 
/ Olivia

Galet

Hur varmt är det inte idag? Låg ute i bikini förut men nu fick jag gå upp på balkongen för det var för varmt där nere, svettas som en gris.

Rider soccan sent ikväll, runt 9 tiden hade jag tänkt så är det inte lika varmt, jag ska bara slöa o försöka orka göra något i värmen tills dess.

/ olivia


Åhej Sommar!

Sitter ute på altanen i klänning, hur härligt?! Okej, jag fick hämta en filt för de började blåsa, menmen. Kort och slapp dag i skolan och sedan åkte jag in till stan och hämtade ut mina ridstövlar som blivit lagade. Sista hela skolveckan är slut, två veckor kvar och sedan är de sommarlov. 
 
Nu ska jag försöka klippa ihop en liten film från igår, får se om datorn vill sammarbeta. Highway får gå ett lite lugnare pass idag, lite jogging.
 

Torrschampo

HIttade ett torrschampo på Cheval Ridsport, "easy white" för gråa och vita hästar. Verkar ju supersmart, det kan jag ha till Soccans vita ben istället för att slippa schamponera och blöta ner hela benen med slangen. 
 
Kostar 159 kr, ska absolut klicka hem det!
 
/ olivia
 

Vad han är bra!

Träningen idag gick superbra! Tyckte Linda förklarade bra och de vi gjorde gav verkligen resultat. Började med att göra lite halter och se till att han var kvick framåt i igångsättningen, han var lite slö i början och lite i "viloläge" men Linda hjälpte mig lite och hade dressyrspöet och petade lite när jag skänklade och sa de att om han sticker iväg nu så ställ dig bara upp och låt honom gå fram och ta sedan ner honom och beröm, för vi ville ju att han skulle fram, bara för att klargöra, hon sloh honom alltså inte utan petade till lite på låret på honom. Men han gjorde inte så mycket men förstod att han skulle fram lite kvickare.
 
Sedan använde vi oss mest av nedre delen av paddocken och hade ett litet fyrkantspår där istället för de var så mycket insekter nere vid skogsdungen. I början i traven så gjorde vi lite avsaktingar till skritt och tillbaka i trav. Fokuserade mycket på att han inte skulle "flasha iväg" med sin stora gång hela tiden utan samla ihop sig lite mer och verkligen jobba upp under sig. Vi jobbade även mycket på volt i båda varven och att jag skulle flytta honom lite och få honom mjuk. Galoppfattningarna gjorde vi också på volt och just för att de skulle bli enklare så gjorde jag en liten flyttning innan. I högervarvet gjort vi klart bästa galoppfattningen hitills, sådär bra så man tänkte att "Shit vad bra det blev, de gjorde vi bra" . I vänster var lite struligare då både jag och han var trötta men vi fick till det också!
 
Kanske kan klippa ihop en liten film imorgon ;)
 
 

Trött på allt

Fy vad jag är trött på falska personer just nu, blir så arg och besviken...
 

Haft en mysig dag med bästa Emelie, vi har sett film och ätit lite gott! Var ute och promenerade med båda ponnyerna också en stund var, mina finaste vänner. Tycker så mycket om dem! Imorgon ska Soccan få ut o kondisträna i galopp, trött ponny har jag planerat att skritta hem på efteråt ;) skrittar fram en halvtimme bort till grusvägen, intervalltränar och sen skrittar tillbaka och det tar ju också en halvtimme hem då så det är bra att hon får ordentlig fram och avskrittning, har varit alltför slarvig med att skritta fram och av nu så det måste jag skärpa mig med. 
 
Hoppas alla haft en underbar torsdag, imorgon är det sista dagen innan helgen♥
 
/ olivia
 

5 #

#  Det finns nog inget ord jag stör mig på/ tycker är så "fult" som gött, eller när folk byter ut o mot ö i andra ord, haha.
# Jag grät när vi vann Highway
#Är hur mörkrädd som helst, vågar knappt gå ut till soptunnan när det är mörkt och se på PLL på kvällen går inte an.
# därför↑ så har jag sett typ en skräckfilm i mitt liv, och de var nog inte änns en rikitg skräckfilm..
# Min största rädsla är att få cancer.
 
//Matilda

Träning

Kom hem från skolan för en stund sedan och nu gör jag ungefär ingenting och väntar på att mamma så vi kan åka till stallet. Idag är de första träningen för oss, så hoppas att både jag och han visar oss från våran bästa sida. Linda kommer upp till "oss" och så rider vi i paddocken.
 
Annars så har det varit en lång dag i skolan men de är bara imorgon och måndag och tisdag kvar som är riktiga skoldagar, kan dock inte påstå att det känns som om att de snart är sommar när det regnat hela dagen, men, men. 
 

Mums

/ Olivia


Mycket gjort

Idag har det varit en LÅNG dag och jag har fått massor med saker gjorda, det känns så skönt. Jag har: 
 
*Gjort klart NO inlämningen, har bara renskrivningen kvar men det planerar jag att göra på lektionen imorgon då vi får en timme till det. 
 
*Handlat med mamma
 
* Varit ute o sprungit några kilometer
 
* Ridit Soccan
 
*Mockat
 
*Promenerat Annabell
 
*Lagt in nytt spån till båda hästarna
 
*Pluggat spanska. 
 
Och ändå har jag faktiskt hunnit ta det lite lugnt emellanåt, jag var klar med NO:n vid 5 och sen gjorde jag resten av grejerna och kom in vid 8, tycker jag var ganska effektiv i varje fall :D Soccan var tyvärr desamma i ridningen idag att hon inte alls ville släppa, så tillslut sket jag i det och gick ut ur paddocken och galopprejsade istället, typsikt mig att ge upp på det sättet.. men när jag travade av så var hon helt plötsligt jättefin, haha!
 
/ Olivia
 

Mys med min fina!

Kom precis in från stallet. Tänkte bara mocka och fixa men Lotta kom så då tog vi in hästarna och så jag ställde upp Highway på gången och borstade en bra stund. Så himla mysigt att vara helt själv i stallet och bara stå och pyssla med hästen utan att behöva passa någon tid. Min lilla skitgris har dock rullat sig i sandhögen varje dag och de spelar ingen roll hur mycket man borstar för halt ren i pälsen blir han inte, hur dammig som helst. Men när det blir lite varmare ute så ska han få sig ett bad, iallafall innan Björneröd, hihi. Men lite renare blev han iallafall och jag provade ett utav de täcken vi samlat på oss hitills och de satt riktigt bra, snyggt är det också. Är väl dags att sätta på dem flugtäckena snart trodde Lotta, de hade varit ganska mycket flugorn nu när de varit varmt. Båda pollarna har fått varsitt zebratäcke och så en flughuva på de så blir det riktigt stiligt, haha. 
 
Fick dessutom hem papprena från de att vi skickade in ägarbytet, så nu står vi som ägare överallt :)
 
//Matilda
 
 
                                                                                                                                                                       

Bilder från uppmärmningen i lördags


Hejdå min vän

Precis som Olivia så ska jag lämna in min kära iPad idag *snyft*. Haha, nej men jag klarar mig nog ändå.

Sitter just nu hemma och har precis ätit frukost och filat lite på en redovisning i spanska, Google translate är min räddare i nöden. Igår så skickade jag in två arbeten så nu är de bara redovisningen idag, nationellt muntligt i spanska på fredag och en No sak kvar sen är jag klar! Kämpa nu de sista, denna veckan är faktiskt den sista hela skolveckan jag har kvar i grundskolan.

Idag så får Highie en välförtjänt vilodag och jag ska bara dit och mocka och fixa mat.


två svar

Är det bara du som rider eller också din mamma? :)

Förstår inte rikitg om du menar överlag eller på Highway men. Mamma har iallafall ridit sedan hon var liten och gör fortfarande. Highway har hon ridit när vi red honom på Bollerup. Tyvärr så har hon något som kallas MS, inte riktigt koll på vad de är men de märks när hon rider hästar med större steg så orkar inte hennes ben hänga med eller något. Och Highway har ju ganska mycket steg och orkar inte rikigt hålla ihop sig så mycket än. Så därför har inte mamma ridit. Dessutom har de varit bra att han bara haft en person på ryggen nu när allt varit nytt. Men han orkar ju mer och mer  så småning om och mamma kommer kunna rida honom mer och mer :)
 
Mamma och Gigolett 2011
 
Förstår att han är ny, ung & att du vill lära känna honom, men när tänker du rida ut med honom? Är du knte rädd att han ska tröttna på dressyren totalt fall du bara kör det dag ut och dag in? Och tröttnar inte du själv? Hahaha eller det kanske bara är jag som trött ar på att göra samma sak hela tiden ;)
 
Denna frågan har jag väntat på att den skulle komma. Jag är absolut orolig över att han ska tröttna på att gå på banan men jag har försökt variera arbetet och lagt in bommar osv. Men har varit mycket nytt för honom så. Rida ut är något jag tycker är jättevikitgt och roligt för både mig och honom. Dock har jag inte velat rida ut en då de helt enkelt inte kommit något bra tillfälle. Men ska se om jag kan rida ut med Lotta och Cardatch någon dag så han får ha med sin kompis eller om jag rider själv och så får mamma gå med. 
 
//Matilda

iPad inlämning

Idag blir det till att säga hejdå till min älskade älsklings iPad <3 Kommer bli hårt det här :(( Tur att vi får dator på gymnasiet nästa år ;)
 
När jag kommer hem efter skolan ska jag lassa in 35 balar hö, rida dressyr på Soccan, plugga NO, promenera Annabell, mocka och ut o springa. Måste hinna med allt, springa tänker jag INTE strunta i idag, det är bara att göra det även fast det är jobbigt, blivit alldeles för lat med det nu och jag känner att jag tappat kondition och det gör att jag är mycket tröttare i vardagen. Vill känna mig stark!!
 
/ Olivia
 

Bästa ridpasset!

Idag var de bästa passet vi har haft hitills. Linda hann inte komma så de blir på torsdag istället. Lotta var med och hjälpte mig en stund och la ut lite bommar med olika avstånd och några som en solfjäderpå volt. De började bra från början och jag tänkte på de hon sa igår och han var såååå fin! Bommarna hjälpte bra och han fick fundera på vart han satte fötterna och speciellet dem på volten gav en liksom "kvitto" på vart jag hade honom. En stund var han sådär jättefin, formen satt perfekt och han trampade på bra, vilken känsla! Lottas kommentar " de ser ut som ni bara flyger fram", sedan orkade han ju inte bära sig så så länge men jäklar, nu vet jag vad jag ska sträva efter. 
 
Högergaloppen satt fint, även fattningen. Vänster var lite krångligare och då blev han lite tjaffsig men då var både han och jag trötta så när vi fixat den bra så travade jag av.
 
Är verkligen så nöjd att jag hittat knapparna, tack vare Lotta vars hjälp har gjort sån stor skillnad på bara en dag. Så glad att vi kan ha honom hos henne och Johan!
 
Min Prins♥
 

//Matilda

Mycket roligt

Sitter och kollar igenom både dressyr och hopptävlingar inför sommaren. Finns sjukt mycket roliga tävlingar jag vill åka på! :D Kvällsdressyren i Floby är ett måste, och det har pappa lovat att köra till i varje fall, kommer nog rida LB:1 och LA:1 då. Min kompis Edith är troligtvis här då också, hoppas! 
 
Är några helger då jag skulle kunna åka när det är dressyr och hoppning samtidigt, men jag kan inte bestämma vilket utav dem jag vill då. Får väl se hur det går tävlingarna innan och vilket jag blir mest sugen på helt enkelt, men det lutar mest åt dressyren för  det är det jag vill hålla på med, Tror jag.. Är osäker på det där. Men jag blir osäker i hoppningen och rider inte bra där då, och dressyren har jag mer tålamod med och orkar kämpa lite, hoppningen ger jag upp bara jag kommer lite nära på ett hinder typ. Men självklart ska jag inte sluta med hoppningen helt, bara att jag kanske prioriterar dressyren lite mer. 
 
/ Olivia
 

Lite blandat

Godmorgon! Har en lång skoldag framför mig, känns som att dagens jobbigaste blir att orka hålla mig vaken, så himla trött. Kom hem sent från stallet igår. Lotta kom och hjälpte mig när jag red med hur jag skulle göra när han håller på med huvudet, mycket halvhaleter, lirka osv. Hablodlever lite djup i formen och gick in lite bakom lod men vi lät honom göra de, fokusen låg på att han inte skulle gå emot och hålla på med huvudet. Jag har ju inte riktigt vetat hur jag skulle göra samtidigt som jag inte velat pressa honom ifall de var jag gjorde fel eller om han inte trivdes med bettet eller om han var trött och jag krävde för mycket. Men de handlar mer om att han testar så fort de blir lite jobbigt. Samma sak med att han kollar en del, han är ju lite sån, han ser och hör allt. Men vi tror att han testar de en del ocksåmför Lotta sa de att så fort jag kom åt honom så skulle han kolla på något.
 
men han blev iallafall fin och Lotta tyckte att trots att han testar så syndes de att vi kände varandra bättre och var ett team. All hantering går framåt och efter jag ridit så var han så gosig och  bara stod och halvsov, söten
 
Känner att jag tappade tråden lite nu när jag tänkt skriva om dagen.  Har två timmars so nu, ganska segt faktiskt. Ikväll blir det ev. Träning för Linda, om inte hon hann så får vi se vad jag hittar på, kanske jogga med lite bommar på volt, Lotta sa att de brukar funka bra för att få igenom honom. 
 
//Matilda

Onsdagens planer

* Skola 8-16
 
* Promenera Annabell 
 
* Borsta Soccan, ev rida. 
 
* Fixa NO inlämning. 
 
Det är våran längsta dag i skolan idag, alla andra dagar har vi typ sovmorgon till lite efter åtta eller slutar runt 2 tiden. Musik nu på morgonen och sen kommer det massa lektioner och korta raster = jobbig och intensiv dag. Brukar alltid vara helt slut när jag kommer hem. Tur att det bara är en gång i veckan ;)
 
Annabell ska ja försöka gå en promenad med idag precis som igår, och så ska vi nog åka till kliniken och kolla upp henne nästa vecka. Soccan ska jag borsta lite på och beroende på hur trött jag är så bestämmer jag utefter det ifall jag ska rida Soccan eller inte, det är inte nödvändigt idag. Och hur mycket tid jag behöver lägga på NO:n. 
 
/ Olivia

Man får skratta ;)

/ Olivia
 
 

mitt IQ på 550 sjönk nog nyss

Har lyst med min frånvaro denna dagen känner jag. Men kan förklara det hela med att jag inte har haft något internet på datorn sedan igårkväll. Har suttit och försökt fixa de en stund nu och upptäckte att de var så enkelt att wifiknappen på tangentbordet var av, haha [email protected]..
 
Har iallafall haft en ganska bra skoldag, lite *hosthost* övertrött dock, haha. Ska åka till stallet snart och hoppas att min lilla häst är på bra humör idag, igår var han inte alls sugen på att jobba dressyr igår och de var varmt, jag var trött, ingen bra kombination. Men han var ganska fin ändå.
 
rörigt och osammanhängande inlägg, yeeesbox!
 

Charlies schabrak

Om ni letar efter ett bra allround eller dressyrschabrak så rekommenderar jag verkligen Charlies schabraken! Jag har ett rött och ett blått, de blåa finns med olika kantband. Båda mina har vitt kantband. Dom är väldigt snygga, bra material, blir inte förstörda av att tvättas och ligger superbra under sadeln och riktigt stilla!
 
Köper man två får man 100 kr rabatt. Är så nöjd med mina! Funderar på att beställa hem ett rött i allroundmodell nästan... får fundera på det. 
 
/ Olivia
 

Måndag morgon

Det är sista heldagen med våra iPads idag, imorgon ska vi lämna in dom!! Känner panik över det, tur att jag har en iPhone, annars hade jag haft svårt att klara mig. Ska föra över alla 4000 bilder på min hårddisk sen som förövrigt är tom så nu är tydligen alla bilder på Niklas och Prinsen oxå bort, KUL! Har alltså typ bilder från kanske 3 ridpass under nästan 5 år, jättebra att allt har försvunnit...
 
Idag ska jag nog inte rida, för min handled har jag jätteont i och då är det nog ingen bra idé, får se hur det känns när jag kommer hem och blir det ridning så ska jag rida iväg och klättra med Soccan och Annabell ska bara få gå en promenad. 
/ Olivia
 
 

Bilder

Kom precis hem, haft en underbar dag men min handled krånglar massa så jag kommer nog inte kunna rida imorgon.. Har fått ha bandage runt den idag och ska nog in o röntga i veckan, hade problem med den när jag var liten oxå. 
 
Här är iaf lite bilder från när jag red dressyr på Soccan i fredags, min fina lilla tjej! Var ju mest gas i galoppen vi fokuserade på, men ljuset på bilderna blev så sjukt härliga! Alla bilder är såklart fotade utav Matilda. 
 
/ Olivia
 

Bilder från igår!

//Matilda

Mina inköp

För mig blev det ett par chaps, en magplatta och ett flugtäcke. 
 
Tjänade typ 1500 kr på att köpa det just då, eftersom det var rea. Chapsen från tolga hade annars kostat 1399 kr, nu låg priset på 300 kr. Alltså var dem 1100 kr billigare!! Sen magplattan kostar 990 annars, nu kostade den 600 kr. Flugtäcket kostar annars 499, nu kostade det 400 kr. 
 
Så det var riktigt bra och jag fick mycket för pengarna. Chapsen var ju helt oplanerat men dem var så billiga och jag vill ha ett par chaps som jag kan ha hemma och slita på, så då fick det bli dom oxå. 
 
/olivia

Morsdag för Soccan också

Soccan är också mamma, så hon ska absolut också firas på morsdag! :D 
Men vi ska åka till mormor och morfar och vara där under dagen, mamma har bakat goa bullar. Mysigt ska det bli! Skönt att släppa stallet för en dag och bara åka iväg faktiskt, blev ju mycket häst igår istället. 
 
Ska försöka updatera så gott som går under dagen men jag är ju inte hemma så vi får se hur det blir med det, men något inlägg ska jag allt kunna åstadkomma!
 
/ olivia
 
 

US möte & Dressyr

Vaknade imorse och tänkte gå upp och göra iordning mig för skolan, men kom sedan på att de var söndag, haha. Ska bara ta de lugnt nu på förmiddagen, städa mitt rum och fixa lite. Ska åka ner till stallet efter lunch och de blir nog lite dressyrande idag får se hur han känns men planen är att jag ska kräva lite mer av honom och verkligen rida igenom honom.
 
Ikväll blir det US möte!
 
//Matilda

Glad häst!

Markarbetspasset idag gick himla bra om jag får säga de själv dock lyckades vi krångla till det någon gång men men! Red fram i ganska lång form och ville mest bara få honom att slappna av, fanns mycket kul att kolla på idag. Var ganska varmt så ville inte göra något jobbigt så att han blev trött innan vi knappt börjat. Kom på cavalettin någon gång och det fixade han fint. Travade även över de upphöjda bommarna någon gång. När de känndes bra började jag galoppera, och idag satt fattningarna finfint! Kom på de upphöjda bommarna ett par gånger, stod mest upp och lät honom rulla på i en jämn takt och de fixade han fint.
 
Som avslutning så ställde vi upp ett litet kryss som jag tänkte först bara ta och trava över. Men en halvmeter innan så tog det stopp, haha. De var som att han inte riktigt förstod vad han skulle göra och tyckte att de såg lite konstigt ut, haha söten. Men la bara en volt och kom igen och denna gången gick han mycket tveksamt över och lyckades välta halva hindret på köpet, men de verkade inte oroa honom inte. Men bad mamma ändra de till ett miniräcke istället kom i trav och de var inga konstigheter så rullade på i galopp några gånger sedan och det gick prima. Men sedan blev det nog lite för roligt med detta lilla hinder för han fick för sig att ta världens skutt över så då hängde jag inte rikitgt med, haha. Men ingen skada skedd och han pinade på så glatt så. Kom en sista gång i trav bara för att avsluta bra och sedan travade jag av en mycket nöjd lite häst!
 
Riktigt nöjd med honom idag trots någon liten miss. Men det är så skönt för när de kommer till ridningen så stressar han sällan upp sig utan fortsätter lika nöjt. Han tyckte att det var roligt och jag med även fast de inte var mer än upphöjda bommar typ. Både han och jag har nog tröttnat lite på att rida dressyr i paddocken nu. Men kan inte rida ut själv med honom första gången utan då är det bra om han har med sig någon kompis så ska rida med Lotta någon dag när vi båda kan.
 
//Matilda

New

Detta köpte vi igår på skara jag och mamma, eller ja, jag köpte Scapaschabraket och mamma resten men ;) Dock så gör inte bilderna något utav schabraken rättvisa men ni får se bättre bilder när de används!
 
//Matilda

Markarbete för pållen idag!

Kom precis hem och har precis fotat de vi köpte igår så de kommer upp senare! Ska åka till stallet lite senare och då blir det lite markarbete. Lite cavaletti och så tänkte jag ta och ställa upp två upphöjda bommar med några galoppsprång imellan att bara rulla över och känna på avståndet, korta och länga galoppen lite. Får se hur det går och så kanske jag sätter upp ett minihinder i slutet och skuttar över.
 
Olivia ska fota och ska nog be mamma filma lite så kanske jag visar det här sedan!
 

Svar på kommentarer

 
Svar: Nej, det ska jag inte sälja. Tränset köpte jag till av Sara när vi köpte Soccan. Vet inte exakt vilken modell det är men jag vet att det kommer från Glen Gordon, tror tyvärr inte att dem finns att köpa längre :(
 
 
Svar: Valde att rida LB/LB på sista lagtävlingen eftersom jag ganska nyss satt igång henne och nu i början vill jag verkligen inte göra något jobbigt varken för mig eller Soccan, jag vill känna att vi klarar av det på ett bra sätt och får självförtroende. Sen har jag varit så virrig med programmen nu ett tag så nu får jag skärpa mig lite, då är det bättre med bara ett o samma program ;) Dessutom så var det 2 andra i laget som redan hade planerat att dem skulle rida LA, så då var det perfekt för mig att rida LB istället när jag kände att det passade bättre.
 
/ Olivia
 

Fleecetäcke från Schockemöhle

Schockemöhle First Class Royal
Är helt kär i detta fleecetäcket, hur fint som helst! Stilrent utan att bli tråkigt, dessutom matchar det H´s transportskydd, haha. Nej detta ska införskaffast nåon gång i framtiden, snyggaste fleecetäcket jag hittat!
 
1099:- får man betala för det, finns bl.a. hos svensk ridsport.
 
//Matilda

Åh hej!

Jag vaknade runt 8 tiden imorse och släppte ut hästarna, men nu ligger jag och Matilda och slöar lite i sängarna igen, skööönt! Verkar inte bli något varmt väder idag, men det regnar som tur är inte. Kommer bli en lång stalldag idag, mycket häst. Först mina hästar här hemma, och sen åka hem till Matilda för att rida Highway. Men det är bara roligt :) Annabell ska jag ju dock inte göra något speciellt med, bara borsta lite på henne så hon får lite uppmärksamhet!
 
Men nu ska vi nog gå ner och äta frukost tror jag för jag är sjukt hungrig.
 
/ Olivia
 

Fredag kväll

 
Skoldagen var superbra, vi käkade pizza på rasten och det gjorde jag och Matilda ikväll med så nu har jag ätit pizza igårkväll, till lunch och ikväll. Hihi men det är ju så gott!!! 
Slutade vid 2 och då åkte jag med Matilda och hennes mamma till Skara Hästsport och fyndade lite på rean, dock bara behövliga grejer och nu har jag prickat av 2/4 grejer på min "måste köpa" lista. Sen kom vi hem runt 7 tiden och då red jag ett dressyrpass. Mycket galopp och träning på att få fram henne, riktigt bra för oss båda för det är våran svaga punkt att hon vill krypa ihop i galoppen och bli tung och seg. Men idag blev det mycket bättre! Red en halvtimme eller något, men intensivt. Tränade inte så mycket i traven idag, och inte heller så mycket förflyttningar utan jag kände att vi verkligen behövde ett pass med bara fokus på galoppen. 
 
Annabell skulle jag skritta barbacka i paddocken. Hon tjurade direkt och så bitchig var länge sedan hon var, hon typ hoppade framåt en gång när jag sa till henne och det är inte hon, för hon brukar inte vara så tjurig vid den här tidsperioden. Och hon kändes inte jämn, inte alls.. Testade en trav bara för att, men saktade av efter bara något steg för hältan kändes tydlig. Skit oxå.... Vill verkligen åka in och kolla henne NU, jag vill veta vad det är om dom hinner något och inte gå här hemma och inte veta någonting alls. Blir helt galen på att bara gå här hemma och veta att hon inte är ren överhvudtaget. 
 
/ Olivia

Skara

Hejsan! Ni vet när man tror man har hur lite pengar somhelst på kortet och upptäcker att man har mycket mer än man tror, de hände mig idag, gjorde verkligen hela dagen haha! Va på stan en stund med Olivia, köpte bara ett linne och sedan när,  mamma kom så gick vi och lämnade in mina stövlar hos skomakaren, hoppas verkligen att dem går att laga och att det inte tar allt förlång tid!
 
Sedan åkte vi vidare till Skara, och det blev lite mer än bara en sadelgjord. Mamma hittade ett superfint schabrak som hon köpte, med lite övertalning från mig ;) Blev lite nödvändiga saker också. Men jag lyckades hålla mig ifrån att köpa mycket jag ville ha, men ett schabrak blev det allt. Visar bilder imorgon när jag kommer hem.
 
 
 
//Matilda

Nästa tävling med laget

Tagga Floby, mitt absoluta favoritställe :D
 
/ olivia
 

Älskade fredag

Å hej fredag! Sitter i skolan och har en lektion kvar. Mamma hämtar mig när jag slutat och så åker vi till Skara Hästsport och köpa en ny sadelgjord. Vi köpte en 120 först för de hade Linda på honom men sadeln har ganska korta sadelgjordsstroppar eller något för den gick knappt runt. Så då köpte vi en 125 men den är också kort, så nu får det bli en 130.

Highway vilar idag och mamma åker ut och fixar stallet. Jag sover hos Olivia ikväll.

Så skönt med helg och fint väder!


tre svar!

hur lång är du?? ni passar bra ihop :)
Jag är hela 173 cm över marken! Tack :)
 
Bara en fråga; Varför står du upp i sadeln i galloppen?
 Helt enkelt för att han är ung och inte "är färdig" i kroppen än och inte ska behöva orka bära upp mig också! Jag är usel på att förklara men klicka HÄR så hittar du en superbra förklaring till varför man inte ska sitta ned så mycket på yngre hästar, sedan är det ju från individ till individ också såklart.

Matilda! Vad använder du för kamera när du fotar? Sååå snygga bilder!
Tack! Jag har en Nikon D5100, tänkte göra ett lite bättre inlägg med mina kameror och objektiven någon dag :)
//Matilda

Godmorgon

Härligt varmt är det, måtte det bara hålla i sig hela dagen! Efter skolan idag så åker jag med Matilda och hennes mamma till Skara Hästsport för att kolla flugtäcke och magplatta. Vet inte om jag köper det idag men det beror på om jag hittar något bra. 
När vi kommer hem ska jag rida dressyr på Soccan och Annabell ska skrittas i paddocken några minuter bara. Båda får gå ganska lugnt hade jag tänkt, för som det ser ut nu så blir det varmt i eftermiddag också och då kommer dom inte orka något jobbigt. Men Soccan ska få gå ett pass med alla gångarter och mycket avbrott och igångsättningar, halter osv. Hon har känts lite som att hon inte riktigt stannar av helt när jag vill att hon ska sakta av nu utan är lite nonchalant, så det får vi träna på. 
 
/ olivia
 

Det går framåt!

Blev ett ganska "lätt" joggingpass idag. La mycket tid på skritten, la mycket volter, gjorde lite halter och någon flyttning och det gjorde han ganska bra men protesterade lite när han tyckte att det va lite jobbigt och tog emot lite. Eller ja, han "testar" lite och ruskar på huvudet men det är bara att hålla kvar mjukt och driva på så gedde han sig och mjuknade igen. Men det är speciellt vänstervarvet och han tyckte att jag var ganska onödig som skulle rida mycket i vänstervarvet och ville att han verkligen skulle böja igenom sig, i skritt dessutom! Så han tog nog sina chanser när jag ville öka lite i traven eller skritten tog han allt några galoppsprång, jag kunde ju kanske ha menat att vi skulle galoppera, haha söten! Men skrittarbetet gjorde verkligen mycket och han var fin i traven, jobbade lång och låg och han känndes rikitgt fin i slutet! 
 
Så skönt att allt verkligen går framåt. Alla ridpass kanske inte går helt klockrena men det är alltid något som blir bättre än dagen innan och jag lär mig alltid lite mer om hur han funkar. Det är inte bara ridningen som blir bättre utan han blir även mer och mer avslappnad för varje dag som går och tyr sig allt mer till oss. Innan så har han stått avslappnat fram tills de är dags att sätta på benskydden, då brukar han trampa runt och märker att han ska göra något. Samma sak när man ska sadla så brukar han spänna sig, och det är inte bara nu utan Linda sa också de att man alltid måste ta de lite lugnt när man spänner sadelgjorden och spänna ett hål i taget eftersom att han spänner sig lite just då. Så han brukar trampa runt en hel del när man lägger på sadeln men idag stod han helt stilla och vilade tillomed ena benet innan vi spännde, blir så glad att han verkligen kan slappna av och känner sig mer hemma :)
 
 
//Matilda
 
 

Soligt glad hälsning från mig!

Regnat hela dagen och så när man sitter i bilen och är påväg hem så slår vädret om till strålande sol. PRECIS så ska det vara, för det är riktigt mysigt att sitta i klassrummet när det spöregnar utanför. Och den där lukten när solen kommer och det precis regnat, den gillar jag!
 
Varit en riktigt bra dag faktiskt.. Fick reda på många prov och vissa blev lite besvikelse och vissa blev jag förvånat glad över. Men så är det, bara jag kommer in på den linje jag vill så blir jag nöjd. Jag och mamma åkte och köpte pizza efter skolan som vi ska äta ikväll, riktigt gott!
 
Annabell har jag skrittat idag medans Amanda skrittade Soccan. Hon kändes som vanligt, men jag får se när jag börjar trava om hon visar någonting. Hon ville inte helt släppa i munnen och så utan stretade lite, men jag lät henne bara hållas och var mjuk i handen och mot slutet släppte hon lite bättre, inte konstigt nu när hon vilat en vecka ju! Samma blir det imorgon, bara att jag rider i paddocken istället för Matilda kommer då och jag tror inte att hon orkar gå med i skogen. Ska ändå bara skritta en kort kort stund så det spelar inte så stor roll om jag befinner mig i paddocken eller utanför. 
 
Alldeles strax ska jag sätta igång en film och efter det runt 9-10 ska jag ut och ta in hästarna. Dom vill inte alls komma in på kvällarna nu, men det får dom göra ett tag till ändå tror jag. När det blir ännu senare på natten står dom där ute och gnäggar trots allt och då är det lika bra att ta in dem på kvällen än att behöva sova hela natten med två gnäggande hästar utanför fönsret, förra gången kunde jag inte låta bli att gå ut o ta in dom, då var klockan typ 2 på natten. Detta var ju dock förra året, bortskämda hästar jag har ;)
 
/ olivia
 

kärlek

Jag ÄLSKAR boots med ludd, måste inhandlas. Ett par svarta lackade ;)
 
/ Olivia
 
 
 

Har jag sagt att jag hatar rubriker?

Torsdag idag, dagarna rinner verkligen iväg nu och med tanke på allt våra lärare prackar på oss nu innan slutbetygen ska sättas, undrar seriöst hur dem tänker ibland. Jaja, bara att tänka positivt, och de ska komma från mig jaaa. Nej men en bra sak är väl att de faktiskt för första gången denna veckan typ, så är de perfekt ridväder, tumme upp hahah! 
 
Jag ska iallafall till stallet om en stund. Highway får ett joggingpass med fokus på lång och låg form!
 
//Matilda

sorry

Förlåt för sämst updatering igår, inlägg som skulle publiceras här råkade helt plötsligt komma på min egna blogg istället? Aja, det får bli bättre idag istället istället. Soccan vart superfin igår i varje fall, uppriktigt förvånad med tanke på hur dåligt det gick i helgen. Ville aldrig sluta rida och det var helt underbart, fler sådana pass tack! Fortsätter hon såhär på tävling så blir det vinster resten av året, haha. Nej det där lät skrytigt, men nu går hon ju tyvärr inte lika bra på tävling..  
Annabell fick sig en promenad på 45 minuter och det gör jag aldrig om efter att hon har vilat, fy vad jobbigt det var att gå brevid en ponny som hela tiden skulle vara överallt och ena stunden trava brevid och vara jättepigg och i andra ha mulen nere i gräset och vägra gå någonstans. Nej kör nog på ridning nästa gång, svettig som bara den blev jag ^^ Det var ingen vanlig gå promenad direkt. 
 
Idag ska Amanda rida Soccan lite lugnt medans jag ska försöka mig på att sitta upp på Annabell och hoppas att hon inte markerar någon hälta nu för då blir jag sur, då får vi nog faktiskt ta och kolla upp vad det är för nu har hon vilat ett tag så det borde ha blivit bättre om det inte är något alltför allvarligt. Egentligen hoppas jag att vi kollar upp henne, för jag har känt länge att det kanske har varit något i kroppen hela tiden, men jag är inte säker. Tyckte att hon var lite ojämn redan för några veckor sedan när jag var ute och joggade med henne förhand och att hon varit ojämn en gång tidigare när Alma ridit henne också, men jag vet inte, det är såå svårt att bedöma det där. Ska se om Matilda kanske kan se om hon haltar på fredag eller något oxå, för hon ser henne ju inte varje dag som jag gör, eller om någon annan hästkunnig är i närheten. 
 
/ olivia
 
 

ofokuserad

Dagens ridpass, ja vad ska man säga? Han hade bra stöd i handen för det mesta så de är jag nöjd med. Jobbade med övergångarna och fattningarna, med blandade resultat. Men han var nog mer fokuserad på ja, allt runt om än vad vi skulle göra och var ganska tjaffsig. Han brukar bli de när han blir trött och de tar emot lite mer och galoppen var ingen höjdare idag så tog bara högergaloppen och sedan avslutade jag. När jag travade av känndes han bra iallafall!
 
Han blir ju fort trött nu men tror de ligger i att vi dratt ner rejält på kraftfodret nu de första. Men nu har vi börjat öka på det igen så de blir nog bättre när vi är uppe de den vanliga givan!
 
//Matilda
 

Slapp dag

Även jag satt i folkan i tre timmar idag och såg på en film om någon inisk kille som jag helt ärligt talat inte hade en aning om vem de va, ganska segt och de va en utmaning att hålla sig vaken kan jag säga, haha! Efter de gick jag på stan med Catarina en stund, såg lite fina kläder som jag nog är i behov av men jag var alldeles för lat för att prova och jag är ganska pank för tillfället så de blev inget. Tog tidiga bussen hem och jaaa.
 
Åker till stallet sedan ikväll och rider. Eftersom att jag glömde bort gårdagens plan när jag red så får jag göra ett nytt försök idag. Blir alltså mycket övergångar, främst galoppfattningar. Ser dock lite grått ut på himlen men hoppas på att de inte regnar just när jag ska rida. Igår så hann vi precis få in hästarna innan de började regna och så slutade de precis när jag hade ridit klart, haha. Men hoppas på ett inte lika blött pass idag faktiskt!
 
En vecka sedan han blev vår på rikitgt idag också!
//Matilda

Favoritbloggar

carlssonpataket.se
doverholtdanai.blogg.se
 
lisacandemyr.blogg.se
carolinebagfeldt.se
/ olivia

Inga lektioner

Idag har vi ingen lektion alls, bara film med alla 9or, så gött. Slutar vid 12 och då kör Amanda hem mig i sin a-traktor för mamma har ingen bil.Ska snart iväg och köpa lite godis, fast Ica öppnar nog inte förrän 8?
 
Idag ska Soccan gå ett dressyrpass och Annabell promeneras och efter det har jag en himla massa grejer som ska fixas. Så det blir nog stallet all day, men det är roligt! Jag är verkligen taggad på ridningen och hästarna nu när det är så fint väder och äntligen kan jag börja kolla lite tävlingar som pappa kan köra mig till eftersom i början på juli (när alla tävlingar verkar ta slut) så jobbar han inte alls lika mycket och kan då köra. Har varit lite tråkigt att inte ha med honom faktiskt, pappa är ju bäst ;) Men sjukt snällt att jag kunnat åka med andra oxå nu till div 2 i dressyr. 
bild från i lördags. 
 

/olivia
 
 
 

Fin häst!

Blev ett blött och kort ridpass idag. Följde min plan med mycket övergångar till en början men lyckades glöma bort de efter ett tag, haha! Idag hittade han stödet mycket bättre och Lotta kom även och kollade lite och gav tips! Hon tyckte han såg superfin ut på slutet och de känndes rikitgt bra. I slutet blev han lite trött och blev lite tjaffsig så då avslutade jag direkt och travade av, lång och låg och han tog stödet långt fram, verkligen supernöjd med honom idag :)
 
bild från i lördags.
 

//Matilda

Film

Bättre sent än aldrig, här kommer filmen från i lördags. Och jag vet att det inte ser så bra ut men det var lite försenat och hon hann och bli lite trött, så är det bara. Men traven är jag nöjd med, förutom ökningen då.. Och skritten på långa tyglar var också bra!
 
/ olivia

Tisdag

Sitter i skolan och väntar på bussen.  När jag kommer hem så ska jag äta och blogga lite innan jag åker till stallet. Highway ska få gå ett dressyrpass idag med fokus på mycket övergångar!
 
//Matilda
 

Matte

Kaos


Transportskydd

Jag och pappa kommer troligtvis köra både Annabell och Soccan  ganska mycket till samma tävlingar nu. Dressyren kör jag endast med Soccan men Annabell får nog följa med på några lokala hopptävlingar för hon kommer ju gå LC-LB nu och samma gäller för Soccan, så varför inte ta med båda två då? Förra gången var dom lite gnäggiga och Soccan var rätt stökik när jag red, men det är bara för dom att vänja sig, det måste liksom funka. Annabell funkar dock bättre när jag har med en annan häst nästan, men det är Soccan som blir lite knas. 
 
Men jag har bara ett par transportskydd och jag har lindat den ena hästen varje gång, men det blir lite jobbigt i längden att göra det när man ska lasta in igen mellan klasserna och så, så jag har inget annat alternativ än att kööpa nya transportskydd. 
 
Har kollat på några stycken, vill inte att dom ska kosta en hel förmögenhet men samtidigt ska dom vara bra och rejäla. Tänker att Annabell får mina gamla och så köper jag nya till Soccan, för dem jag har nu sitter inte 100% på Soccan, desto bättre på Annabell. 
 
Dessa från hööks tycker jag verkar rättså rejäla och bra, priset ligger på 679 kr. 
 
 
Schockemöhles för 795 kr verkar också ganska bra, men jag tycker nästan att dem från hööks verkar minst lika bra och då kan jag lika gärna köpa dem eftersom de är billigare, tycker dessutom dom är lite snyggare. 
 
Vet inte annars vad jag ska ha för transportskydd, jag är så dålig på att hitta några bra. De jag har nu köpte jag för typ 200 kr på falsterbo mässan och det var väl inte det bästa inköpet jag gjort om man säger så, dom funkar men är nog inte särskilt tåliga om hästen skulle få för sig något och "enligt transportskydden" så ska hasen vara typ 10 cm längre ner än vad den är. Knas. 
 

/ olivia
 

Bett

Har ju som sagt lite svårt att få Highway att gå fram till bettet som jag vill. Utan han kryper istället ihop lite förmycket och vill då inte ta stöd längre fram och blir alldeles för samlad. Just nu har vi ett tredelat bett med fasta ringar som är 14 mm tjockt om jag inte minns helt fel. Egentligen har vi varit ute efter ett som är 16 mm tjockt men de ska tydligen vara svårt att hitta i hans "lilla" storlek har vi fått höra. Varken jag eller mamma är några bettexperter direkt men Olivia hade något bett hon trodde kanske skulle funka som jag isåfall skulle kunna få låna och prova innan vi köper ett eget. Lotta trodde att vi kanske skulle kunna försöka med ett tvådelat bett eftersom att de lägger sig på ett annat sätt i munnen.
 
Sedan behöver de ju inte ha med bettet att göra, men jag har provat de jag kunnat komma på när han inte velat ta stöd. Men vi har bokat en träning för Linda nästa tisdag. De är hon som äger ridhuset som bi kommer rida i ibland och hon verkade bra sa mamma så de ska bli roligt att höra vad hon säger! :)
 

Vad annars?

Nudlar och smoothie-standard frukost.

/olivia


Nattat H!

Ändrade om mina planer på ridning och lät honom vila idag, blev så stressigt eftersom mamma kom hem ganska sent osv.  Har ju dessutom varit mycket nytt för honom att ta in nu och han har skött sig så bra och våran relation "går framåt" varje dag. Men var där och fixade mat och pussade lite på honom, Lotta hade varit snäll och mockat åt oss också, lyyyx! Vi pratade lite med Johan också och han sa att han också tyckte han började slappna av och verkade lära sig fort, han tar alltid ut dem på mornarna. Skönt att höra att han sköter sig och känner sig mer hemmastadd. Är så glad att vi kan ha honom där för stallet är verkligen supermysigt och både vi och Highway trivs. Lotta och Johan är verkligen sådan man känner att man kan lita på och vi har samma tänk när de gäller hästhantering, tror att det är vikitg när man står innackorderad som vi gör, att man funkar med stallägarna. 
 
Har även kört min moppe för första gången. Hade inte alls tänkt att skaffa en förra året när jag fyllde 15 men nu blev de helt plötsligt lite mer användbart så att jag lättare kan ta mig till stallet utan att mamma eller pappa måste köra mig hela tiden. Måste erkänna att jag tycker de är himla roligt att köra. Jag och min lillebror hade faktiskt en fyrhjuling, när jag gick i mellanstadiet, som vi körde runt med, grym var jag haha!
 
 
//Matilda

Tre timmar senare..

Filmen från tävlingen har stått och laddat i snart 3 timmar, men det står fortfarande bara på 33%, sjukt irriterande. Avbryter nu och så får jag försöka imorgon igen istället. 
 
Tog nyss en smoothie, Matilda´s recept den här gången, tillsammans med burknudlar. God kvällsmat enligt mig ;) Igårkväll blev det nattmat på golvet, en variant det oxå!
 
Soccan var jättepigg och rolig idag, älskar när hon är sådär studsigt glad och bara vill hoppa runt. Älsklingen <3 Dom hade ju stått ute inatt för pappa skulle ha tagit in dem men dom hade inga grimmor på sig och efter att vi haft hästar i 5 år så vet pappa fortfarande inte hur man sätter på en grimma, men jaja dom verkar ha klarat sig rätt bra ändå. Det är ju rättså varmt ute på nätterna nu så det kanske var mest skönt för dom att gå ute, dom är ju ändå två, hade varit annat om dem gick helt själva ute på nätterna. Vindskyddet skyddar bra oxå!
 
Imorgon är det skola igen, längsta dagen på hela veckan och vi har uppspelning i musiken, får se hur det går... Jag ska tydligen spela piano, lycka till säger jag till mig själv ^^
 
/ olivia
 

Löshoppning

Jag har funderat lite på det där med löshoppning. Vissa löshoppar väldigt ofta medans andra aldrig löshoppar. Jag är utav den "sorten" som löshoppar ganska ofta. Soccan har jag aldrig löshoppat, men Annabell har jag gjort det med ett antal gånger. 
 
Det brukar vara bra för hästens självförtroende och sådär, och det har jag märkt på Annabell att efter löshoppning där hon har hoppat högre höjder, då har hon varit mer säker på högre höjder sen när jag rider också. Men nu det senaste har hon varit så himla envis när jag löshoppat, hon har liksom stannat på 1 m och sen hoppat 130, vet inte varför hon får för sig det? Och det har liksom heller inte blivit några BRA språng när vi löshoppat för antingen så rusar hon i full fart eller så saktar hon av till trav precis innan och gör ett jämfota hopp, och då känner jag att det blir samma sak i ridningen också! Hon liksom inser att hon klarar det hur hon än kommer och det är väl bra, men å andra sidan så försöker hon inte rätta till det då och det blir bara konstiga hopp. Och när hon stannar på löshoppning är det svårt att rätta till det sen, så när det gäller henne ska jag nog lägga ner löshoppningen. Känns lite riskabelt på ett sätt också, för man har nästan ingen koll ibland. 
 
Egentligen är löshoppning på sätt och vis lite onödigt, det är nog bättre i varje fall för mig och Annabell att träna på att få ihop oss som ekipage, för hon har blivit osäker utan rytttare nu det senaste och jag märker att minsta lilla jag gör fel i hoppningen när jag rider henne blir hon osäker, så jag tror löshoppning sänker mer än höjer hennes självförtroende nu. 
 
/ olivia
 
 

Nu är jag vaken

Haha ja jag är morgontrött, och Matilda är morgonpigg så det går inte riktigt ihop när jag ska sova över hos henne. Men hon får stå ut med det, idag var jag verkligen extremt trött efter hela helgen, riktigt skönt att vi var lediga idag oxå!
 
Igår vilade båda hästarna, Soccan efter tävlingen och Annabell är fortfarande halt. Men idag ska jag rida ut en sväng på Soccan i alla gångarter när jag kommit hem från Matilda. Skulle följt med till Highway men hennes mamma kom inte hem förrän 6 och det blev för sent, men troligtvis åker jag hit till helgen igen. Vi ska försöka fixa bilder på både Matilda & HIgway och mig & Soccan till en ny header nu när Matilda har fått hem honom. Måste bara hitta någon som kan fixa den oxå eftersom Lisa har slutat att göra designer och headers och vi vill fortfarande ha kvar designen. 
 
/ olivia
 

Varför hade han benskydd i hagen?

 
Tror att du syftar på bilden ovanför? Den ochutsmagna par andra bilder jag har lagt ut på honom i hagen är ifrån i fredags när vi släppte ihop honom och Cardatch. Då hade vi på benskydden på båda hästarna ifall dom skulle börja sparka osv mot varandra, en enkel säkerhetsåtgjärd helt enkelt! Så de är naturligtvis inte något de har varje dag utan bara just i fredags!
 
//Matilda
 
 

May. 20, 2013

Godmorgon! Vaknade för en stund sedan och får nog snart ta och väcka Olivia som sover som en stock.

Studiedag idag, himla skönt med lång helg! Blir en lugn dag, inga planer alls förutom stallet ikväll. Får väl njuta av ledigheten innan skolan drar igång igen, har en känsla av att alla lärare kommer pracka på oss massa prov och läxor nu de sista, bara 25 dagar kvar!


Highway bilder

Här kommer bilderna från dagens ridpass. Tänk på att det är fjärde gången jag sitter på honom och håller på att lära känna honom och hitta knapparna!
 

Highway 19 maj

Highway var lugn och avslappnad i stallet idag, märks på hela honom att han känner sig mer och mer hemma med både oss och stallet, skönt!
 
Planen var som sagt ett kortare pass och de blev de också. Red i ca 30 min och ville få fram honom mer till bettet så att han inte kryper ihop. Han behöver gå mycket fram för att orka bära sig nu och de har kännts som att han inte riktigt vågar ta stöd på bettet. Men han var fin för de mesta, lite tjaffsig i munnen och med huvudet ibland. Men pratade med Lotta lite efter jag ridit och hon sa att han kanske testar lite och känner in mig lite och så. Men de är lite svårt för jag vet inte riktigt vad jag ska göra alla gånger och ibland kan de vara svårt att veta vad jag strävare efter för ibland så tycker jag att han har ett bra tempo men då är de lite för långsamt. Han har ju så stort steg den lilla hästen!
 
Men sen så har jag lite höga krav på mig själv ibland och att allt ska bli perfekt från början. Jag vet ju hur bra han är och vill verkligen ta vara på de och göra rätt!
 
//Matilda

Maten som blir när man är hemma själv

Maten som blir när man är hemma själv och är sämst på att laga mat - smoothie och pasta alfredo

/ olivia


Trött

Tävlade Soccan igår och det kändes bra, ,men domaren verkade inte tycka detsamma. LB:1 var det. Men skitsamma, hon var lite trött i galoppen så det drog ner rätt mycket. Men jag är jättenöjd med henne, hon har liksom varit igång i  veckor.Slutade på 61% iaf, haha. Glömde banan en gång oxå. 
 
Sen åkte jag iväg till Julia och några kompisar. Verkligen en jättehärlig kväll med bad, skratt, godis, eurovision, grillning och massa mer! 
 
Vaknade sent imorse, runt 11 typ. Idag känner jag mig mest sur och trött. Vill göra någonting för jag får verkligen panik på att sitta här just nu, men vet inte vad jag vill göra!! Ahhh blir galen. Ska stänga ner datorn och inte ta upp den förrän ikväll iaf tror jag, för jag klarar inte av datorn eller TV och allt vad det heter idag, vill göra något men finns inget.... Och för trött för att ut o springa. Positiv jag är idag? ;) 
 
Ska ut o gå promenad med Soccan senare iaf, det blir mysigt. 
print från igår, film kommer. 
/ olivia
 
 
 

Godmorgon

Vaknade här hemma hos Lollo för en stund sedan, själv ligger hon kvar och sover, inte lika morgonpigg som jag haha. Dagens planer ser ut så att jag åker hem i eftermiddag och åker ut till stallet ikväll och rider ett lite kortare pass i paddocken.  Annars så händer inte så mycket mer idag, ska lägga upp lite bilder och så.
 
//Matilda
 

Oplanerat

Highway var finis idag. Mycket mjukare i vänster än igår och mer avslappnad. Lottas Jack russels sprang runt i paddocken men han brydde sig inte så mycket. Han kändes fin men blev lite trött på slutet så då blev han lite tjaffsig med huvudet så då avslutade jag. Svårt att veta hur mycket han orkar, red inte alls länge men de var ganska varmt också!

Svampade av honom ordentligt efteråt och såklart gick han ut och rullade sig i hagen, vips så hade jag en gråbrun hästapolle. Nej men jag är jättenöjd med honom idag och var mycket mer avslappnad och stod och vilade när jag grejade med honom 💗

Åkte lite oplanerat till Lollo nu på kvällen så har inte hunnit skriva något tidsinställt men hinner nog slänga in något inlägg.

//Matilda


KL skor

Kingslands sneakers skor "bara canvas" tycker jag var snygga faktiskt! Jag älskar kombinationen svart eller blått tillsammans med vitt och rött, dessutom ser dom rätt sköna ut och som en liten billigare kopia av converse och lite annat. Visst är dom lite lika converse? Haha kanske till och med är meningen?
 
Jag tycker i varje fall att dom ser väldigt sköna ut och skulle absolut kunna tänka mig ett par! 479 kr på Cheval Ridsport får man betala för dessa skor. 
 
/ Olivia
 

Film

Matilda filmade och visade mitt stall senaste gången hon var här som vi hade tänkt lägga upp här. Har tänkt lägga upp den i typ 2 veckor men jag glömmer HELA tiden av det, men bättre sent än aldrig nu. På min andra blogg skrev jag att jag skulle gjort det för typ 3 månader sedan ;) 
 
Matilda filmar för jag verkligen avskyr att prata i film, tycker jag låter som en uppstoppad anka eller något. Så då tyckte jag att Matilda kunde göra det istället. Lite oseriöst, menmen. Det är sån hon är min lilla kompis ^^
 
 / Olivia
 

stäääda

Hej soliga lördag! Gissa vad jag ska göra? Jo städa, haha. Mitt rum ser som vanligt ut som ett bombnedslag så kan vi inte ha de. 
 
Åker till stallet i eftermiddag tror jag. Highway ska få gå ett enklare dressyrpass med fokus på att rida igenom honom i vänster varv där han är ganska stel. Hoppas han är lugnare i stallet idag nu när han gjort av med lite energi,  men tar in Cardatch också, onödigt att stressa upp honom.
 
Annars är de nog inget mer idag, ha en bra dag!
 
 
//Matilda

tidigt uppe

Har precis käkat kebabpizza till frukost, det enda jag kunde trycka ner idag. Hästarna var lite förvirrade när dom fick mat kl 14.20, haha. Ska snart iväg till Kajsa nu i varje fall, kommer hem någon gång i eftermiddag och då ska jag snabbt in i duschen och sen iväg till Julia och 4 andra kompisar borta i Friel, vi ska ha lite myskväll med eurovision, chips, godis och grillning :D Hade tänkt sova över först men inser att jag inte orkar det, så åker hem med Amanda som har a-traktor någon gång efter midnatt. 
 
/ Olivia
 
 

Dumma dator

Hade skrivit ett inlägg om Highway idag. Men såklart så ska datorn krångla och allt raderades, så jag orkar faktiskt inte skriva allt igen. Så vi kör på en kortare veriasion:
 
Han har börjat lyssna mycket bättre på mig och är mycket mer avslappnad än igår och börjar ty sig mer till mig, min gosii♥ Ulrika kom från Skara med sadeln. Jag fick sitta upp och rida, första gången sedan han kom. Men det gick bra, han var trött i slutet och de var varmt så de var lite jobbigt i vänster varv som han är stelare i. Men han skötte sig bra ändå så jag är jättenöjd med honom och sadeln låg bra ifrån början så hon behövde inte ändra något.
 
Efter jag hade ridit var det dags att släppa ihop honom med Cardatch. De hela gick bra och de som hände var väl att de sprang lite, glada för att få komma ut på gröngräset och i en större hage. Cardatch tjöt väl till någon när han tyckte att Highway var lite för närgången, han vill gärna gå och beta så nära som möjligt. Men de räcker med att Cardatch säger till så går han iväg en bit. Han är så söt när han går efter och ser lite halvt förvirrad ut om han inte märkt att Cardatch gått iväg, haha!
 
Blir så glad av min lilla hästi!♥
 
 
//Matilda
 

Nu är ponnyn fin

Soccan har blivit ordentligt fixad idag. Svansen, manen, öronen, hovarna och allt ser fint ut nu ;D Fast manen måste jag fixa lite mer, jag är verkligen inte bra på att klippa manar så det brukar se heltokigt ut dagen efter. 
 
Red dressyrpass på henne nu i eftermiddag och hon var fin som vanligt, haha behöver inte berätta så mycket kanske för jag skriver alltid bara att hon är fin, men det är hon ju oxå! Dock var det ännu bättre igår, men det är ju lite från dag till dag. 
 
Shoppat i 4 timmar idag också tillsammans med mamma, hon hämtade mig i skolan för jag behövde lite sommarkläder, så nu är mina fötter D.Ö.D.A. Går i mina converse och dem har så platt sula så efter ett tag gjorde det jätteont, får skaffa ilägg eller något. 
 
btw, kolla skillnaden påSoccan. Första bilden är innan vi fick reda på att hon hade borrelia och anaplasma och andra är nu efter ca 1,5 vecka efter. Hon har ju inte hunnit få muskler än såklart, men hon har gått upp i vikt mycket bättre nu och ser mer ut som en häst. Färgen är också bättre och jag börjar känna igen henne mer och mer i ridningen, den pigga och glada Soccan!
 
/ Olivia
 

Mer uppdatering snart!

Kom precis hem efter att ha varit i stallet hela eftermiddagen, underbart! Ska äta nu, grillat kött utomhus, hej sommar! Men sedan kommer ett inlägg om dagen och lite bilder på min finis!
 
 

Svar

Fick en fråga om grushagarna hästarna stått i nu. Nej självklart ska dom inte gå där. Idag har vi släppt ihop dem i en av gräshagarna med massa bete. I grushagarna har de bara stått nu så de kunnat lära känna varandra över staketet och så. Men grushagarna är verkligen ett stort plus att ha, skönt i vinter om de blir sådär ishalt ute så man knappt kan gå. Då vill man inte alltid släppa dem på stora ytor och då är de perfekt att ha de mindre hagarna så kan de komma ut ändå :)

Helgens planer

 
Lördag-Åka iväg med Soccan, hemlis hemlis ;)
 
Söndag- Soccan ska skrittas och jag ska kolla upp hur det är med Annabell, ev att jag följer med familjen till Göteborg för lite shopping men det beror på när dom åker. Troligtvis stannar jag hemma. 
 
Måndag - Studiedag, jag ska åka till Matilda och fota henne och Highway och sen när jag kommer hem ska jag rida ut på Soccan, eller tvärt om att jag rider innan. 
 
/ Olivia
 
 

Dagen

Kärlek till vädret asså, kanske ska ta och starta en väderblogg istället? Har en lektion kvar och sedan hämtar mamma mig så åker vi ut till stallet direkt. De kommer som sagt att provar ut sadeln i eftermiddag, så kanske longerar lite innan, så han inte har massa energi och vägrar stå stilla, haha. Får se om de vill att jag ska rida något så att de ser att den ligger bra när han rör sig. Men de blir nog bra!

Ska se om jag kan fota lite i stallet och så också.

//Matilda


Fredag

Välkommen fredag säger jag bara, längtat hela veckan trots att veckan har gått ganska snabbt. Det är idag vi har den där sjukt långa rasten också och sen teknik, kan inte bli mycket tråkigare. 
 
Men när jag kommer hem väntar Soccan och då ska jag rida ett dressyrpass. Hon var sjuuuuukt fin igår och känns så pigg och fräsh så jag ser fram emot att rida henne idag igen, ska dock testa ett annat bett idag som jag inte ridit med på länge,, det brukar hon gå bra på. Ska även försöka fixa en film som jag och Matilda gjorde senast när hon har varit här, glömmer av det hela tiden. 
 
Framåt kvällen är jag fullbokad och har massa att göra i stallet, berättar dock inte varför men ni får troligtvis reda på det ändå, inget speciellt roligt kanske men jag håller det för mig själv tillsvidare ändå, haha ;)
 
/ Olivia
 

Highway 16 maj

Planen idag var som sagt longering så vi tog in honom i stallet och tänkte ställa honom i spolspiltan, ljusare där än i boxen. Men han var orolig och gnäggade efter Cardatch så vi släppte in honom i boxen och kollade ifall han skulle lugna ner sig lite, och precis när han började slappna av så gnäggade såklart Cardatch ute i hagen så vi bestämde oss för att ta in honom och så ställde vi Highway i spolspiltan igen. Han var lite otålig så vi snabbade oss lite på med skydden och sen kom Josefina så gick vi ut i paddocken. 
 
Varken jag eller mamma har longerat sådär jättemycket, blir ju inte så på ridskolan. Så Josefina kom och hjälpte oss lite mest för att de var skönt att ha någon som var lite mer säker på de än vi. Han skötte sig superbra, var mest att han skulle få röra på sig. 
 
Just nu så går dom ju i två grushagar brevid varandra och allt har gått jättebra och verkar verkligen som att de kommer överens hur bra som helst. Så imorgon så ska vi släppa ihop dem efter de har varit här och provat sadeln. Tror att de är många saker som spelar in på att han blev lite spänd när han var ensam i stallet. Dels så har han ju stått nu och varken fått arbetat med varen huvudet eller kroppen och sedan har han ju gått i den lilla hagen så han har inte hunnit röra på sig så mycket. Sedan är han ganska otålig i sig också, men tror att de blir bättre så fort vi kommer igång ordentligt och han börjar vänja sig mer vid miljön och så!
 
//Matilda

Galet!

Är hur tävlingssugen som helst nu, både hoppning och dressyr. Nästa tävling blir den 9 juli om jag inte minns fel, eller runtomdär. Eller blir det verkligen så? ;) ;)
 
Tävlingen blir ju inställd på lördag med Annabell och det känns så tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot det och hon har varit sjukt fin innan hon blev halt. Hoppas att hon snabbt blir frisk så att vi snart är ute på banorna igen :D allt med tävling är roligt. Kvällen innan att förbereda allting, gå upp tidigt på morgonen och fixa, själva tävlingen med god mat o allt och kolla på alla fina ekipage och när man kommer hem och kollar alla filmer o bilder :D
 
/ oolivia

Bilder från igår!


Det har exploderat!

Det har verklligen blivit vår på nolltid, naturen har bara exploderat och det är grönt överallt. Hur härligt är inte det? Det har varit en riktigt ruggig och kall vinter tycker jag, lång dessutom. 
 
Tänte på när vi red på åkern att för några veckor sedan såg det ut såhär:  
 
Och nu i söndags så såg det ut såhär: 
 
Härligt sommargräs :D det negativa med gräset är ju dock att alla nuförtiden ska ha dom där dumma självgående gräsklipparna, haha Annabell blir galen på dom. 
 
/ Olivia
 

May. 16, 2013

Har precis skrivit klart sista skriftliga nationella för denna terminen. Matte är inte riktigt min grej asså, haha.

Torsdagar är lätt veckans jobbigaste skoldag, massa lektioner. Det blir iallafall bättre uppdatering idag!

//Matilda


De tre kommande dagarna

Såhärserschemat ut för Highway dehär första dagarna:
 
Torsdag: Longering. Linda tyckte att det var bäst att försöka komma igång så fort som möjligt så att han inte samlar på sig massa överskottsenergi. Så blir longering så att han får röra lite på sig.
 
Fredag: "Skara Hästsport" kommer ut för att prova ut hans sadel så att den ligger bra. Blir antagligen longering också.
 
Lördag: Om allt gått bra och de känns som att han "landat" lite så blir det första ridpasset då. Inget upplägg alls, mest bara rida lite och känna hur han känns, kolla av läget lite om man säger så.
 
 

Blåsigt värre

Dagen startar med nationella prov i matte, helt okej ändå, förutom att hela min klass förutom jag säkert har köpt flera kilon med godis. 
 
Annabell är halt med, hon kunde knappt skritta igår efter att jag hade testat att trava och jag har verkligen INGEN aning om vad hon kan ha gjort för hon är varken svullen eller varm. Hon ska få vila några dagar och blir det inte bättre får vi ta ut en veterinär som får kolla på henne. Alltid ska det vara något med någon ponny.. Är det inte Soccan så är det Annabell. Alltså ingen tävling på lördag. 
 
Men Soccan ska få gå ett dressyrpass idag, lite trim med mycket övergångar. Börjar smått kräva lite mer av henne nu, någon gång måste hon ju komma igång ordentligt ;)
 
/ Olivia

Hemma!

Kom precis hem efter en lååång dag! Allt har gått bra. Dagen började med att vi åkte upp till bollerup och mötte upp Bo och Linda. Mamma skrev på kontraktet och vi fick passet osv, Tog på Highway skydden och lastade på. Sedan åkte vi ganska snabbt. Han gnäggade en del i början och var lite spänd. Men de var inget konstigt alls var ju en ny transport, nya människor och han har nog mest åkt med andra hästar innan och inte själv. Men han lugnade sig efter en stund han var lite svettig på halsen och så, men att han var stressad och spänd + att det var varmt, 20 grader typ. 
 
När vi kom fram till stallet så lastade vi ut och han var spänd och lite stirrig. Men gick in i stallet  och tog av skydden och släppte ut honom i en av grushagarna. Tog nog inte änns 5 minuter från att vi lastat ur till han hade lugnat ner sig och betade lugnt på de lilla  gräset han hittade, som om han hade stått där hela dagen. Han och Cardatch nosade lite på varandra men Highway brydde sig mest om maten, haha! 
 
Nu står han iallafall i sin nya box och han verkade vara nöjd och glad när vi åkte därifrån så allt känns himla bra att allt funkade så bra!
 
Min fina, *smälter* ♥

Mycket bilder

Har verkligen hur mycket bilder som helst på lager som jag inte visat. Här kommer några fler, Sockertoppen är så söt <3
 

Hej där!

Idag är det myskläder som gäller, det känns ruggigt och kallt ute, hoppas det blir regn sen för då är det till och med mysigt att sitta i skolbänken ;) Fast det kan ju gott klarna upp sen när jag ska rida dressyr på Annabell i eftermiddag tycker jag. Ska se hur hon känns idag, och longera lite och se om hon faktiskt är halt. Antingen så är det bara någon stelhet eller överansträngning, eller så är det något annat. Förra veckan red jag hårdare än jag brukar, hon brukar vila 2-3 gånger i veckan och nu blev det bara 1 dag vad jag minns och sen så vilade hon i måndags. Alla passen gick hon rättså hårt också, men jag vet inte. Jag ska ta det lite lugnt idag med mycket framskrittning. Humöret var det iaf inget fel på igår!
 
Amanda rider ut på Soccan en sväng, mystur får det väl bli ;) täänkte att Soccan skulle få ta det lite lugnt några dagar nu och skippa galoppen, så igångsättningen inte går för fort fram. 
 
/ Olivia

Dagen idag

Åh vilken underbar uteritt idag, pigga hästar och glada ryttare. Tyckte dock Annabell såg rättså rejält ojämn ut, nästan så att jag tror att hon är halt.. märkte absolut ingenting på henne men hon travade konstigt i ena varvet och kändes jätteojämn i vänstergaloppen. Alma red ju henne men jag hoppade upp en stund och kände på henne pga det. FÅr hålla lite koll på det helt enkelt, jag ska rida dressyr imorgon så får kolla mer då. Soccan är fräsh och på G nu iaf så det är riktigt roligt! :D
 
Matilda är ju uppe i Skåne nu, träffade henne efter skolan idag innan dem åkte. Imorgon hämtar dem Highway så hennes updatering kanske inte kommer vara på topp men jag förstår det och jag får försöka slänga in lite fler inlägg istället. Är så glad för Matilda att hon får den här chansen, hon är så värd det! Självklart kommer vi byta ut headerbilder och sånt när vi fått bilder på Highway också. 
 
/ Olivia
 
för ful bild alltså
 
 
 
 

Annabell bilder

/ Olivia

Min utrustning (2)

Mina stövlar/skor:
 
1. Tretorn Falsterbo
 
Dessa stod på "vill-ha-listan" länge innan ett par blev mina. Köpte dem när Skara Hästsport hade utförsäljning. De är de skönaste stövlarna som jag har haft på mig. Många som säger att de "korvar" sig runt benen efter ett tag, men de tycker jag inte att de har gjort. Inte ångrat köpet en sekund. Sålde ju mina De Niro stövlar för att jag bara använde dessa.
 
 
 
2. Ariat Vintersko+ Ariat chaps
 
Köpte mina vinterridskor från Ariat förra vintern och de är bland de bästa köpen jag (läs mamma) gjort. Skönare skor får man leta efter! De är supervarma och har någon specialsula så när man använder dom blir dom supervarma. Har tillochmed varit för varm i fötterna i minusgrader. Dessutom ger dom riktigt bra stöd då de inte har någon såndär elastisk grejs på sidorna. Så om någon letar vintersko så kan jag rekomendera dessa!
 
3. Borgini ridskor
 
Dessa köptes i sommras och har blivit använda flitigt sedan dess. Har slitit en hel del på dem så särskilt fina är de väl inte längre, men sköna!
 
//Matilda
 

Plugg

Sitter i skolan och ska snart ha so i två timmar, men vad rooooligt haha. Nej men har lång dag idag så får väl stå ut. Men ska försöka uppdatera lite i bilen sedan.


06.30

Ska snart kila iväg till bussen, idag är det härligt väder igen!! Det är sjukt hur mycket man tjatar om vädret såhär på våren, haha.. 
 
I varje fall, idag blir det uteritt för hela slanten. Båda ponnyerna ska ut och röra på sig. Soccan vilade igår så jag hoppas att hon inte är för pigg nu, men ibland när dom har vilat så blir dom istället lite sega och tycker att dem kunde fått vila en dag till ungefär ;) Alma kommer och rider Annabell så jag hoppas att hon sköter sig, men hon har varit riktigt duktig i några dagar nu så det känns bra för tävlingen på lördag också, mjuk i kroppen o allt är hon. 
 
 
/ Olivia

Måndag kväll

Lång skoldag idag med prov och redovisningar, men skönt att få det gjort så att man slipper ha det hängande över sig. Imorgon är det muntligt NO prov och jag kan absolut ingenting, men jag får hoppas på det bästa. Jag vill bara bli godkänd för jag är så dålig på kemi, och jag har svajat där ett tag både i kemi och fysik.. Förut låg jag på C nivå men sen vi bytte lärare så har det varit KAOS och jag förstår ingenting alls. 
 
Hästarna vilade ju idag, var ute och pussade på dem lite. Agnes min syster mockade förövrigt faktiskt idag, mot 20 kr, haha. Jag hade fullt upp och panik så hon erbjöd sig. Verkligen toppenskönt, och hon hade gjort det så fint och sopat stallgången, nöjd Olivia. Kanske ska anställa henne? Synd att hon är dyr ;)
 
Imorgon ska hästarna få komma ut i skogen båda två. Alma tar Annabell och jag Soccan, så det blir nog jättemysigt tror jag. Det var ett tag sedan hon var här för hon har inte hunnit, men nu behövde hon rida henne eftersom hon ska tävla henne på lördag. Jag ska också tävla henne på lördag, vi hoppar en klass var. 
 
/ Olivia
 

Fixat

Har varit i stallet nu och fixat iordning. Lotta hade ställt fram en liten hylla att ha så länge så stuvade in de flesta sakerna där och de fick plats bra! Fixade iordning med spån och så i boxen också så nu är allt klart tills på onsdag.

Vi åker direkt när jag slutat imorgon så att vi inte behöver köra fram och tillbaka på en dag. Så vi hämtar honom på onsdag förmiddag. Ska försöka uppdatera från mobilen och så. Har varit mycket nu de senaste så bloggen har inte riktigt hunnits med. Men när vi väl fått hem honom och så så kommer de bli bättre igen!

/ Matilda


10 saker om mig

- Jag älskar att linda, och tar jättelång tid på mig varje gång. 
 
- Mitt rum är alltid stökigt

- När jag väl börjat prata, kan jag inte sluta. 
 
- Jag har jordens fulaste skratt. 

- Jag hatälskar att rida nya hästar. Tycker det är spännande och roligt men samtidigt är jag livrädd.- 
 
- Har ingen studieteknik alls, tar bara upp facebook eller något när jag ska plugga. 

- Många i te.x skolan uppfattar mig som blyg, och jag kan verkligen inte förstå varför???
 
- Det roligaste att shoppa tycker jag är träns eller bett. 
 
- För något år sedan kände jag mig sjukt ensam trots att jag inte alls egentligen var det, men nu mår jag jättebra och är omgiven av underbara vänner♥
 
- Jag tror att det här var sjukt ointressant
 

/ Olivia
 

Soccan älskling

Min ponny är så fin så fin så fin. Älskar henne massor verkligen. Hon gör de jobbiga veckorna till bra veckor för när man kommer hem och är trött så står hon där i hagen och bara utstrålar energi. Aldrig mött en ponny som är så positiv som henne och som ställer upp så för mig som hon gör. Hon är min allra bästavän och det finns ingen som Soccan. Hon är verkligen en som man säger "once in a lifetime horse". 
 
Synd bara att hennes lilla ägare och dålig akamera ska göra bilderna så fula, men jag bjuder på några ändå och fler kommer det! :D
 

Ny vecka!

Då var det måndag igen! Idag så väntar bl.a. ett nationellt prov i spanska, får väl se om jag överlever, haha. Blir ingen ridning idag dock, ska åka iväg till stallet (där vi ska ha Highway) och lämna massa saker och så. Sedan måste jag hinna plugga lite också. 
 
Nu ska jag snart gå ner och klä på mig och gå till bussen. Ha en bra dag alla!
 
 fuliiis ♥↓
//Matilda

Helgen

Har haft en superbra helg nere i skåne. Åkte som sagt ner i fredags med ett stopp i ullared. Perfekt att köpa alla "bra att ha saker" som grimmor, vardagsschabrak osv!
 
Sedan i lördags så åkte vi då ner till Bollerup för att bekanta oss lite mer med Highway. Han var precis lika mysig som han verkade vara när vi var nere och hälsade på honom i Scandinavium. Gjorde iordning honom och så gick vi ner till ett utav ridhusen. Var någon slags aktion där samtidigt och Linda berättade att han kunde vara lite småkänslig för ljud och så. Va någon gång han hoppade till men sedan var det inte mer med de och han var helt lugn. Hon sa att de va så han brukade göra om han blev rädd, så de va ju inget så. 
 
När vi kom in i ridhuset så red hon först lite och sedan fick jag sitta upp. Han var väldigt mjuk och fin i munnen och man kände direkt hur välriden han var. Ridhuset vi red i hade lite halkigt underlag i ena änden så vi höll oss uppe på  en volt. Travade runt och bara kände hur han var och så. Till .en början segade han lite men Linda sa de att han brukade vila på helgerna och att han vande sig vid de så han var inte riktigt inställd på arbete. Fick lite tips på vad jag skulle tänka på och hur jag skulle rida. Men han var himla rolig att rida och mjuk och fin i steget så allt känns riktigt bra nu :)
 
//Matilda

Hej snygging ponny

 
Hej hopp! Förlåt förlåt för hemskt dålig updatering från min sida.. Soccan har jag badat med idag, det var jättemysigt och hon var pigg och glad. Galopperade även lite idag och det uppskattades. Amanda skulle varit med och fotat men när vi kom ner till stranden insåg vi att minneskortet var fullt.. Men vi lekte lite i vattnet ändå ;)
 
Efter lunch så red jag Annabell på åkern och då hade Amanda mitt minneskort istället. Senaste gången var hon jättetrotsig där och ville varken gå fram eller bakåt, haha. Hon stretade massor också. Var lite samma sak i början, men när jag kom till ridning så tycker jag att hon blev jättefin faktiskt! Syns inte riktigt på bilderna men det kändes verkligen bra för jag kunde vara sådär mjuk och fin i handen som jag vill och hon gick av lite egen motor. Galoppen gick inte så bra, men hon måste stärka sig lite där fortfarande. Men mer än förra gången orkade hon iaf! Alexandra red även lite på slutet, dom är så söta tillsammans!!
 
/ Olivia

Påväg till Kungsbacka

Nu lämnar vi Skåne för denna gången. Så nu är vi påväg mot Kungsbacka och svensk ridsport, hoppas på att de har de vi har kvar att köpa. Sedan i eftermiddag så ska vi på en clinic i Frillesås och efter det så rullar bilen hemåt.

Lite dåligt med uppdatering nu men jag har inte riktigt hunnit nu när vi inte varit hemma.

https://cdn1.cdnme.se/4017850/6-3/pic_518f398addf2b3202ef2152e.jpg" class="image">


SOlen skiner

Vi klickade sjukt mycket bilder igår, över 1400 bilder men nu är det bara ca 300 kvar efter att jag har rensat. Red först dressyr på Soccan och sen skulle vi bara ta några bilder vid skogen, men sen blev det lite väl mycket bilder oc vi var väl borta vid skogen i typ en timme, haha. Men det var så härligt väder och fint att fotografera! Synd bara att jag hade ett jättefult linne och smutsiga ridbyxor ;) men inget att göra åt nu. Sen löshoppade vi Annabell, körde lite höjdhopp och kom upp till 130 iaf. Hon har hoppat högre förut men tror inte hon orkade fler språng för när vi sänkte ner till 1 m så stannade hon så då la vi ner det helt så hon bara kom över en gång och sen fick det räcka, ska inte pressa för hårt. 
 
Idag så kommer Amanda hit och ska fotografera mig och Soccan, så det kommer bli mycket bilder som kommer upp under veckan nu, men det är väl roligt? Vi ska gå ner till stranden och jag hoppas att det inte är för kallt för att bada lite. Hade tänkt att ta bikini och bada riktigt, men det blåser rätt mycket idag trots att solen skiner så jag vet inte jga.. kan nog bli lite kallt och blåser det som det gör nu så behöver jag nog sadel annars lär jag inte sitta kvar. 
 
/ olivia
 

Vad som komma skall

/Olivia


Bra dag

Ni skulle bara vetahur nervös jag var imorse innan vi åkte till Bollerup. Men allt funkade bra, och Highway var så himla mysig, både att greja med och att rida. Var så himla rädd att jag inte skulle tycka att han var rolig att rida eller att jag inte skulle klara av honom alls. Men nu känns allt riktigt bra och nu längtar jag hur mycket som helst tills på onsdag! 
 

Jag tycker om min häst💗


Frukostar

Hela huset sover, förutom pappa som redan har åkt iväg för att jobba. Har gått ut för att äta frukosten, men än har inte solen riktigt hittat fram, lite mörka moln är det allt. Men det är rätt mysigt ändå måste jag säga! Fast lite kallt, så jag får nog kila in snart igen. 
 
Kan inte bestämma mig för vad jag ska börja med. Springa, rida eller jobba. Tänker ifall det blir regn i eftermiddag så borde jag rida nu men jag hoppas såklart också på att det istället blir ännu finare väder. Aja, jag får se hur jag gör, jag kan ju äta upp min frukost först i varje fall. 
 
Soccan var ju faktiskt sjukt fin igår efter en stunds arbete, och jag är riktigt nöjd! Annabell började det inte så bra med när hon blev rädd för en sån där liten självgående gräsklippare, men jjag gick till paddocken istället och tog för en gång skull upp fighten lite med henne och efter att jag sagt till henne en gång så skärpte hon sig och gick jättebra fram för skänkeln resten av passet och kändes riktigt avslappnad! Hoppas på två lika bra ridpass idag alltså, uteritt för hela slanten blir det. 
 
 
Och lycka till idag Matilda, det kommer säkert gå jättebra! <3
/ Olivia

Dagens inköp på hästavdelningen

 
De här plus lite till va de som blev köpt på hästavdelningen på gekås idag. Vi har fortfarande lite saker kvar som vi behöver ha köpt innan vi hämtar honom på onsdag. Kan fixa bättre bilder en annan dag, men nu får ni nöja er med iPadbilder.
 
// Matilda

Fullt upp

Två ponnyer precis ridna, mellanlandar bara lite här inne för att byta om och slänga i mig lite fruktsallad med glass. Ska snart ut för att jobba för andra gången idag.

/olivia


Shoppa


Schabrak schabrak

 
Vilken outfit är snyggast? Jag älskar den till höger, den hade jag och Annabell på klubbhoppningen i höstas. Men den andra tycker jag också mycket om, men den känns lite sådär halvtråkig nu när det är så härligt fint väder ute och då blir ja mer sugen på att tävla med mycket färg. Som i herrljunga då ja hade vitt schabrak med grön kant och grönt pannband, det tycker jag är snyggast såhär på våren!
 
Funderar lite på vad vi ska ha nästa gång, och jag funderar lite på att jag kanske ska ha mitt Glen Gordon schabrak, men jag har ingen aning om ifall hon är snygg i det, fuxar passar inte alltid i alla färger men hon brukar ändå vara rätt lätt att hitta färger till. 
 
 
Eller så ska jag ha mitt angel blue scapa schabraket. Det är faktiskt jättefint på Annabell! Men vet inte om det blir FÖR mycket färg. Fast kan det bli det egentligen när man har blå kavaj och resten svart? Nej det kan nog bli snyggt, jag och Annabell är ju inte så seriösa av oss, haha ;D
 
 
/ Olivia

På schemat idag

* Jobba 
 
* Rida Annabell & Soccan
 
* Ut och springa
 
* Tvätta benlindor. 
 
Så mycket mer än det ska väl inte göras, men det lär ta hela dagen ändå. Hästarna tänkte jag rida ikväll för det är så sjukt varmt såhär mitt på dagen så då blir det att dom ändå inte orkar någonting, springa får också bli senare ikväll. Men nu ska jag kila ut och jobba på en gång innan jag somnar här inne. Hade tänkt att gå upp runt 7 imorse för att hinna allt men istället vaknade jag för en timme sedan. Gillar inte när dagen bara försvinner när man sover bort den.. Får lägga mig lite tidigare ikväll så att jag orkar gå upp tidigare imorgon. 
 

fryser när jag ser denna bilden
 

Påväg mot Skåne!

Åkte hemifrån för en stund sedan. Idag blir de resdag med lite shopping! Ska försöka uppdatera så bra som de går under helgen.

//Matilda


Stallet

Berättade aldrig om stallet vi var och kollade på i lördags kom jag på! 
 
Vi fick reda på att de hade en plats åt oss i fredags och vi hade nog nästa bestämt oss redan innan vi åkte och kollade. Det ligger iallafall så att jag kan cykla om jag vill, inte jättenära men tar typ 5-10 minuter med bil hemifrån så de ska inte vara några problem. På gården finns både paddock och skrittmaskin och det är ridavstånd till ett ridhus som vi kan få hyra så det är verkligen superbra. Dessutom har min granne sin häst i det stallet vid ridhuset så kan ju rida med henne ibland och så kan hon visa mig olika ridvägar, är även en till från klubben som bor i närheten. Och sedan i sommar om man har tid så går det faktiskt att rida till Lollo. Kommer ihåg att vi red nästan dit en gång för längesedan och de gick så bra så.
 
Enda minuset är väl att hagen ligger ganska nära vägen, dock är det inget problem egentligen, är ju många som har sina hästar i hagar vid vägen, så de är bara jag som är sjåpig. Sen har dem ingen sadelkammare än nu men de är igång och bygger och fixar så de kommer att komma, även fler hagar, så detta blir nog jättebra! :)
 
(samma bild om och om igen, men har inga andra)

Dagens resultat

Ja, vad ska man säga om dagens tävling? För de första så var de sjukt varmt och kvavt ute så båda han och jag var lite loja. Han kändes som ha gjort de senaste, lat, stark och stel. Red mest och försökte mjuka upp honom på framridningen, vet inte om jag lyckades så bra. Inne på banan var han ännu segare och de kändes mest som om vi degade oss fram, nej ingen bra känsla alls.
 
Blev 60,... % och en vinst faktiskt, så de va ju lite roligt iallafall!
 
 
//Matilda

Godkväll

Vädret har gått upp och ner hela dagen. Ena sekunden har det spöregnat och varit hemsk väder, medans det andra sekunden har varit hur skönt som helst och strålande sol. Kvavt har det varit hela dagen, så man går ju runt och svettas hela tiden typ ;)
 
Jobbade på morgonen och sen red jag Annabell. Hon var jättefin idag faktiskt trots att hon vilade igår, tycker det var jätteroligt att det gick så bra som det gjorde!! Jag måste lära mig att inte hålla i henne så mycket, utan hon måste själv gå fram till bettet,dock funkar ju inte det ifall hon helt stretar. 
 
Och Soccan, åh vilken underbar ponny hon är. Det var så sjukt mysigt och hon var hur pigg som helst. Studsade fram och ville inte alls ta det lugnt. Det var inte lätt att hålla sig till skritt och trav kan jag ju säga.. men det gick efter lite övertalande, men ökad trav hela tiden. Så söt är hon!! 
 
Ute och sprang nu ikväll med, sååååhäääääär skönt var det. Sprang typ 6 km. 
 
/ olivia

Svar om HIghway

"ska ni "ta hem" eller vad man ska säga, Highway eller ska han säljas?"
"När kommer han?"
 

Har ju svarat på detta förut men då visste jag inte riktigt själv svaret, iallafall inte på den nedersta frågan. Kan ju börja på att svara på den första, JA vi ska behålla honom, har faktiskt aldrig varit prat på annat när vi vann än att vi skulle ha "hem" honom.
 
Har väntat med att svara på detta tills vi vetat säkert, men nu så! Jo det är så att vi ska åka ner i helgen jag och mamma och hälsa på honom och rida. Skönt att ha ridit honom innan vi tar hem honom i en miljö han känner igen och någon som känner honom och kan ge lite tips och så. Sen på tisdag kväll åker vi ner till skåne hela familjen och hämtar honom på onsdagen! Ska bli himla roligt och hoppas verkligen att allt funkar nu :)
 
 

Sugen på det!

 
Gillar verkligen det här pannbandet från Glen Gordon. Vill ha det i svart till mitt dressyrträns till Soccan. Det vore verkligen jättefint tror jag! Priset är inte alls så farligt heller, det ligger på 329 kr. Swarovskipannbanden har blivit så vanliga nu och jag tycker de är finare att ha dem till hoppningen, så detta skulle nog passa att tävla dressyr med perfekt!
 
 
/Olivia

Kikar in och säger hej

Är hemma och vänder för att åka till stall nummer två idag. Dressyren gick sådär, resultadockar dock bättre än vad de kändes, berättar mer ikväll!
 

Bästa ridhandskarna!

Måste bara ta och "hissa" världens bästa ridhandskar. Pratar såklart och ridhandskarna från Roeckl! Äger två par just nu och dem är verkligen supersköna att rida med. Finns många handskar som har massa sömmar och tyg på insidan som blir som kanter mellan fingrarna om ni förstår vad jag menar. Och jag som egentligen tycker att det oftast är behagligast att rida utan handskar, om man bortser från all skav man får, tycker självklart att de handskar som är sånna bara är jobbiga att rida med. Men roecklhandskarna är väldigt smidiga, mer som "ett andra skinn".
 
Om man ska säga något negativt med dem så är det väl att kvaliten inte är den bästa. Dom slits ganska fort om man använder dom mycket och ganska dyra är dom också. Men tycker att det bara väger upp de dåliga och det finns inte någon handske jag har haft på mig som är bättre.
 
 
//Matilda
 

Vaken

Jag är en sån där person som kan SOVA till 12 och ligga och dra mig i 3 timmar efter, men inte idag. Vaknade kvart i åtta och var störtpigg. Emelie har sovit här inatt så jag väntar på att hon ska vakna nu, men det lär dröja om jag känner henne rätt ;) 
 
Idag ska jag jobba, lite på morgonen och lite på kvällen. Tror MAtilda också skulle jobba lite ikväll, så då får jag trevligt jobbsällskap. Sen ska ju ponnyerna ridas också och jag funderar på om jag ska rida ut Soccan en dag till innan jag tar paddocken eller om jag ska göra det idag. Får se hur vädret blir, är det soligt och skönt är det mer frestande att rida ut tycker jag, då vill jag inte stänga in oss i en paddock. Men blir det blåsigt och så är det nog bättre i paddocken för hon blir så spänd då. Annabell ska bara ridas ut en vanlig uteritt, få sträcka ut i någon galopp och bara få gå lite som hon vill. 
 
 
/ Olivia
 

Dressyr

Har precis ätit lite frukost och ska snart byta om och åka till stallet. Idag är det klubbdessyr som gäller, rider LC:1 så de blir nog bra. Efter de så ska jag åka till Lollo och rida Karsten för dom är i Stockholm. De ska bli kul, ett tag sedan jag red honom nu. Efter de så ska jag åka och jobba en stund och någonstans däremellan hinna plugga lite förhoppningsvis.
 
//Matilda

Vad hände med solen?

Kom hem, som en dränkt katt. Vad hände med solen? Får hoppas att de blir finare till helgen för då ska vi ner till skåne och hälsa på Highway. 
 
Nu ska jag iallafall åka iväg till ridningen på LRK. Får se vad det blir för häst idag, hoppas på någon rolig!
 

Bilder fotade av Matilda


Min utrustning (1)

Har sett en del som skriver om sin utrustning, så tänkte göra de jag med! Tänkte iallafall skriva om mina hjälmar, stövlar/skor och schabrak, sen får vi se om de blirnågot mer. Något annan utrustning/ridkläder ni vill att jag skriver om?
 
Tänkte iallafall börja med mina hjälmar.
 
1. Sammetshjälm från John Whitaker
 
Den här köpte jag sommaren 2010 och det är lätt den skönaste hjälmen som jag har haft på huvudet! Dock så har den ingen ventialtion alls så man blir ju sådär roligt varm om huvudet när man rider i den på sommaren. Men det är de ända minuset med den, snygg är den också.
 
 
2. Lamicell Master
 
Lamicellhjälmen fick jag i födelsedagspresent av mormor 2011. Väger inget och har bra ventilation. Superbra att ha när det är varmt. Dock så kanske jag inte passar sådär jättebra i den men den är skön så de får gå ändå ;)
 
 
Sen så är jag sååååhäääär sugen på att köpa en till hjälm, gärna en brun. Men de får nog vänta lite, haha!
 
//Matilda

KL fleece säljes!!

Har bestämt mig för att sälja min KL fleece. Vill egentligen ha kvar den men har andra viktiga grejer som jag verkligen behöver köpa nu, och då får jag helt enkelt sälja den här. 
 
Det är storlek XS, jag har XXS eller XS i vanliga fall, men tror den passar den som har S också för den är lite stor på mig. Jättefint skick, inte använd alls mycket knappt inget. Mysig och varm (haha frestande i detta vädret). 
 
Jag hade tänkt mig ca 750 kr för den. Mejla [email protected] eller smsa 0768311313
 
/ Olivia

WEDNESDAY

Redan onsdag, min absoluta favoritdag på veckan, börjar 12 och slutar 2, kan de bli bättre? Så nu sitter jag ute på altanen och äter frukost, så himla skönt väder. Idag så har jag spanska nationella men efter de så blir det ingen mer skola denna veckan, långhelg♥♥♥♥
 
Imorgon så blir det klubbdressyr på lilla fjollhästen. Hade egnentligen tänkt att skippa de eftersom han alltid blir så stressad när han blir själv i ridhuset. Men denna gången skulle de gå ute i paddocken, så hoppas på att framridningen också är ute så kommer de nog att gå bättre. De ända problemet är väl då dressyrstaketet, men de löser sig nog!
 
 
//Matilda

solsolsol

Har precis suttit ute och ätit för första gången iår med familjen och innan de satt jag i shorts på altanen och putasde mina ridsövlar+skor. Äntligen kommer värmen som alla har längtat efter. Känns verkligen att sommaren är påväg nu, bara en månad och en vecka kvar i grundskolan, så skönt att få sommarlov och sedan börja något nytt. Glad att jag inte valde något såntdär riktigt "pluggpogram" nu, kommer ju ha en häst att hinna med efter skolan, mycket roligare än att sitta inne och plugga faktiskt. Ska bli så roligt att få hem honom nu, allt har verkligen "fallit på plats" och de känns så otroligt skönt, kan andas ut lite! Blir perfekt att börja nu när han är ny att det är vår och ljust ute på kvällarna och sedan har vi hela sommaren att träna ihop oss och lära känna varnndra.
 
Känner att detta inlägget spårade lite till allt annat, haha!
 
 
//Matilda

Jag saknar dig

Saknar Niklas så fruktansvärt mycket, jag saknar honom hela tiden men det kommer perioder då det känns mer än annars. Min fina bästa underbara hjälte. Det var så längesedan nu..
I love you. Rest in peace <3
 
/ Olivia

Ridningen igår

Junior var lika annorlunda igår som han varit de senaste gångerna. Är som att rida en annan häst. Han brukar vara ärlig på hinder men han börjar smita undan och ignorerade mig totalt. Sedan så ska han helst gå efter Kingen så när vi red fram så fick han helt plötsligt för sig att vända och trava iväg till honom. Vet inte varför han blir sån, men han stänger liksom av och de spelar ingen roll om jag styr åt andra hållet. Så då blir de så att jag slutar rida och allt blir pannkaka typ. De sista blev de lite bättre iallafall! Var dessutom hur varmt som helst.


blått/rött?

 
Jag har 5 scapa schabrak, men bara två schabrak med luva till. Jag gillar att ha luva i hoppningen, tycker det ser snyggt ut! Vill verkligen ha en luva till mitt pistagegröna scapa schabrak, men det är typ omöjligt att få tag i. 
 
Men jag har en röd och en blå, tycker hon är riktigt fin i båda men jag måste nog ändå säga att jag gillar det röda bäst i slutändan..
 
Vilket är Soccan snyggast i?
  
pollcode.com free polls 
 
 / Olivia
 

7/5

Har precis klarat mig igenom första nationella i matte. Men snart är vi klara med alla, inte många dagar kvar i skolan nu!

Massa roligt nu i helgen och nästa vecka om allt går som de ska, hoppashoppashoppas!


Majtvåtusentretton

Matte nationella idag gick jättebra faktiskt, eller det kändes bra. Hur det gick sen vet jag ju inte. Hoppas på det bästa! Nu har vi bara spanska nationella kvar imorgon och sen är vi ju lediga torsdag fredag :) ska bli skönt! Blir mycket tid med hästarna nu i helgen tror jag. Idag ska båda ponnyerna ridas ut, Soccan ska äntligen få trava lite.


Here comes the sun

Åh jag vill sova ute inatt seriöst!!! Så skönt väder, äntligen. Varit ute och sprungit med Bella och promenerat med Soccan i linne, det var ett tag sedan. Synd att myggorna kommer samtidigt, Soccan avskyr verkligen det och hon går knappt att rida i skogen vissa dagar på sommaren när det är som mest. Spelar ingen roll hur mycket flugspray man har för dom kommer ju ändå, fast kanske hjälper lite?
 
Imorgon får jag ivarjefall äntligen börja trava Soccan om hon känns bra, tänkte trava en vecka ungefär innan jag tar galopp. Men imorgon ska hon bara få jogga på långa tyglar, inget jobb éller så och sen blir det lite jobb i paddocken längre fram i veckan istället. Amanda eller Alma kommer och rider Annabell samtidigt så jag får sällskap!
 
 
/ olivia



Skillnad..

Tycker verkligen det har blivit stor skillnad på Annabell i hoppningen när jag tittar tillbaka på gamla filmer. Jag minns att hon liksom inte riktigt ville fram till hinderna, trots att hon såg glad ut. Det kändes alltid som att hon skulle stanna, trots att hon varken gjorde det eller det såg ut som det. Men det KÄNDES. Och jag hade verkligen ingen koll på yttersidan eller galoppen alls. 
 
Jag tycker vi har utvecklats mycket under det senaste året faktiskt. Jag har fått mer koll på tempot och hon är så mycket hoppgladare och bjuder mot hinderna istället för att stanna av mot dem. Okej att vi inte alltid får bra avstånd och det blir ju fortfaarande lite hejhopp ibland, men så är det bara. Vi är inte helt perfekta liksom och jag är inte så bra på att se avstånd och hon har lite svårt att korta och länga galoppen snabbt. De där avbrotten till trav har vi också fått bort, när hon stannar av och inte riktigt vill. Byter galopp själv gör hon också och vi har så mycket roligare tillsammans nu. 
 
Kolla på den här filmen från i början på förra året. KAOS var det och jag var så arg efteråt, vet dock inte vad jag gjorde för svängar alltså.. Då var det dessutom 60 cm och clear round. Nu hoppar vi LC på lokaltävlingar och ska snart debutera LB. Inte jättehögt, men bättre än 60 cm iaf ;)
 
 
 
/ Olivia

Gamal film

Kollade igenom min YT kanal och hittade denna filmen. Den är ifrån min och Pollys sista klubbhoppning. Debut i 70 cm och 12-åriga jag tyckte att det var såååå högt och speciellt orolig var jag över det vit-gul-röda hindret för det var så många ponnys som smitit förbi det. Världshistoriens fulaste sits dock....
 
Men kan säga att jag var glad över att vi klarade oss igenom banan och när vi sedan fick gå in på prisutdeling och fick den blågula rosetten så var lyckan total, vi hade ju tillochmed varit bättre än privatekipagen, haha!
 
 

Kort vecka

Just avklarat nationella proven i spanska, usch säger jag bara... Jag är säääämste på det. Men jag ska inte klaga för långhelg väntas ju ;) både torsdag och fredag är vi lediga. Ska försöka att ta det lugnt och bara njuta av ledigt, något jag inte är så bra på då jag vill göra något hela tiden helst. 
 
Funderar förresten fortfarande på ifall jag ska köpa nya vita ridbyxor eller inte.. Mina Anmo börjar bli lite slitna nu och jag vill att dem ska hålla länge, så jag funderar på att köpa ett par JW att ha i hoppningen. Dock kan jag nästan lika gärna spara till ett par nya Animo då trots det dubbla priset iofs, men nej det ska jag inte göra nu. Måste komma undan billigt för en gång skull. Får ta en funderare på detta tror jag. För jag är så galet rädd för att Animo byxorna ska gå sönder. Mina älsklingar, hehe
 
 
/ olivia
 
 

Funderingar

Enda sedan vi vann Highway har tankarna snurrat i huvudet. Ni vet allt det där som man aldrig behöver tänka på som ridskoleryttare är sånt som man nu själv ska ta hand om. Allt från olika slags utrustning, täcken osv till vilken vetrinär man ska. Vilka tränare ska man rida för? Hur ska ridpassen läggas upp? Finns typ tusen miljoner sånnahär saker som man funderar på. Men självklatt är det väldigt roligt att få bestämma sånt här själv, ihop med mamma då men ändå. Skönt att kunna bestämma själv vad man ska göra när man ska rida och kunna anpassa sig efter dagsformen och vad som behöver jobbas på just då och kunna få ut det man vill av passet.Sedan att kunna använda de saker man själv tycker funkar bäst som bett ex.
 
Nej men den "friheten" ,eller vad man ska säga, att göra som man själv vill och tycker blir bäst är något jag verkligen saknar när jag ridit på ridskolan. För mig blir det även en trygghet att få bestämma själv över hästen man rider. Hur många gånger har man inte "blivit av med" favorithästen för att den kanske inte passade ridskolan eller skulle gå i pension? Då har man inget att säga till om, men min egen häst är ingen som kan ta ifrån mig på de sättet.
 
Nej trots att det är roligt att rida på ridskola också då de har sina fördelar eftersom man alltid rider med någon och alltid kan få hjälp så har jag alltid sagt att om jag skulle ha valet mellan att vara ridskoleryttare och privatryattare så skulle jag inte tveka en sekund!
 
Jag och underbara lilla Pinia som tyvärr inte stod på ridskolan så länge som jag ville , kan inte annat än att sakna den speciella ponnyn♥
 

//Matilda

måndagmorgon

Då var det måndag morgon igen. Somnade lite försent igår, som vanligt alltså, så är ju inte direkt jättepigg idag. Börjar dessutom skoldagen med nationella i spanska, känns inte så bra de här. Men, men kan ju trösta mig med att vi bara går tre dagar i skolan denna veckan, niceee.


En vecka sedan!

Idag är det en vecka sedan vårat lottnummer ropades upp i Scandinavium och vi irrade runt som yra höns,letande efter den lotteriansvarige för att få gå ner och klappa på våran häst. Allt det känns väldigt avlägset just nu och jag har faktiskt svårt att tro att det verkligen hände på riktigt. När jag vaknade dagen efter så var jag livrädd att det bara var en dröm. Ni vet när man drömmer en såndär riktigt bra dröm där allt man någonsin önskat sig och hoppats på händer och man sedan vaknar och blir helt nere när man inser att de inte va på riktigt, så kändes det, var tvungen att gå in på mobilen och kolla på bilden på oss för att försäkra mig om att det var sant, löjlig jag låter, haha!
 
Men jag har alltid varit ganska realistisk av mig och aldrigt riktigt vågat tro att saker och ting kan gå som man vill och hur stor chans är det egentligen att det skulle vara just vårat lottnummer som ropades upp, av tiotusentals lotter? Den chansen är minimal. De är sånt man tror inte kan hända en själv!
 
Hur rörigt som helst blev det nu, men kan väl sammanfatta det hela med att jag är så otroligt glad och lycklig just nu och kan fortfarande inte tro att det är sant, VI VANN EN HÄST!
 
 

Fint wäääder

Känner att min uppdatering inte är på topp direkt. Är hos Olivia med Julia och Emelie så har inte riktigt hunnit med. Nu ligger vi iallafall i trädgården och ser på film medan Olivia rider omkring på Soccan, kärleeeek till de underbara vädret!

Tänkte blogga lite mer ikväll när jag kommer hem sen!


Soccan för några veckor sedan

Småhoppade ju lite i paddocken innan vi fick reda på att hon hade anaplasma, Matilda filmade lite kort ^^ 
 
 
 
/ olivia

Två små ponnyer ridna

/ olivia


Bloppis del 1

Rotat igenom alla mina grejer och hittat en hel del grejer som jag inte använder längre eller behöver. Både stora och smågrejer. Så varför låta det ligga här utan användning? Bättre att sälja det då och försöka få något för det. Jag sätter ett pris, men det är självklart diskuterbart :)
 
Mejla [email protected] om ni är intresserade. Det är ingen vits med att skriva att jag ska mejla er, utan det får ni själva göra till mig. Alltid när jag sålt grejer har jag fått kommentarer " jag är intresserad, mejla mig" och så har den som skickat kommentaren glömt skriva med sin mejl. Det blir förstås lite tokigt då, haha. 
 
1. Svarta CRW massolin läderstövlar storlek 38. Använda ca 10 gånger. Är i fint skick men något ihopsjunkna, men inget som syns när man har på sig dem. Riktigt sköna stövlar att både rida och gå i!
Nypris 1990 kr. Mitt prisförslag: 800 kr. 
 
 
2. Fyra stycken luvor. En lila, en beige, en grön och en blå. . 30 kr/st. Alla är i storlek cob och inte särskilt mycket använda. 
 
 
3. Rosa schabrak plus huva. Storlek ponny-cob. Schabraket och luvan hör egentligen inte ihop, men det är nästan samma nyans och skillnaden syns inte när det är på hästen. Enda gången det är använt var i helgen då Alma hade det när hon tävlade. 
 
Pris : 190 kr. 
 
 
4. Vinrött schabrak med vitt/silver kantband  med lindor till. Schabraket är använt men ser inte slitet ut när hästen har det på sig. Storlek full, allround. 
Pris för lindor + schabrak: 140 kr. 
 
 
5. Schabrak storlek ponny i färgen marin med vitt kantband.  Använt ett fåtal gånger och i mycket fint skick.

Nypris 399 kr, mitt pris: 180 kr. 
 
 
 
/ Olivia
 

Lovely day

Är hemma själv idag och det är faktiskt sjukt skönt. Pappa gav hästarna mat innan dem åkte och jag gick inte upp förrän sent. Hur skönt är inte det?? Smoothie och chips blev det till frukost, inte nyttigt men sjukt gott!!! Man kan inte alltid vara perfekt i maten tycker jag, ibland måste man få fuska lite. 
 
Det som ska göras idag är städa rummet som är ett bombnedslag, skritta Soccan och rida ut på Annabell innan Matilda kommer hit ikväll som hon skrev och sover över. Jag hade tänkt att vi skulle filma mitt stall lite och visa runt, många på min andra blogg har tjatat om det ;) Så det är bara att ta tag i det och börja filma antar jag. Matilda får prata, ALDRIG att jag pratar i film. Lär dock bli rättså flummigt för vi kan aldrig hålla oss seriösa när vi ska göra något såntdär. 
 
Synd att det är trökväder bara, det hade ju gjort dagen ännu bättre. Kanske blir det bättre framåt middag. 
 
Jag och Matilda på nyår <3
 

SATURDAYY

Godmorgon världen! Inte någon sovmorgon här inte när man vaknar av sig själv vid 7. Idag så ska vi åka iväg för att kolla på stallet jag nämnde igår, så det ska bli spännande att se om de verkar bra, hoppas på det! I eftermidddag så ska jag hoppa CR på Junior på klubben. Hade egentligen tänkt att hoppa 90 denna gången men p.g.a. mina stövlar gick sönder i mpndags så ställde det till de för min ridning och lektionen va kaos, haha! Så vi hoppar en 80 runda idag. Senare  så ska jag åka till Olivia och sova hos henne.
 
//Matilda

Mera svar!

"Inte för att vara den som är den, men ni måste ju vänta tills hästen kommit innan ni kan köpa en sadel? Går ju knappt att bedöma om en sadel kommer passa bara genom bilder och att provsitta sadeln i butik. Väldigt fin häst du har fått iallafall :)"
 

Oj! Förstår hur du menar, självklart måsta man  prova ut sadeln. Men när vi pratade med den ena i butiken som visade oss sadeln så berättade hon att det är en sådan sadel som går att "ställa om" och anpassa efter i perincip vilken häst som helst med hjälp av olika järn osv och de kommer dem hjälpa oss med såklart. Så den kommer han alltså kunna ha livet ut hur han än ändras i kroppen. Självklart köper vi inte en sadel på måfå och hoppas att den passar, men förstår hur du menar! :)
 
 
 
//Matilda


Mina stigbyglar

Jag älskar att köpa stigbyglar, av alla sorter!! Jag är nog lite sån som vissa kan vara med schabrak, att man vill ha massor av olika i olika färger. 
 
Men jag lyckades faktiskt bestämma mig för att sälja mina ena soft up nyss, även fast det gjorde lite ont. Fick såpass bra bud så kunde inte säga nej till det.Men nu ska jag visa vilka jag har!!
 
1. Guldiga JIN stigbyglar. Sjuukt snygga och riktigt sköna. Kostar ca 1699 kr, absolut värt pengarna och ett utav mina favoritstigbyglar. Jag hoppar dock inte så ofta med dem eftersom det inte är säkerhetsstigbyglar och då löser dem inte ut, blir mest i dressyren de används. 
 
 
2. Har även ett par svarta JIN stigbyglar som jag köpte begagnade utav Matilda till ett bra pris. Dessa används ännu flitigare och nästan dagligen, såklart är dem här också sköna eftersom det är samma stigbygel bara en annan färg. Dock lite mer slitna och man får inte samma fäste då. 
 
3. Svarta composti stigbyglar. KÖpte dem för att ha under vintern då det blir kallt för fötterna med metall, ville då ha plast. Men jag tyckte att dem var riktigt bra och man fick bra fotfäste. Riktigt billiga var dem också, finns att köpa på Hööks. 
 
4. Sprenger bow balance. Kan inte neka att detta är mina absoluta favoriter. Har aldrig någonsin ridit med så sköna stigbyglar seriöst, dem slår alla andra stigbyglar flera gånger om tycker jag. Brukar ha dem när jag tävlar både dressyr och hoppning för jag tappar dom nästan aldrig och dom är väldigt stadiga att rida med. Nästintill perfekta. 
5. Har även ett par soft up som är brun/svart. Hade innan också brun/vanilj men jag tyckte det var svårt att matcha och som jag skrev där uppe så fick jag ett bra bud och då kändes det dumt att hålla kvar dem när dem knappt användes. 
Används mest i hoppningen då jag på något sätt lyckas få skav av dem när jag rider dreessyr? Men en superbra stigbygel, men sprenger slår dom ändå..

Answer

"När kommer highway??:)"
 

Denna frågan har jag fått från många håll den senaste veckan, så jag tänkte att jag lika gärna kunde svar i ett inlägg :) Det är så att när vi vann Highway så fick vi Bo´s nummer (han är typ ansvarig för lotteriet) och så sa han att vi skulle ringa när vi fixat allt det praktiska så skulle vi ringa honom. Så nu de senaste dagarna har vi letat stallplats och kollat upp lite olika alternativ och möjligheter. Bor ju mitt i ett villaområde, ioförsig på landet men vi kan ju inte ha honom i garaget direkt ;) Har en som är nästintill perfekt, förutom att det var lite för långt bort, inte cykelavstånd direkt.
 
Men idag fick vi reda på att det finns en på cykelavstånd härifrån med bra ridmöjligheter! Så vi ska antagligen åka dit och kolla imorgon. Sedan om det är bra och vi vill ha honom där så får vi ju ringa Bo och se vad som händer därifrån. Vi vill såklart ha hem honom så fort som möjligt när allt praktiskt är fixat. Men vet inte om de vill kolla upp stället/oss innan de släpper honom, hade ju inte varit så konstigt! :)
 
Så ja, det egentliga svaret är väl egentligen att jag inte riktigt vet, men så snart som möjligt hoppas jag såklart!
 
//Matilda

Kväll

Åh vad underbart det var att sitta på Soccan idag igen, hon är så mysig och jag känner mig hemma på henne. Hon var lite stressad, antagligen för att hon hade mycket energi, men annars så skötte hon sig toppen. Skrittade ju bara på långa tyglar, menmen. Fast fick allt hålla lite i henne för hon ville gärna trava iväg..  Hoppas att igångsättningen blir bra nu, jag ska försöka hålla henne positiv hela tiden och inte kräva för mycket förrän jag känner att hon verkligen klarar det. Märkte idag att hon verkligen har tappat ALL kondition trots att vi bara skrittade en bit, så det är bara att börja om igen antar jag. Tur att jag har Annabell vid sidan av som jag kan rida lite, annars hade det blivit lite trist ändå ;) Putsade lite på Soccis sadel efteråt också, den var så dammig nu när jag inte använt den trots att jag har haft sadelöverdrag hela tiden. 
 
Imorgon så ska jag skritta henne igen och Annabell ska ridas ut, sen på kvällen så kommer Matilda här och sover över här efter att hon har varit på CR i Grästorp. Hoppas det går bra för henne! 
 
 
/ olivia

Skara Hästsport

Kände mig mycket bättre nu på eftermiddagen så jag och mamma åkte iväg till skara Hästsport. Kollade lite på täcken och transportskydd bl.a. sedan så pratade vi lite på sadel och så. Fick provsitta en superfin och skön sadel från bates och både jag och mamma är överens om att det är en sån vi vill beställa till Highway!

Sedan så hade dem även erbjudande på sprenger stigbyglar så ett par sånna fick följa med hem :)


Bilder från GHS

Fotografera är något jag tycker är himla roligt, bilderna väl inte de bästa men, men!


Skit också..

Fick reda på en grej igår som gör att vi troligtvis kommer bli tvugna att sälja Annabell till hösten. Hoppas att vi hittar någon annan lösning men just nu ser det inte så ljust ut. Skit också...
 
/ Olivia
 

hemmadag

Hejsan! Kul att de faktiskt hänger kvar en del läsare här sen länken hos ponnysanning :)
 
Idag blir det ännu en lugn dag hemma för min del. Mår mycket bättre än igår, lite feber kvar och inte alls många lektioner i skolan, så då var de bättre att vara hemma. Så idag händer de inte så särskilt mycket, kanske får ta tag och plocka upp lite på mitt rum, haha. 
 
Men hoppas ni får en bra dag i det fina vädret! 
 
 
//Matilda

Skolan

Precis haft matteprov, det var sjukt svårt! Men det var del två för C-A. Jag har inte gjort E delen än, haha.

Idag ska jag äntligen få sitta upp på Soccan och skritta, som jag längtat!! Ska långsamt sätta igång nu. Annabell ska ridas ut.

/ olivia


Trasiga stövlar

En av mina kära stövlar gick sönder i måndags, lite sådär dåligt tidpunkt just nu. Det resulterade i att jag fick rida i bara ridskor vilket var en total katastrof. Märker verkligen vad bra stöd man får för utan kände jag mig väldigt ostabil i sitsen överlag, rida ut och rida dressyr går an i bara ridskor, men att hoppa så kommer jag aldrig göra igen haha.
 
Men ska iallafall lämna in dem till skomakaren så hoppas att de går att laga. Gjorde dels av med alla mina pengar på GHS och har ju en hel del annat som behöver införskaffas nu ;)
 
Men har ju iallafall mina chaps från Ariat, mina vanliga ridskor är väl dock inte något att hänga i granen precis, men det får duga sålänge!
 
(fin paintbild, jaaaa) Där den röda ringen är är den då sönder, på de "håliga" partiet där.
 
//Matilda

Film Annabell Herrljunga LC

Haha hon är så söt Bella.. och så kommer jag där och hänger inte alls med. Hinder 1-3 är ju kaos, men sen flyter det ändå på helt okej, men inte mer än okej. Men vi hade roligt, det är prio 1. Men jag börjar i varje fall lära mig lite mer hur länge jag ska rida fram på henne o så nu, nu har hon varit med lite mer på tävlingar.  Och Matilda, inte kritisera mitt låtval nu. ;) 
 
 
 
/ Olivia

Typiskt..

Provade de svarta PC bootsen när jag kom hem från GHS och då passade de. Sen när vi hoppade med gräsbrodd igår och allt så skulle jag ju ha dem, men när jag ska sätta på dem så är dom alldeles för stora? Tror det var för att vi hade just gräsbrodd o då sjunker hoven ner lite, men det är ju just då som jag behöver dom. 
 
Vet verkligen inte vad jag ska köpa för boots när inte PC boots i storlek small passar. 
 
Funderar på ifall catago boots i storlek XS skulle kunna passa, jag får ta och kolla det. FÖr jag gillar inte att hoppa utan boots med broddar, man vet aldrig hur hästen kan trampa till så det känns säkrast att ha det hela tiden. 
 
 
/ Olivia

Tidningen


Yesterday

Självklart klickades det lite bilder igår när vi var och tävlade. Matildas kamera hade laddat ur så hon fick låna min och den är hälften så bra. Men jag visar några ändå! De översta bilderna är på Alma och Annabell och de understa på Lollo. 
 
Stort grattis till Lollo dessutom som blev placerad i LC, glad för din skull!
 
 
/ Olivia

sick.

Vaknade med feber och hade hur ont i halsen som helst. Så det blir ingen skola för mig idag. Nyss så ringde radion och jag ska vara med och prata där om en timme, så tills dess så får jag försöka kurera min hals lite. Annars händer det inte så mycket idag, skulle ha jobbat me de blir det inget med nu, hoppas jag är kry imorgon så att jag kan göra de då. Sedan är det ju CR i helgen och den vill jag inte missa!
 

Lång dag

Har varit med Lollo på tävling hela dagen. Såklart upptäckte jag när vi kom fram att min kamera hade legat på hela natten så hade inget batteri, typiskt. Men, men, Lollo och Karsten gjorde två felfria rundor där de slutade som första utanför placering  i första och så blev det en sjunde plats i andra klassen, så duktiga så! Dock har jag lyckats dra på mig en äcklig förkylning och har massa ont i halsen så nu försöker jag kurera mig med lite apelsin och honungste, passar lixom inte så bra att bli sjuk just nu ;)
 
Min uppdatering suger men har som sagt varit borta hela dagen och nu på kvällen har jag suttit med mamma och pappa och pratat lite om olika lösningar när de gäller stall och sånt, och kollat runt lite på transporter. Allt är verkligen helt sjukt overkligt just nu, min allra högsta dröm håller på att gå i uppfyllelse och de är nästa så att jag får nypa mig i armen i bland för att se till att de faktiskt är på riktigt!
 
 Jag ser ju helt mobbad ut på denna bilden, men Highway är fin♥
 

//Matilda

Resultat Annabell Herrljunga 1 maj - 2013

Haha Annabell var minst sagt lite flummig idag. Vet inte riktigt vad vi gjorde inne på den där banan egentligen, men runt kom vi! Hon sprang som en giraff och hoppade som om hindret var flera hål högre ibland och på vissa språng så hoppade hon knappt alls ;) Men jag är nöjd för hon verkade tycka att det var roligt, och det är det viktigaste. Red lugnt i omhoppningen och satsade inget idag heller, jag vill inte göra det nu förrän vi känner oss helt säkra och fått mer rutin i tävlandet. Nu var det ju bara LD+5, men ändå! Höjden är inga problem alls..
 
Men det var roligt att hoppa henne, trots att det var jordens fulaste runda. 
 
Sen hoppade Alma LC och hon fick en rivning på första hindret, vet inte varför men Bella slarvade väl eller något, Men annars hoppade hon bra sen, blev lite stora hopp där med och ett travhopp, men samtidigt var det andra gången hon hoppade henne och tredje tävlingen så där är jag verkligen jättenöjd med både Bella och Alma´s insats! Så duktiga och söta är dem, körde på rosa outfit med ;)
 
Du kan inte hoppa lite högre bella?
 
/ Olivia

Påväg


RSS 2.0