Fredag lördag

 
Igår gick båda ponnyerna varsitt dressyrpass. Soccan var fin men ville skjuta ut rumpan lite i galoppen, får jobba på det. Prinsen var lite småseg som vanligt och släppte inte helt men kan verkligen inte kräva mer av honom nu när han inte är igång. Sara red också såklart, hon började med båda och så red jag en stund efter henne. 
 
Idag körde vi på samma visa. Sara började rida och sen red jag. Soccan var inte alls med på noterna idag. Kändes stark, gick inte helt fram till bettet, tog inte skänkeln och allt var det var. Nä det var inte riktigt som det skulle, men det kändes inte som någon idé att bråka med henne så vi avslutade ganska snabbt.
 
Var på Skara imorse med och fick med mig lite fint hem, hihi! :D Är inte alls shoppinggalen... Jag som skulle lägga undan massa pengar?
 
sjukt mysigt att ha Prinsen hemma igen, var ute i skogen och red honom i sällskap av Amico och Edith förut. Underbart!
 
/ olivia
 
 
 

Film

 
 
/ olivia

Allting fixat och klart

Har mockat boxarna, lagt in nytt strö, ätit lunch och fixat klart allt som behöver göras på hela dagen i princip, förutom att rida. Det får Sara hjälpa mig med såklart, haha! Både Soccan och Prinsen ska gå ett dressyrpass hade jag tänkt. Får se hur Soccan känns nu när jag inte ridit dressyr sen i måndags, antingen går det väldigt bra eller så blir det kaos. Men blir det kaos har jag ju en duktig ryttare med mig, hehe. P
Prinsen tänkte jag mest känna på lite, och så bestämmer jag utefter hur han känns hur mycket jag kan kräva från honom. Ska försöka lägga upp en liten veckoplanering. Nu ska han få lite muskler och kondition, vi ska frisera honom lite också. 
 
Annabell är fortfarande halt, jag och pappa ska bestämma ikväll vilken dag vi ska åka in med henne till Husaby nästa vecka. Hon ser dräktig ut när hon går i hagen, hur tjock som helst verkligen. Alla som varit här har frågat om hon ska få föl snart, haha!
 
/ olivia
 

Mornings

Sitter och äter lite frukost, har precis mockat båda boxarna, ska lägga in nytt spån nu. Sen ska jag ut o mysa lite med min lilla Prins. Sara kommer senare, rider då :)

/Olivia


tre pollar i hagen

Då var Prinsen hemma igen då. Han verkar känna igen sig, och några problem med ihopsläppet var det inte heller. Soccan bitchade väl lite men det gjorde hon hela tiden när han var här förra gången heller så det är ingen förändring. 
 
Det har regnat konstant hela dagen idag också, precis som igår. Men idag lyckades jag pricka in att rida när det hade uppehåll som tur var. Soccan var dock väldigt spänd och stressad så det blev en kort uteritt och inte mycket motion. Tur att vi kommer ha sällskap när vi rider ut nu från och med nästa torsdag om en vecka. Då kommer ju Edith!! :D LÄngtar som bara den. Men först innan det ska Sara komma hit, och det blir minst lika trevligt det! 
 
Men nu börjar snart fotbollen, måste gå ner och fixa käk. 
 
 
/ Olivia
 
supergod choklad som vi fick av julia
 
 

Prinsen kommer hem

Idag kommer Prinsen hem, hade nästan glömt av det haha! Tror Julia och hennes pappa kommer med honom någon gång ikväll. Så nu finns det tre pollar att rida! Tur att jag får en liten medhjälpare i helgen då ;) Anledningen till att vi får tillbaka honom är enkel. Julia har helt enkelt tröttnat på att rida kan man väl säga. Det har alltså inget att göra med att hon inte vill ha Prinsen och inte tycker om honom, utan det blev för mycket att ha en häst därute hela dagarna att sköta om. Jag själv har haft sånna perioder ibland då jag önskar att jag inte hade haft häst, så jag förstår Julia och respekterar deras beslut. 
 
Ska bli skönt att få hem lille lurvas iaf, gosekillen. Fast länge stannar han nog inte. 
 
mattan och prinsen 
 
 / olivia

Jag är dålig på rubriker

Är på ovanligt gott humör idag trots att jag inte kunnat sova och inte sovit mer än 2 timmar. Rätt lag vann på fotbollsmatchen igår och ponnyn hoppade bra! Berättar mer om hoppningen sen när jag har fixat filmen, blir någon gång ikväll.
 
Idag ska jag och Soccan ut i skogen. Vi ska bara busa och mysa, det vi är bäst på ;) Funderar på att rida barbacka, men vi får se hur det blir med det. Vågar inite alltid släppa på när jag är barbacka, och det vill jag helst göra idag. Annabell ska gå en promenad och håller vädret i sig ska jag ut och springa. 
 
bild från igår
 
 
 
 / Olivia
 
 

Jordgubbspaj


Mums

Regnar det i evigheter idag eller? Blir så sjukt trött på det.. Julia kommer lite senare för hon var tvungen att skjutsa sin bror. Ska damsuga huset nu istället, jag och mamma gjorde nyss plättar och dom blev jättegoda! Igår gjorde jag kycklingwook. Börjar tycka det är lite roligt att göra mat faktiskt, har alltid trott att det är så svårt men det är inte så jättesvårt. Eller ja, plättar kan väl vem som helst göra men. 
 
 
Btw, missa inte hööks rea! 50% på utvalda produkter. Mycket är redan slut i vissa storlekar, men något kanske man kan hitta ändå?^^ Fanns ett ursnyggt schabrak, dock hittade jag inga lindor som passade tilll och det var till dressyren jag tänkt ha det. 
 
 
/ olivia
 

Ren och fin Soccan

Jag och Agnes passade på att duscha Soccan när det klarnade upp lite nu och blev finare väder, fast nu spöregnar det igen. Skönt att ha henne ren och fin igen. Hennes päls har varit så tråkig några dagar nu och svansen har varit hemsk att reda ut trots att jag rett ut den varje dag och tagit pälsglans, den har varit lika äcklig dagen efter. Men nu hoppas jag på lite snyggare ponny!
 
Kommer nog dock få tvätta henne vita ben innan söndag igen, är rätt kladdigt i hagarna när det regnar. 
 
/ Olivia

Regn regn och mer regn

Jag hade tänkt att det skulle bli fint väder idag så jag gick upp tidigt för att hinna hoppa Soccan innan det blev för varmt, men det spöregnade. Så nu har jag städat hela rummet istället och ska snart gå ner för att äta lite frukost. Min kompis Julia kommer klockan 3 så då hoppar jag då istället, enklare om jag har med någon som kan hjälpa mig höja/sänka hinder så jag slipper hoppa av henne stup i kvarten för att själv göra det. Blev lite förvirrat förra gången.. 
 
Det får väl med andra ord bli en innedag. Det är mysigt när man är lite halvtrött och kan sätta på en film medans regnet smattrar mot rutorna. Riktig mysfaktor på det! Hoppas det håller upp lite just när jag ska rida. Gör det det så kanske jag kan få lite film. Det var ett tag sedan jag fick både bilder och film från när jag red nu, har varit själv här hemma varje dag sen sommarlovet började? :O
 
/ Olivia
 

.

 

Goda muffins

Jobbat en stund, gått promenad med Annabell och borstat på Soccan. Sen har jag inte gjort något annat förutom att baka lite med mamma. Jag gjorde chokladbollar och mamma stod för hallonmuffins. Både och blev verkligen supergott!! Muffinsarna ser inte alls goda ut för dom är typ grön/blåa. Men dem är tusen gånger godare än vad dem ser ut o vara. Chokladbollarna blev lite olika varianter på. Mamma ville ha med strösocker, jag med kokos och Agnes&pappa ville ha pärlsocker så då fick det bli 9 av varje. 
 
Nu ikväll har jag tagit det lugnt, städat rummet lite och bara försökt att inte göra någonting alls. Det är skönt det med, men klart jag blir lite rastlös efter en stund när jag är van att göra någonting nästan hela tiden. 
 
Här är de skumma muffinsarna!
 
/ Olivia
 
 

Vill ha så mycket!

Mina tävlingsbyxor  börjar bli riktigt skitna och fula nu. Första gången jag använde dom hade jag en nyputsad sadel så den färgade av sig och sen så glömde jag tvätta med tabort medel och sen dess har det suttit i då. Samma med min tävlingstop, den är också verkligen jätteskitig. 
 
Min kavaj trivs jag inte heller i. Eller jo, spooksen såklart. Men jag vill ha en svart kavaj till dressyren. Samtidigt vill jag ha en ny kamera och samtidigt vill jag lägga undan pengar. Det här blev lite kompicerat. 
 
Men ett par nya vita ridbyxor och en ny kavaj ska nog ändå inskaffas. 
 
 
/ olivia

hej hopp

5 timmars jobb väntar idag, men det är bra för jag får ju jobba när jag vill. Tror Agnes också skulle jobba så jag tänkte göra det samtidigt som henne så får jag lite sällskap, hoppas att hon vaknar snart. Så fort jag jobbat klart väntar en ganska slapp dag o det är skönt. Soccan vilar, Annabell ska bara gå en promenad och jag ska inte göra något vettigt alls. Mitt rum är mer eller mindre ett bombnedslag, men jag tar tag i det imorgon istället tror jag. 
 
Tack och lov är det underbart fint väder idag så jag kanske kan passa på att sola bort min fula bränna med sport BH sen vi hade kostymbrännboll, det är inge vidare snyggt. 
 
/ Olivia
 
 

Work

Lång dag idag. Startade med att rida Soccan, sen in till stan för att handla foder till hästarna, följa med mamma och handla och sen hämta Annabell´s pass hos Alma som jag lyckades glömma i deras bil senaste gången vi var på tävling med henne. Väl hemma gick jag ut o sprang, mockade hagen en stund och red Annabell. Fått mycket gjort idag och det känns skönt.
 
Soccan var sjukt fin efter att Edith och hennes mamma hade ridit, det var riktigt härlig känsla! Längtar tills dom flyttar hit för några dagar nu så att jag och Edith kan rida ihop, Amico står redan här och Socca och han gnäggade åt varandra idag när jag red förbi. Gulligt! Dom gick ju lite i samma hage förra året och vi red tillsammans varje dag. 
 
Annabell kändes inte bra. Efter en kort bit vände jag och ledde henne hem, det är något som är fel. Vi ska kolla upp henne så fort som möjligt. Just nu finns det dock ingen tid i världen för det, pappa jobbar massor: Men snart får han semester och då ska vi pricka in en dag som passar och kolla upp henne. Hoppas att dom hittar något samtidigt som jag inte hoppas...
 
Om tre dagar kommer Prinsen hem också! Dock blir han nog inte kvar särskilt länge, har redan två intresserade som det verkar nu. 
 
vill rida bella nuuuu
 
/ olivia

Ute med fina Bella


Jag lever

Åh fy vad trött jag är, haha. Men det är en lugn dag idag och det är skönt. Ska inte göra någonting förrän på söndag då det är tävling, hur bra känns inte det? Efter söndag kommer det dock vara full fart HELA sommarlovet. Skojar inte. Så det gäller att ta vara på den här veckan. Hoppas att det blir fint väder nu, tyvärr blev det ju regn även i skåne under midsommar när vi var där. 
 
Soccan ska gå ett dressyrpass och Annabell skrittas i skogen och mer hinner jag inte skriva för nu dööööör min dator.. måste hämta sladden. 
 
/ olivia
mumsiga jordgubbar
 
 
 
 

Hemma

Hejhej! Har ju varit i Skåne torsdag-söndag så har inte haft en sekund över att sitta still vid datorn och har dessutom bara haft internetuppkoppling korta stunder på min iPhone. Men nu ska jag updatera bra hela veckan eftersom Matilda är borta. Men hoppas att hon slänger in några inlägg per dag ändå. 
 
Har varit skönt att koppla av under helgen, det är verkligen skillnad på att vara nästan helt ledig till att ha fullt upp här hemma med jobb, ridning och annat. Edith och hennes mamma har ridit Soccan under helgen och dom var väldigt nöjda med henne. Annabell hade rymt från hagen i lördags, busen!

/ Olivia
fin utsikt
 
 

Godnatt

Har precis krupit ner i min säng, sista gången på en vecka. Aldrig haft någon hemlängtan eller så när jag varit borta länge, inte när jag var mindre heller, de ända jag kan sakna är nog min kära säng och alla kuddarna. Sover alltid med 5-6 kuddar här hemma, haha får aldrig ont i nacken iallafall. Somnar glad och förväntansfull ikväll. Highway var riktigt fin idag och bråkade ingenting och imorgon får jag träffa alla mina saknade vänner, kan inte bli bättre just nu ♥
 
Imorgon åker jag till stallet redan vid 10 för att packa in allt i transporten och longera Highway lite så att han får röra på sig, Olivia får hålla bloggen levande så länge.
 
 
 

1 dag kvar!!

Imorgon rullar vi mot Björneröd, taggad till tusen! Idag ska jag försöka få ner allt i inte allt för många väskor, brukar sluta med att jag packat dubbelt så mycket som alla andra till slut, haha. I stallet så ska alla H´s saker ställas iordning så att vi bara kan packa in de i transporten imorgon. Highway ska ridas, förhoppningsvis kan jag ta ett dressyrpass med lösgjörande och lite fattningar, men får se om han är på humör, får anpassa mig helt enkelt för jag vill inte hålla på och skapa situationer som gör att han börjar bråka, bättre att hålla mig borta från de just nu, vill ha en bra känsla innan lägret nu. Ska nog passa på att shamponera honom efteråt, iallafall svansen och så.
 
Ha en bra dag alla!
 
gamaaaaal bild
 
//Matilda

Transporten

Helt värdelösa bilder, men alltid något!
 
 

Test

Blev lite tomt från mig här igår. Men var helt enkelt inte på humör. Transporten blev iallafall städad och fin, redo för söndag. Tränade för Linda igår och ja, han var väldigt bråkig i början, han har varit lite sån nu de senaste dagarna. Har ju haft honom i en månad och nu börjar han testa, plus att de varit varmt och mycket insekter, vilket inte han är van vid. Så han har stått imot lite och kickat och gjort något luftsprång. Med Linda så fokuserade vi bara framåt och mycket tempoväxlingar och de blev bra i slutet. 
 
Idag så var vi i stallet tidigt och jag red vid 9, hade hoppats att de skulle va lite svalt. Men stekande sol blev de. Lotts sa att jag kanske skulle prova att ta ett galoppass och tänka fram samtidigt som han fick göra av med lite energi så han inte skulle ha så mycket över till att konstra sig. Skrittade ett bra tag och travade bara fram lite. Började sedan med galoppen i höger. Fattningen blev sådär, men han är ju ganska stor i steget så för att få till en bra galoppfattning så behöver han va väldigt samlad, men de ville jag inte göra idag då fokus var fram. Men de rullade på bra. Ökade och minskade hela tiden. I minskningarna försökte jag använda tyglarna så lite som möjligt och bromsa upp mer med kroppen och det svarade han väldigt bra på. La först inget fokus på formen men efter en stund tog jag in honom på en volt och krävde lite. Funkade bra i vänster också och tog sedan lite i höger igen. Även fast vi inte la något fokus på formen så var han väldigt fin och avslappnad när jag travade av, så han kom verkligen igenom i hela kroppen.
 
 

Påväg till Skåne

/ Olivia


Sömntutan Olivia

Gick upp tidigt imorse, sen gick jag och la mig igen en stund och vaknade vid halv 11.. Kändes inte så bra. Nu blir det full fart ner för att äta frukost och sen ut i stallet för att rida pollarna ett sista pass innan vi åker till Skåne. Träningskläderna är nerpackade och vi ska köpa jordgubbar att ha i bilen, mumma! :D 
 
Soccan ska gå dressyr och Annabell i skogen. Får se om Annabell ser ojämn ut idag eller om hon bara var stel igår. Hoppas verkligen att det inte är något. 
 
/ Olivia
 

En transport rikare

Var nere i köping igår och kollade på en transport. Den var bra, behöver städas ur lite för de hade dem inte gjort, mindre smart när man ska sälja något ;) Men annars var de inget fel på den så den fick följa med hem. Så idag ska jag städa ur den, tvätta schabrak och packa. Någon förbygel hann vi inte kolla på igår men mamma skulle till Skara idag så hoppas att hon följer mina direktiv på vad vi ska ha för någon, haha.
 
 
//Matilda
 

Passa på när jag kan

Sitter vid datorn lääänge ikväll, får passa på när jag kan. Kommer nog inte ha tillgång till något internet alls under helgen när vi är i Skåne, lite tråkigt!! Ska fixa något tidinställt inlägg så det finns något men annars får nog Matilda sköta det mesta under helgen ;) Så ska jag updatera jättebra nästa vecka istället!
 
Börjar dock bli trött nu så lägger mig nog snart. Båda ponnyerna var lite konstiga idag tycker ja, sega men ändå oroliga och lite stressade. Kanske för att dem går ute nu och har varit upp hela natten o ätit gräs? haha jag vet inte. Hoppas det blir bättre snart. 
 
/ olivia
 
 

Städat rum

Har städat upp mitt rum från kläder och annat idag, snart ska stallet få en omgång också. 
 
Jobbat i några timmar så är rätt trött men jag ska masa mig ut för att rida ponnyerna nu och ikväll ska jag ut och springa en runda. Ska försöka lägga mig rätt tidigt för jag vill vara pigg inför helgen nu. 
 
Ändrade om lite bland rosetterna förut med, det blev mycket snyggare nu! Förut såg det så tomt ut och dom hängde långt ifrån varandra men nu är det mycket bättre. Har placeringsrosetterna och de fyra lite större rosetterna på översta raden och de lite mindre clear round rosetterna på understa raden. 
 
 
/ olivia
 

13.23

Jobbat från kl 9-13 idag. Känner mig rätt trött nu. Men nu är det inget mer jobb alls, allting är klart nu. Så nu blir det ganska chill resten av sommarlovet och med lite mer pengar i plånboken, känns härligt. 
 
Vi ska äta lunch vid 3 och innan det så har jag ledig tid och kan göra precis vad jag vill. Efter lunch ska båda hästarna ridas och jag ska ut o springa. Det är inte så varmt idag så jag behöver nog inte rida alltför sent, solen gassar inte på samma sätt som dom andra dagarna. Dock skulle jag bli glad om det blev lite härligt sommarväder igen, var ju till och med bättre när vi gick i skolan!!
 
Tänkte börja packa lite inför Skåne nu också, träningskläderna är med, det är så sjukt fint att springa nere vid sjön där borta! Tänker ta både morgon och kvällspromenader. Powerwalks och springa lite. Hur härligt?
 
Just det, igår fick hästarna vila eftersom jag var hos Lollo och doktorn. Svimmade på blodprovet vilket var lite misslyckat, men fick en glass sen efteråt när jag "vaknat upp" så det var det nästan värt, hehe. Tog EKG och hade lite samtal också. 
 
Hästarna fick komma in i delen av hagen där det var lite mer gräs igårkväll dessutom, har öppnat mer och mer så att dom kan vänja sig men nu öppnade jag helt. Glada hästar!
 
/ olivia
 
 
 

Sadelproblem

Våran sadel har inte legat helt hundra de senaste. Den har inte legat helt stilla över ryggen och glider bak. Först trodde jag att de berodde på att han hade blivit lite rundare om magen och att de skulle bli bättre när han bantat lite. Men nu har de stått på grus och hans mage har återgått till de normala mer eller mindre. Igår efter jag skrittat fram honom för hand så hade sadeln glidit bak ca 15 cm, inte okej. Tror att de kan vara de som gjort att han surar till lite ibland, för jag hamnar ju längre bak om sadeln gör de, också mina skänklar.
 
Men ska ta en sväng in på Skara Hästsport idag och köpa en bricole och hoppas på att de gör susen!
 
Hittade några som jag tyckte såg bra ut, vill ha en i läder iallafall!
FÖRBYGEL WORKING SILVER DYONFÖRBYGEL BRUSSELS TOLGA
 
//Matilda
 

Igår&Idag

Låg och drog mig i sängen en lång stund imorse och nu har jag precis ätit lite frukost. Idag så står en lång biltur på schemat. Ska åka och kolla på en transport, hoppas verkligen den är bra nu. 
 
Igår var varken jag eller Highway på humör, lika sega båda två. Var dessutom hur varmt som helst. Han var som jag trodde inte alls med på tåget i början och ville helst göra som han ville. Blev ett minipass, slutade när han var med och lyssnade och nöjde mig så.
 
//Matilda

Hemma

Hemma i min säng igen, sov på en liten luftmadrass inatt, inte så väldigt bekvämt. Men våran övernattning blev lyckad och barnen var nöjda, blev en hel del skratt. Har börjat ta fram allt jag ska ha med. Annars ska jag bara ta och lägga mig i min säng och se på någon film, sov inte så mycket inatt så är himla trött. Ska fortsätta tvätta schabrak också. Åker ut till stallet ikväll när mamma kommer hem, Highway får gå ett dressyrpass, checka av lite mest och få honom med mig, han brukar bli lite "upp i de blå" när han vilat.
 
 
//Matilda
 

Schockemöhle jacka

Den här softshell jackan från schockemöhle tycker jag är supersnygg! Kostar 999 kr på cheval ridsport. Dock ser den lite lång ut och det är lite jobbigt om den bubblar sig när man rider, det blir så tjockt. 
 
/ Olivia
 
 

18 juni

Hej där! Ska snart åka iväg till läkaren, jag har jobbat några timmar nu. Efter det ska jag hem till Lollo så fort som möjligt och vara där några timmar. När jag kommer hem ikväll ska jag rida båda ponnyerna. Båda ska få komma ut i skogen och bara röra på sig utan att göra något speciellt, inget jobbigt alls. 
 
Både jag och Soccan har nog träningsvärk från igår. Jag i mina ben och rumpa och Soccan lite överallt ;) 
 
/ oolivia
 

Inomhus

Är inomhus för första gången idag känns det som. Varit ute precis hela dagen verkligen! Men jag mår bäst utav det också så inte mig emot. Jag har jobbat, åkt in till stan, jobbat igen, ridit, ridit ännu mer, ätit och mockat. 
 
Soccan var superfin idag. Fick verkligen den där lite högre formen och hon bärde upp sig bättre idag och hängde sig inte i bettet. Kändes som att jag kunde få fram henne, inte alls som senaste dressyrtävlingen där hon bara blev helt låst i galppen ibland. Ökningarna idag var bra och mot slutet tränade vi lite ryggningar och efter lite fajt om åt vilket håll vi skulle backa (rakt eller åt sidan) så blev det allt rätt bra!! Jag är jättenöjd med passet, var längesedan jag kände att vi verkligen ridit ett ordetligt pass. Red dessutom utan stigbyglar hela passt så lär ha rätt ont i rumpan imorogn. Men det är det lätt värt! Annabell red jag ut i skogen lite kort, gick halvbra. Hon stretar lite och håller på, vet inte varför. 
 
/ Olivia
 
någon som saknar vintern? det gör INTE jag. 
 
 
 
 

Mycket att göra

Precis varit i stan, jobbade en stund imorse. Nu ska jag ut och jobba igen, slutar vid 7 och då ska hästarna ridas. Hörs ikväll när jag kommer in, har fullt upp hela dagen!
 
/ Olivia

Gamla Filmer

Satt och kollade igenom min YT kanal och hittade massa gamla ridfilmer från lite CR på klubben:
 
 
Här hoppade jag en 70 CR på Pepzi 2011, riktigt duracellkanin den lilla ponnyn!
 
 
Jag och bästa Pinia 2010&2011. Den lilla ponnyn alla kallade åsna som släpade vuxna efter sig från hagen, bockade och trängde in en i väggen och stack med de mindre på klubbhoppningar och stannade inte förens staketet kom, åh vad jag tyckte om den ponnyn! Hoppade kunde hon också, många gånger sköt hon mig ur sadeln och fick fina ord av hopptränaren som kom till klubben varanan vecka och tränade oss. När man väl fått hennes förtroende så var hon helt underbar, man var bara tvungen att ge henne en chans.
 
 //Matilda

Packning och övernattning

Har precis ätit lite frukost, eller ja, för en stund sen. Har precis slängt in ett schabrak i tvätten och håler tummar och tår för att jag gjort rätt med tvättmaskinen, haha. Har massa saker som behöver tvättas innan björneröd. Ska börja packa idag också. Börjar alltid packa långt innan men har ju en tendens till att packa lite för mycket så brukar få packa om x antal gånger..
 
Funderade på om jag skulle ta cykeln till stallet och greja lite med H och putsa lite utrustning men tror inte jag hinner med de idag eftersom jag ska till ridskolan vid 5. Så ska packa ihop lite saker till de med, sover där inatt.
 
 
 

Ny sommarlovsvecka

Nu har vi första sommarlovsveckan framför oss. Härligt! Bara solen kan komma fram lite mer och det kan bli lite varmt. Ni vet den där känslan när man kan ligga i solen flera timmar utan att frysa, rida på kvällen och höra massa konstiga ljud och solen är helt underbart fin. Längtar verkligen efter det.. Men det kommer förhoppningsvis snart! Får ha lite tålamod.
 
Julia sov här inatt men hon åkte hem ganska nyss, jag ska strax ut o jobba och sen blir det ridning senare ikväll. Såhär ser min och hästarnas vecka ut:
 
Måndag: Jobba, rida båda hästarna.
Tisdag: Åka till läkaren, åka till Lollo, rida båda hästarna.
Onsdag: Jobba, rida båda hästarna.
Torsdag: Åka till Skåne, rida hästarna innan om jag hinner.
Fredag: Är i Skåne
Lördag: Skåne
Söndag:Skåne
 

Vi ska fira midsommar i Skåne med min moster och morbror i deras sommarhus. Vi gör det nästan varje år.
sjukt gammal bild på mig och Agnes, haha!
/ Olivia
 

Städat

Städningen som jag trodde skulle ta bara några timmar blev lite längre. US har fått ett rum vi ska göra iordning och nu när vi ska ha övernattning imorgon så passade vi på att börja städa ut de så vi kan sova där. Och fy vad äckligt de var. Har ju mest varit förvaringsrum så ingen har nog städat där på väldigt länge. Men vi bar ut allt och flera omgångar med moppen och skrubbning i skåp osv så blev de riktigt bra! Belönade oss själva med en familjepizza och lite kolasnören för att sedan fortsätta städa. Nu är det iallafall rent och så småning om ska vi måla om och fixa iordning där inne, kommer bli kanon. 
 
Nu är jag sådär lite lagom trött, kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden, haha. 
 
En del av rummet innan vi började städa↓

Han fortsätter att leverera

Ååååå vad fin min älskade häst är♥ Red efter min plan, först lite lättare dressyr, tog upp honom lite högre i formen än jag låtit honom gå innan. Blir inga klockrena pass när jag kräver så pass mycket av honom eftersom jag inte gjort de innan så blir han lite tjurig imellanåt och stretar emot lite. Men det är bara att fortsätta och inte låtsas om honom så brukar han ge sig. Efter en stund kom Lotta och jag bad henne och mamma att ställa iordning ett hinder. Hoppade samma som förra gången fast räcke idag. Började med en travbom innan och första gången tog de stopp, vi la ner och jag skrittade över. Kom sedan igen på de nerlagda och han tog ett litet skutt över. Höjde upp de igen och han hoppade snällt över. Tog sedan bort bommen och kom i galopp ett par gånger. De gick fint, han dtod emot lite i början och blir lite osäker, men när han skuttat över så blev de ett par små glädje bockningar efteråt, söten! Sista gånge bjöd han riktigt fint och tog verkligen i de sista galoppsprången innan. Gäller att hålla om honom röra på bettet hela vägen mot hindret och sedan driva på efter. Han blir lätt lite osäker, för när han väl kommer över dendär lilla tröskeln så kommer verkligen hoppglädjen fram, för roligt tycker han att det är! Ska försöka hoppa ganska ofta, bara ta de lugnt och låta honom bygga upp mer självförtroende. Men hoppa ofta, inte rena hoppass och inte mycket utan mer som idag, lite i slutet. Just för att de inte ska bli något märkvärdigt utan något helt vanligt  lixom :)
 
Bilder från en annan dag, såhär fint väder var de minsan inte idag, kan ju säga att vi var ganska väldigt blöta av regnet!
 

Happy girl

Jahaja, det har bara regnat hela dagen och så vidare.. men jag är rätt glad ändå!
 
Båda ponnyerna fick komma ut en stund nu ikväll när det slutat regna och dom var pigga och glada båda två, likaså jag. Soccan red jag barbacka på, det är så mysigt. I vintras när hon inte hade några muskler red jag aldrig barbacka för det var inte speciellt skönt.. Men nu är hon som en soffa, som vanligt ^^ 
 
Har varit nere hos Julia och Amanda i kiosken oxå, Julia kommer snart hit för att sova över här. Resten av dagen har jag bara chillat och haft det mysigt med katten. Någon springtur blev det inte för det var nog alldeles för många sniglar i skogen när det är så blött. Skippade det. 
 
 
/ olivia

film

 
 
/ olivia

forever alone

Hemma själv hela dagen, inte kul. Familjen är borta och alla andra var upptagna. Men jag har rätt mycket att göra så jag kommer nog sysselsätta mig rätt bra ändå. Ponnyerna ska ridas, jag ska ut o springa, cykla ner till svalnäs, äta i massor och försöka hinna ta det lite lugnt också. 
 
Vet att det kommer bli en bättre dag än igår, ska i varje fall göra den till det. Punkt slut 
/ olivia
 
 

Dagens planer

Ska alldeles strax gå upp och äta lite frukost. Ska sedan åka iväg till ridskolan och städa lite med US och förbereda övernattningen vi ska imorgon, skulle nog äta pizza också, standard! När jag kommer hem så sk.ulle kanske Linnea komma och följa med till Highway. Skulle vilja hoppa några språng, men får se hur vädret blir.
 
Ikväll ska jag börja kolla över vad jag ska ha med mig till björneröd, skrivit en lååång packningslista och jag lär väl som vanligt vara den som packat mest, haha. 
 
//Matilda

Björneröd

Om en vecka och en dag är det dags för en av årets höjdpunkter, Björneröd. Björneröd är ett ridläger jag varit på sedan jag var 12 år, så de blir fjärde året iår. Kommer ihåg när jag Lollo, Becka och Bianca åkte dit första året. Var mitt första ridläger jag åkte på som inte var på ridskolan. Och fy vad roligt vi hade! Har sedan dess åkt dit varje år, v.26 med världens härligast gäng. 
 
Iår blir första året jag kommer med en egen häst. Tror de blir bra för oss båda, Highway får komma till en ny miljö och jag har honom själv en hel vecka med träning för grymma Magdalena. Känns bra nu när vi lärt känna varndra på hemmaplan att åka iväg och göra något nytt. Där rider vi två pass om dagen när de inte är specialpass på slutet. Detta orkar han naturligtvis inte med så han kommer gå 1 pass per dag och så kanske han får vila helt en dag, får se hur han känns. Så jag kommer få ha en av deras hästar också. Hoppas lite på min favorit sedan förra året, Arnold. Så himla rolig att rida och en riktigt utmaning, men får väl se ;)
 
 
//Matilda

Världens bästa!

Blev dressyrpass med mycket snirkelvägar där jag fokuserade på att ha honom lite rakare då han gärna slinker iväg med bogarna. Lotta hade haft framme massa bommar mellan två hinder som jag red slalom runt, och de fixade vi galant. Fattningarna funkade helt okej, galopperad först i höger och ökade och minskade och la honom på någon volt ibland. Vänster var han riktigt fin i så nöjde mig med de och gjorde några till fattningar i höger, lite krångel men avsaktningarna blev ganska bra, sista blev båda riktigt bra så travade av honom efter de. Han var riktigt avslappnad och fin och blev riktigt låg och lång i formen och jobbade på bra, bääästa ♥
 
 //Matilda

Fikasugen

Ska ta en rejäl fika snart, massa bullar och muffins haha :D 
 
Är nöjd över clear rounden idag. Vi kom lite fel någon gång och fick korsgalopp en gång, men annars gick det prima! Kan få lite mer tryck i galoppen, men jag kan inte kräva för mycket utav henne än. Märks såklart lite att hon inte helt har full styrka och kondition än. Eller full och full, det kan hon väl aldrig få men inte lika mycket som hon hade i höstas då hon var pigg och stark! Skönt ändå att hon inte var så pigg och stark som hon var i onsdags när jag hoppade, så pigg har hon aldrig varit. Nu var hon mer normal, som hon brukar.
Har sen jag kom hem inte gjort något annat, förutom att tjura mot alla som jag skrev då.
 
Är väl inte på världens bästa humör över att ha 3 ponnyer här hemma om 10 dagar heller, fast det borde jag ju vara. Kommer inte få någon tid över till att göra något annat bara.
 
min fina, prints från idag. 
 
/ olivia
 
 
 
 

Förlåt mina vänner

Suttit och pratat med Lollo en stund, det var välbehövligt. 
 
Har varit så fruktansvärt irriterad nu i eftermiddag, vet inte vad det har varit med mig. Ska nog ta och stänga ner både kik, facebook och allt annat. Vill inte sprida något negativt, men det är precis vad jag gjort idag. Får allt ta och skärpa till mig lite, blivit irriterad på allting som gått minsta snett. Skärpning Olivia!!
 
/ Olivia

Ponnyn är bäst som vanligt.

Nolla i 80 + 90! :)
 
/ olivia
 
 

Godmorgon

Vaknade av hur varmt de var, äntligen lite somrigt väder. Dock mindre roligt eftersom att jag ska ägna förmiddagen åt att fortsätta städa mitt rum, förstår inte hur jag lyckas lägga massa saker överallt. Highway får gå på banan, hur får jag se hur han känns efter träningen igår. Linda körde lite med oss, min handställning måste jag verkligen rätta till, blir så mycket bättre då. Men han var himla fin, lite bus i galoppen när han tyckte att de var lite jobbigt men han känndes riktigt bra, lite tjaffs ibland men.
 
//Matilda
 

Snark

Första sommarlovsdagen och jag måste gå upp tidigt? Snark. Hästarna har fått mat, jag har snart fått mat och sen ska Soccan bli ren och fin inför clear rounden idag. Kommer väl somna på hästryggen så trött som jag är idag ;) Hade en mysig kväll framför TV:n igår med familjen och åt frukttallrik till kvällsmat, standard. 
 
Såhär kommer vi att se ut idag plus mörkbruna chaps och en svart tröja. Hoppar 80+90.
 
/ olivia
 

årets första

Årets första pay and jump i början av året gick inte sådär jättebra. Under hela detta året än så länge har vi varit på två PJ och en lokal. Det har varit  blandat resultat. 
 
Första pay and jumpen var jag nolla i 90 och utgick i 1 m.
 
Andra pay and jumpen hade jag 8 fel i 90 och 4 fel i 1 m. 
 
På den lokala var jag en utanför placering i LD+5 och ramlade av på sista hindret i grunden i LC. 
 
Ja väldigt blandat alltså. Hoppas verkligen på bättre resultat nu. Men dressyren gick riktigt bra i början av året! Vinst i både första och andra tävlingen, dock kändes andra inte så bra som var en klubbdressyr. Hon var väldigt stark och jobbig. Därefter en femteplacering och sen behandaldes hon ju och nu har vi tagit det lite lugnt. 
 

här är en fim från årets första PJ. Hoppas det ser lite bättre ut på lördag ^^
 
/ olivia
 
 

Transportletande

Just nu håller vi på att leta runt efter en bra transport. Ska iväg på ridläger snart så tills dess behöver vi ha en egen. Vi har kikat runt på massa annonser och hört vad andra med mer erfarenhet en vi har att säga. 
 
Har ialllafall lite olika "krav" på transporten:
 
*Ska vara ljus och rymlig invändigtingen mörk och trång, de hade iallafall inte jag velat ha om de var jag som skulle åkt i den
*Bra sadelkammare, ingen liten där man knappt får in sadeln, det är nog en av de viktigaste sakerna för oss eftersom vi inte kan ha något hästigt i bilen.
* De ska vara bra med plats framför främre bommen. När de kommer till denna punkten har jag ratat många transporter eftersom att många har sadelkammare som går in väldigt mycket i lastutrymmet vilket så de blir trångt framför bommen.
 

De märkena vi kollat lite extra på har varit BOJ och Thule, bara hört bra sakedr om dom och de uppfyller mina "krav". Jag själv hoppas mest på att vi kan få tag på en Thule Excellent just eftersom att den har väldigt stor sadelkammare. Ända problemet är att nästan alla transporter ligger väldigt lågt när de gäller maxvikten. Självklart går de att klassa upp men jag ska på läger redan nästa söndag och innan de går de inte att fixa de. Men de ska nog lösa sig, vi ska ta och mäta H´s mage och se om vi kan få fram på ett ungefär vad han väger.
 
 
//Matildama

Gotttt

 

SOMMARLOV

Kom hem för en stund sedan, fri från skolan, så skönt! Känns verkligen som att de gått så himla fort nu de sista veckorna, men jag klagar inte. Har haft 3 bra år på högstadiet och klassen har alltid varit lite speciell, hatad av många lärare, haha. 
 
Resten av dagen så ska jag börja städa mitt kaosartade rum och ikväll blir de träning för Linda.
 
//Matilda

Om några timmar....

.... är jag FRI! I några veckor i varje fall. Ledigheten är behövlig nu för både mig och säkerligen många fler. Har en rolig sommar framför mig med inte alltför mycket planerat och det är ganska skönt. Ska väl ner till skåne på midsommar, åka till tunisien, vara med kompisar och såklart rida och greja i stallet i massor!! Hoppas på lite tävlingar.
 
Tar en fika med Julia på stan efter avslutningen innan jag åker hem och sen när jag kommer hem brukar vi alltid fira lite med mamma och pappa. Äta tårta och få någon present, jättemysigt! Jag och mamma köpte tårta igår när vi var på stan. Fick bli en jordgubbs mousse, min favorit helt klart. 
 
Kollade på den här filmen i skolan igår, den var jättebra så den rekommenderas starkt!!
 
/ Olivia
 
 
 

Snart är det sommarlov

Imorgon är det skolavslutning. Känner både "äntligen" och panik. Går ut 9:an nu, och det känns så konstigt. Hoppas verkligen på att kunna hålla kontakten med några av tjejerna i klassen.  
 
Idag har det inte varit någon bra dag. Eller skoldagen var bra, men sen när vi slutade blev det inte alls bra, blev bara grinig och irriterad på allt och fick världens huvudvärk. Tror det var det gråa vädret lite också. 
Mamma hämtade mig och Matilda direkt efter skolan och så åkte vi in till stan för att kolla klänning och skor tills imorgon. Hittade tillslut en som tur var och skor med. Köpte även ett iphoneskal och ett par byxor. 
 
Red Soccan när jag kom hem efter att ha sovit i typ 2 timmar, somnade på sängen när jag skulle "vila" en liten stund. Blev konditionsträning och hon var lite trött, men det gick bra. Varierade galoppen mycket. 
Annabell fick vila och något jobb blev det inte, får ta igen det i helgen istället. 
 
 
/ olivia

Tagga lördag!

Jag ska ut på min och Soccans första clear round sen hon blev frisk från borrelian på lördag! Det ska verkligen bli jätteroligt men jag är lite nervös. I våras gick det väldigt bra på träning och väldigt dåligt på tävling men det tror jag berodde på att hon var sjuk. Men såklart lite orolig för att det ska gå dåligt på tävling igen, nu när det inte har gått bra hemma. Men nu är det ju bara clear round och en plats där jag känner mig hemmastadd och trygg, inte lika mycket folk. Så jag tror det kommer gå bra!
 
Jag kommer att hoppa 80 & 90 cm, känner mig säker på det.
/ olivia
 
 
 
 

Roliga bloggar

Finns två bloggar som jag alltid tycker de är roligt att kika in på. Den ena är www.elfstrands.se. Bloggen drivs av systrarna Elfstrand. Båda två skriver väldigt bra, välskrivna och varierade inlägg som många gånger får en att tänka till lite, på ett sätt man inte tänkt förut. Men de som gjort att jag verkligen fastnat för bloggen är att de två systrarna verkligen bjuder på sig själva och man får sig ofta ett gott skratt när man läser inläggen. Finns många roliga videobloggar och failbilder, tumme upp för denna bra och roliga blogg!
 
 
En annan rolig bloggare jag måste tipsa om driver bloggen www.jossanamigo.blogg.se. Josefine gör även hon rikitgt roliga videobloggar, både seriösa och mindre seriösa men alltid lika roliga att kolla på. Dessutom tar hon sjukt fina bilder, så där borde ni kika in!
 
//Matilda
 

Torsdag

Regnig dag med filmtittande i skolan. Kom precis hem nu och ikväll ska jag se på min lillebrors avslutning, lite avis på alla som slutat/slutar idag, inte för att det är särskilt länge kvar tills jag slutar imorgon, men,men. Highway vilar idag, ändrade planen lite så red igår. Han var lite trotsig och ifrågasättande, han testar lite nu men så kan de va, Lotta kom även och hjälpte mig lite och vi hoppade några språng i slutet. Lotta sa att jag ska få hoppa Cardatch ngon dag så att jag får lite mer självförtroende för just nu så har inte jag hoppat ordentligt på länge så blir osäker på mig själv och att jag kan.
 
 
//Matilda
 

work work

Har varit på stan en stund med Matilda och mamma, sitter i bilen påväg hem nu. Såfort vi har ätit lite ska jag ut och rida Soccan och sen jobba några timmar. Känner mig inte taggad på något för det regnar och jag har spränghuvudvärk, men det måste göras så bara att bita ihop. Får hoppas ponnyn sköter sig för mitt humör är inte att leka med idag känner jag. Bäst att inte prata med någon så att jag inte häver ur mig något dumt som jag ångrar sen. 
 
Har tänkt att rida Soccis i skogen med mycket galopp och variera ökad galopp med samlad galopp, få lite mer koll och se till att både gas och broms funkar.
 
bild från i vintras
 
/ olivia
 
 

Trött som få

Jobbat hela dagen, hoppat Soccan, ridit Annabell och fixat en hel del i stallet. Vaknade vid halv tolv nästan och då blev det helt plötsligt välditg mycket att göra på kort tid och hela dagen har jag varit helt sjukt trött sen igår, körde rätt hårt där ett par timmar kändes det som. Men sjukt kul hade vi!! Jag vågade ju till och med åka bergbanan, lite stolt. Funderade på att åka balder men det får bli nästa gång tror jag allt.. 
Flume ride var den bästa som vanligt, blöt blev man dock så vi åkte den i slutet bara. 
 
Hörs mer imorgon, innan mina händer går i viloläge eller något sånt. 
 
/ olivia
 
 
viiiilll tilll haaavet
 

Lite svar

Vart köpte du den super snygga pikén i från? :)
Den är köpt i Börjes monter på Eurohorse.
 
 
Tycker du gör ett jätte bra jobb med highway! :) men har du tänkt att börja tävla honom så småningom? hoppning elr dressyr då? :) ni passar verkligen super bra tillsammans! :D
För de första, tack! :) Jag har allt tänkt att vi ska tävla både hoppning och dressyr så småningom. 
 
Hejsan matilda ska inte säga för mycket eftersom jag inte sett dej sitta på highway(?) men den bilden på de här inlägget ser de ut som att du har jätte långa stigbyglar stämmer de?
Långa och långa vet jag inte, har lika långa som jag brukar ha, och särskilt långa är dem inte, brukar få klagomål på att jag har för korta ibland. Dock har jag lite stolsits på den bilden så de ser ganska långa ut. 
 
Bild från samma ridpass↓

 
 

Igår&Idag

Har varit fullt upp nu de senaste dagarna så bloggen har inte riktigt hunnits med. Jag hade iallafall en grym dag på Liseberg igår med ett gäng härliga tjejer, massa skratt och åkande. Åkte bl.a. Kållorado en massa, tro tusan att jag blev blöt hela jag varje gång, gick i flera timmar utan att torka, haha. 
 
Idag är vi lediga eftersom vi kom hem sent igår. Har inga planer alls, bara jag hemma och kan inte ta mig någonstans, om jag inte vill cykla i flera timmar, men jag skippar nog de. Highway får vila idag också, han var så fin och avslappnad när jag red i måndags när jag travade av, fina häst! Han har gått många dagar nu så lite vila passade bra. Men ska nog ta in honom och borsta och mysa lite. Måste göra iordning såren också. Bölden han hade på manken har spruckit så de var ju bra. Han fick dessutom ett balltramp härom dagen, men de var mest ytligt och han ömar inget.
 
Annars får jag väl ta tag i lite nödvändiga saker, röja upp på mitt rum bl.a. Lyckas alltid stöka ner det och hatar att ha de rörigt omkring mig, bra där.
 
Jag och Emelie igår, självklart var vi tvungna att åka sagoslottet, standard!
 
//Matilda
 

Diss

Det HÄR bältet föll mig inte alls i smaken. "Spot elastiskt bälte" från Equiline. Rött och blått skärp är okej, inte färgen det är fel på egentligen. Men det är materialet bältet är gjort av, formen på det kombinerat med färgerna som verkligen inte blir snyggt. 449 kr får man betala för det här hos Cheval Ridsport.
 
 
 
Gillar strassskärp mycket mer. Bling är så fint och blir mer stilrent på något sätt. Tycker att läderskärp är skönare också, sitter mycket bättre och är lättare att göra rent genom att putsa och så. Kostar vanligtvis 899 kr på Charlies men just nu finns dom att köpa för endast 499 kr!
 
/ olivia
 
 

Biiiilder

 
/ Olivia

Liseberg

Bussen går klockan 11 och så är vi tillbaka på skolan 24.00. Jag har ridit dressyr på Soccan nu på morgonen och gått en promenad med Annabell. Soccan gick rätt bra, men var inte helt med på noterna hela tiden. Sen helt plötsligt var hon väldigt med för att i andra sekunden vara helt borta. Men det gick bra stundsvis och ibland gick det lite sämre. Men helt okej var det!
 
Ska strax göra lite middag så jag står mig ett tag och slipper köpa massa dyr mat där borta. 
 
/ olivia
 
 

Vi vann!!!!

Våran klass tog hem det, vann brännbollen. YEAH! :D Förlorade första matchen, sen vann vi två. Efter det var det semifinal mot 9C (Matildas klass). Vann över dom stort och i finalen mötte vi 9D där vi lyckades vinna med bara 4 poäng. Glass fick vi som pris, en piggelin. Jag gav dock bort min för jag mådde jätteilla, haha. 
Duktiga tycker jag vi är i varje fall, trots att jag knappt kan träffa bollen med ett rack.. :$
 
Somnade direkt när jag kom hem, var helt död. Ute på balkongen dessutom, så jag vaknade av att jag blev jättevarm och gick o la mig i sängen istället. Sen blev det lång dusch för att duscha av all babyolja som vi hade hällt över oss och försöka skrubba bort brun utan sol, det blev lite misslyckat för mig ;)
 
Imorgon drar vi till Liseberg, typ det sista jag gör med tjejerna i klassen. Bästa <3
Från vänster: Jag - Emelie - Stina - Moa - Amanda - Julia
 
/ Olivia
 

Brännboll

Då var ännu en skoldag över. Kostymbrännbollen var väl sådär lagom rolig, min klass var grym, dock himla orättvisa favoriserande dommare, haha. Vi blev dessutom diskade, lagom munter klass. Jaja, solen har iallafall vart framme hela dagen. 
 
Idag så rider mamma Highway, får se om jag rider lite också. Ska kolla med Lotta om de kan börja gå lite mer i den nedbetade hagen för man märker verkligen vad Linda menade med att han är lättfödd, hans mage har nämligen blivit lite för rund nu enligt mig. Men har dratt ner på allt kraftfoder så han får knappt någon betfor nu. 
 
Får ta och ursäkta för min dåliga uppdatering också men så blilr de ibland!
 
 
//Matilda

Måndag morgon

Kostymbrännboll idag, lite lagom taggad. Det är roligt såklart men jag är inte särskilt bra på brännboll, det får gå som det går! Nästan det sista vi gör som klass, det är lite tråkigt. Blir nog ca 8 matcher. 
 
Dressyr ska Soccan gå i paddocken idag, och Annabell ska skrittas i skogen en halvtimme. Sen ska jag chilla resten av dagen bara, ta det lugnt och ha det skönt. Hoppas på varm sol och bra väder, hade gärna åkt ner o badat i eftermiddag ^^ få bort all babyolja och allt vad vi ska ha. 
 
/ Olivia
 
 

Bästa

/ Olivia


9 juni

Låg kvar i sängen ovanligt länge imorse, brukar vara ganska morgonpigg i vanliga fall. Idag så ska alla sånna där tråkiga saker bli gjorda. Städa rummet bl.a. Ska leta rätt på lite kläder till kostymbrännbollen imorgon också, våran klass ska vara skoggshuggare, haha.
 
Men ska ut till stallet och rida min fina iallafall, dagens höjdpunkt alla gånger! De får bli ett ordentligt dressyrpass och få ner honom på jorden lite, igår va han upp i de blå, himla glad över att få skutta lite men mindre nöjd när jag ville ha något att säga till om, sötisen ♥
 
//Matilda

Behöver en dag till

Imorgon är det skola igen, dock har vi kostymbrännboll hela dagen. Vi ska vara gladiatorer och jag har ingen aning om vad jag ska ta på mig, panik! Vill ha en dag ledigt till, orkar inte gå upp tidigt imorgon. 
 
Malva sov iaf över här en natt till så vi har nyss vaknat. Gick en underbar kvällspromenad med båda ponnyerna på 1 timme igår så dom riktigt fick sträcka på benen och framförallt Soccan efter en lång dag på tävlingsplatsen. 
Idag ska båda ponnyerna skrittas, får se om Malva kan skritta Soccan så att jag kan ta bella, då känner hon sig nog lite lugnare nu när vi inte har ridit på några veckor utan bara promenerat varje dag. 
 
Hästarna fick gå ute i natt med, dock verkade dom inte helt nöjda med det. Dom är så bortskämda med att få komma in nu, hörde hur Annabell gnäggade därute inatt! Token. 
 
Och här är film från förklassen igår:
/Olivia
 
 

forever alone.

Lollo övergedde mig nyss och begav sig hemåt, känner mig ensam, haha. Nejdå, min kära familj kommer nog hem snart hoppas jag. Har bara tagit de lugnt hela dagen, idag igen. Men så blir de när man bor mitt ute i ingenstans. När mamma kommer ska vi iallafall åka ut till stallet, hoppas att de inte blir allt för sent så att jag hinner rida, Isåfall blir de nog kanske ett litet markarbets/dressyrpass. Mycket tempoväxlingar och variera antalet galoppsprång mellan lite upphöjda bommar och verkligen få under bakbenen på honom, så blir de bonus med lite upphöjda bommar och något småhinder :)
 
Ska nog göra mig lite mat snart, aka värma gårdagens pizza, som jag förövrigt åt till lunch idag också. Bra att man inte orkar en hel pizza när man är så lat som jag!
 
 
//Matilda

Resultat Soccan 8 juni

Jaha, vaddå varm dag liksom? Skönt att det inte regnade i varje fall. 
 
Ponnyn var taggad imorse när vi lastade på henne, märkte det direkt. Hon nästan sprang på. 
Första klassen red jag fram lite för länge så då orkade vi inte hela tiden, men traven tycker jag var bra och ökningen där med. Men galoppen var ingen höjdare precis som förra gången. Hade svårt att få fram henne och det höll inte helt enkelt. Jag har inte riktigt "kraft" att rida henne så än, och hon har inte muskler att orka bära sig i galoppen helt. Men det kommer väl mer och mer, hon har ju inte varit igång alltför länge. Tycker hon var jätteduktig nu när det var så varmt iaf!!
 
Blev 65% och två utanför placering utav 4 placerade. Duktiga Rebecca blev 3:a med Snobben, grattis!
 
Nästa klass var inomhus. Värmde upp kort och med bra tempo, körde verkligen igång och tänkte fram fram fram. Lika så under programmet tänkte jag mycket fram och att hon inte fick somna. Nu gjorde hon nästan det någon gång ändå, men men. Galoppen var som förra men volterna var mycket bättre. Dock vet jag inte vad som hände i ökningarna, det om något var verkligen kaos. Hon galopperade typ på stället istället, jag fick inte fram henne, gick bara inte. Inga problem med det förut men idag kände inte soccis för det. 
 
Blev 67 % här, två utanför placering igen utav 2 placerade. 
 
/ Olivia
 

Hemma, resultat påväg

/ Olivia


Alla sätt är bra utom de dåliga!

Något som jag alltid har irreterat mig på när de gäller hästmänniskor är att de flesta inte kan acceptera att någonannans sätt kan vara lika bra som ens eget, för alla hästar trivs ju med samma saker, eller!? Är det verkligen så att alla hästar trivs med samma bett, samma ridning hos ryttaren, samma slags stall och upplägg i ridningen? Jag tror många är alldeles för trångsynta, för självklart så gör man själv på det sättet som man själv tycker funkar bäst för hästen och som den trivs med. Men något jag tror att många ibland glömmer är att hästar, precis som människor, är olika individer.
 
Alla människor tycker inte om att leva på samma sätt, äta samma mat eller utöva samma sporter, eller hur? Sedan är de ju såklart stor skillnad på hästarna och människor, men ni fattar principen. Många hästar är ju avlade för ett syfte, Highway ex. Han är avlad för att träna och tävla skulle man kunna säga. Han är en häst som vill arbeta och de dagar han vilar så märker man direkt att han lätt blir stressad och har svårt att slappna av, han trivs helt enkelt bäst när han får en uppgift och när han får arbeta med både huvudet och kroppen. Vissa säger att hästen ska gå i naturen och de trivs bäst där och inte på en volt inom fyra väggar.  Och ja, den "ursprungliga" hästen var gjord för att gå i naturen men idag avlas många hästar, som sagt, för ett syfte, för ett lite skarpare psyke och ett huvud som behöver och vill arbeta för att må bra.
 
Alla sätt är bra utom de dåliga! Olika saker passar olika hästar. Fick ju ex en kommentar från en tjej som red ut nästan varje dag på sin häst (inget illa menat mot dig) och gjorde de första dagen hon hade den. De funkade super för henne och hennes häst. Hade jag däremot gjort de med Highway hade han blivit helt sönderstressad. Jag tror folk lätt stirrar sig blinda på att "alla hästar funkar likadant".
 
 
//Matilda

Bilder från Essunga

Här är några av bilderna jag tog i Essunga. De hade försvunnit från minneskortet dock men Lollo hade dem på sin dator som tur var, dock hade hon hunnit radera de flesta som inte var på henne, men här är ett par iallafall. Tyvärr så drar blogg.se ner kvaliten rejält..


 

Tagga tävling

Somnar nästan framför datorn, sjukt trött! Jag och Malva var inte alls trötta när vi skulle lägga oss igår så det blev rätt sent. Får ta och gå ner och göra frukost snart ändå, det är bara att bita ihop. Malva kommer jag seriöst aldrig få upp känns det som..
 
Hästarna har fått mat och Soccis var fortfarande ganska ren imorse. Dock var min knoppgele slut igår så knopparna blev ju inte dom snyggaste, men det blir dom ju aldrig. Men brukar bli lite bättre  när man  har knoppgele! Men knopparna är väl inte hela världen, det är ridning som gäller nu. Känns som att det inte kommer gå bra idag men jag får inte tänka så utan måste fokusera på det positiva!!
 
/ Olivia
 

fin pålle idag!

Highway var himlans fin idag, lite ofokuserad i början då de fanns mycket kul att titta på. Men när han väl koncentrerade sig så var han fin i alla gångarterna, så duktig så. Lotta såg liteoch hon sa att hon verkligen tyckte de såg bra ut och att vi utvecklades varje dag, så roligt att höra!
 
Dock så upptäckte jag en knöl högt upp på manken efter jag ridit en stund. Han började rycka i skinnet när jag la ner handen mot manken, så först trodde jag bara de var en fluga eller någo men han fortstte och slutade direkt jag höjde handen. Men jag red klart för han påverkades inte av de sålänge jag hade lite höjd hand. Bad Lotta kolla på de sedan i stallet och hon trodde de kunde vart Cardatch som kanske bitit honom eller om han hade rullat på något. Men Johan fick komma och kolla, som är lite längre och när han tryckte på den så kom de lite var och blod. Men han la på någon slags salvliknande sak jag inte kommer ihåg vad de heter. Men Lotta trodde inte att de var något farligt även fast han var ganska öm. Men de skulle kolla på de nu ikväll när de tog in dom. Men de är ganska högt uppe vid manken så sadeln ligger ju som tur är inte och irreterar.
 

Inköp på Skara

Blev bara tråkiga och nödvändiga köp på Skara igår. Köpte ett par roeckl handksar eftersom mina är spårlöst försvunna och ett flugspray för mitt renons är jättedåligt och hjälper inte alls så jag bestämde mig för at testa ultrasheild. 
 
Köpte även en plastrong men den har jag ingen bild på, var så svårt att fota men jag ska ha den imorgon på tävlingen så då får ni se bilder därifrån iställlet ^^
 
/ Olivia
 

Ensam hemma & gårdagens träning!

Vaknade ganska sent idag, skönt att sova ut lite efter att ha gått upp tidigt. Ensam hemma hela dagen då resten av familjen är i Sunne där min lillebror tävlar i modellflyg, inte små flygplan om ni tror de, de är typ 3m långa..
Det är Nordiska mästerskapen så håller tummarna för honom nu, men han ledde varje sekvens igår, grymt att han som är 12 år är bättre än alla vuxna!
 
Hoppas på att vädret klarnar upp för nu är de lite molnigt och tråkigt, hoppas på att kunna ligga ute och sola lite. De är vad jag planerat för dagen, bara ta de lugnt, haha. Men Lollo kommer senare och då ska vi åka ut till stallet. Highway  får gå ett lugnare joggingpass, böja igenom i lång och låg form. Skönt för både honom och mig efter gårddagens träning.
 
Träningen igår gick både dåligt och bra. Han fick stå i förrgår eftersom han hade dargit av sig en sko i hagen, men som tur va så hittade vi den och Lotta kunde sätta dit den igen, superbra! Så han hade lite energi igår och var lite otålig. Vi började som förra gången med att kolla av att han lyssnade på hjälperna. Red på ett mindre fyrkantspår i halva paddocken. Flyttade honom sidvärts på långsidorna och ökade på kortsidorna. De blev bättre och bättre. I högervarvet tog de dock imot lite och en gång så gick inte jag ur tillräckligt fort så då protesterade han med ett litet luftspång, haha söten. Jag satt iallafall kvar och vi fortsatte lite till på övningen. Travade över lite bommar på volt och de gick bra. I galoppen så blev han lite jobbig så gick ut på stora spåret, ökade och minskade i båda varven och han lyssnade jättebra! Travade sedan av på en volt och han var superfin. Både jag och han var helt slut men han verkade ganska nöjd med sig själv!
 
Har film från när jag nästan ramlade av i luftsprånget, vill ni se?
 
//Matilda
 
 

08.16

Godmorgon! Ställde klockan på 7 och gav mig ut och sprang. Sen har jag mockat och bärt in alla hinderstöd från paddocken, ska alldeles strax gå ner och äta lite frukost innan jag ska ut o hämta ponnyn i hagen och köra ett sista dressyrpass inför tävlingen. Får hoppas det går bra! Imorgon startar jag ca 10.30 och 13.30 någon gång där. Hoppas inte att det kommer vara för varmt, får ha med mycket vatten och svampar! Annabell ska få en promenad hon också, och lite rykt. 
 
Vad jag köpte på Skara kommer, måste bara få i mig lite frukost. 
Ikväll ska jag till Malva och kolla när hon och Locke hopptränar på LRK.
 
malva och locke
 
 
/ olivia

Busmycket gjort

Gjort precis ALLT som jag hade tänkt göra, börjar bli bra på att ta tag i allt jag ska göra känner jag ;) får se om jag håller det till hösten när allt plugg öser över mig, haha! Skulle inte tro det. 
 
Varit på skara och köpt det jag behövde, varit ute och sprungit en kort runda, ridit dressyr på envis sockertopp som sen släppte och blev helt ok fin i slutet men beöhövde lite mer motor i galoppen och gått promenad med Bella!
 
Imorgon står dubbelt så mycket på schemat, bara att bita ihop. Nästa vecka börjar dessutom jobbet så då kommer det bli hur mycket som helst. Tur att det är sommarlov snart då! Fast det är inge bra egentligen, kommer sakna mina klasskmpisar massa nu när vi slutar 9:an. Sagt det typ 2000 gånger..
 
Äh, nu ska jag käka något gott. Godnatt och hörs imorgon!
 

5 #

# Jag har himla svårt att verkligen lita på andra till 100 % och är ganska paranoid av mig. Om någon "sviker", gör mig besviken eller inte är helt ärliga så är jag väldigt förlåtande men chansen att jag kan lita på personen igen är inte stor, kanske bara handlar om en småsak eller de kanske inte är just mig personen inte är helt ärlig mot,men de spelar ingen roll då.
 
# Får väldigt lätt prestationsångest när de kommer till ridningen, innan jag fick Highway så var det som värst, om jag inte red bra och allt gick bra på lektionen så hade man ju aldrig en chans att göra om det nästa dag och göra de bättre.
 
# Blir lätt irreterad på ljud, särskilt om någon smaskar när man äter..
 
# Är supernärvös över att åka iväg med Highway så småning om på tävlingar och så, för att andra ska få sig mig rida honom, han är ju verkligen bra och de är många som sett honom och vet de, vill verkligen inte att någon ska tycka att jag inte kan rida honom bra.
 
# Älskar att matcha utrustning, är lite löjlig med de och tänker på de även oom jag bara ska rida i paddocken själv och det inte är någon som ser eller ska fota, måste alltid matcha någorlunda bra ;)
 
 
//Matilda

Grymma!

Har varit en rikitgt solig dag i Essunga och Lollo och Karsten vann första klassen och kom tvåa i andra, så duktiga så! Alltid lika roligt att åka med dem på tävlingar, och alla bilturer till och från tävlingarna är nog lika roliga dom, skrattar nästan aldrig så mycket som vi gjort då. Lollos familj är verkligen som ett andra hem för mig, bättre vän får man leta efter. Finns ingen som jag litar så mycket på och vet att jag kan berätta allt för, bästii♥
 
//Matilda

Musik är det bästa i världen(nästan)

Alltså det finns sjukt mycket bra låtar. Utan musik hade det varit trist. Satt och lyssnade på musik i 3 timmar förut, skönt att bara koppla av tycker jag. 
 
Ska försöka att förbereda så mycket jag kan idag inför lördag för imorgon ska jag till Malva på kvällen så då kommer jag inte att hinna fixa så mycket. Men det enda som ska göras är fixa transporten, packa in lite utrustning, tvätta fårskinn och annat. Dock kan jag ju inte packa in sadel och träns eftersom jag ska ha det imorgon när jag rider oxå. Men benskydd, tävlingsschabrak och sånt där tänkte jag fixa.MÅste höra med pappa om han ska ha transporten mer tills lördag också eller om jag kan städa ur den idag, just nu kör han ju sina blommor o allt i den i samband med sitt jobb. 
 
Sen ska jag ut o springa och hinner jag tänkte jag dra ner till stranden en stund ifall syster vill följa med mig. Mina kompisar står ju i kiosken där nere så jag vill köpa en glass, hehe. 
 
Älskar den här tröjan förresten, från falsterbo collektion. Den är sjukt fin tycker jag! :D Svårt att veta vad man ska matcha till gult bara, jag får klura på det. 
/ Olivia
 
 
 

Ut och rida bästa

Dressyrpass på G innan den varma solen kommer fram. 
 
/ Olivia

Skolfotbollen

Spenaderade dagen med att kolla på fotboll, segt som tusan. Kom precis hem och ska packa lite innan jag åker till  stallet och sedan vidare till Lollo. Ska följa med henne när hon ska tävla i Essunga imorgon. Är dock inte särskilt taggad på att gå upp tidigt just nu, skulle kunna somna på fläcken, haha. 
 
Himla skönt med långhelg nu, lite försmak på sommarlovet. Nästa vecka är min sista i högstadiet, och de blir väl kanske den bästa, kostymbrännboll, Lisseberg och så är vi komplediga en dag, en dag med arbetslaget och sedan är de avslutning, underbart!
 

Inga lektioner

Vi har fotboll hela dagen, så inga lektioner, ska inte ens till skolan. Eller jag ska inte spela fotboll, men skollagen i 9:an ska det! Känns inte så roligt att titta på fotboll i 5 timmar, men man kanske kan gå iväg och göra något annat en stund. 
 
Soccan ska vila idag och Annabell gå en promenad. Ska ta en fika med Lollo på stan också så jag kommer hem med sena bussen. Ska försöka ut o springa också, jag har ju faktiskt varit duktig och sprungit varje dag den här veckan än så länge! DOck har det bara gått 2 dagar ;)
 
 
/olivia
 

fjanthäst numero .1

Idag var han på tårna den lilla  hästen. Red samma runda som jag och Lotta gjorde i lördags, men vi var ju ute själva plus att han hade vilat så de var inte så konstigt. Han är ganska bra på att trigga igång så själv också och såg spöken överallt, lillen♥ Nej men de var nog en dålig kombi idag menmen!
 

Ingen vaniljfil

Är man supersugen på smoothie och inte har någon vaniljyoghurt, ja då får man ta vaniljglass istället. Sockerkick ;)

Förtjänar det efter en springtur i fina vädret

/ Olivia


Till salu

Har en svart anatomisk sadelgjord som jag ska sälja. Den är 120 lång och endast använd en gång, så den är som ny. Nypriset låg runt 650 kr, jag säljer den för 450 kr.
 
 
Svarta stövlar från CRW. I fint använt skick, storlek 38. Nypriset låg runt 1200 kr, minns inte exakt då de är flera år sedan jag köpte dem, men har aldrig fått tummen ur och lagt ut dom. Säljer dom för 450 eller bud.
(bild från när stöveln var ny, men kan fixa bättre bilder vid intresse)
 
 
Vid intresse maila: [email protected]

Skydda dig och din häst!

Nu när sommaren är igång så är även mygg, knott och andra insekter i fullgång. 
 
Jag hittade ett flugspray på Charlies för flugor mygg och fästningar för både människor och hästar! Så nu är det bara att spruta på både sig själv och hästen, smart va? Enligt beskrivning ska den vara bra men det är svårt att veta det där, men kanske värt att testa?
 
Flugsprayet är från märket Centuara och kostar 199 kr. Såhär står det i beskrivningen: 
 
Ett flug, mygg och fästingrepellerande spray för så väl häst som ryttare.
Skyddar i upp till 24 timmar mot flugor och 14 timmar mot fästningar.
Rekommenderas till häst innan ridtur, körpass, tävling eller betessläpp.
0 timmars tävlingskarens.
Skonsamt mot utrustning och textilier.
På ryttare skyddar Centaura i upp till 11 timmar mot mygg, upp till 5 timmar mot bitande flugor och insekter så som knott, och 14 timmar mot fästningar.
 
/ OLIVIA
 

TISDAG

Sista skoldagen på högstadiet, känns konstigt.. 
 
Börjar dagen klockan 8 hos skolläkaren och sen har vi musik, kommer hem vid kvart över 4 någon gång.  
Idag ska Soccan vila tror jag, om jag inte har väldigt mycket lust för att gå ut o rida för då kanske jag gör det idag istället för imorgon för jag har en känsla av att jag kommer vara trött när jag kommer hem imorgon, varför vet jag inte? Annabell ska promeneras idag oxå. Vi går lite längre bit för varje dag, idag ska vi ner till en gräsväg hade jag tänkt som är lite längre bort, dock måste vi passera några kor som hon är livrädd för så vi får väl se hur det går, jag är glad att jag inte sitter på förbi dom i varje fall. 
 
/ Olivia
 
Fina pollen<3
 
 
 
 
 

Dagen

Idag så har de varit en lång dag i skolan, inte för att vi gjort något så jag fattar inte riktgigt vitsen med att gå i skolan nu de sista. Efter skolan så hämtade iallafall mamma mig och så åkte vi till Skara. Highway var väldigt torr och sprucken på mulen för ett tag sedan och då fick jag låna en salva av Lotta och den gjorde underverk på en natt kan jag säga! Dagen efter syndes de knappt och mulen var inte alls torr. Så när Skara hade rea så passade vi på att köpa en, dock hade de inte inne den då så vi hämtade den idag. Fick med oss en svart huva från Eskadron också.
 
Åkte till stallet direkt och fixade maten och så, han fick vilodag idag, de behövde han verkligen. Lotta hade tyckt att han var lite kortare i steget, inte så att han haltade eller så men. Var inne i hagen och kände igenom benen men de var inget så han har nog lite träningsvärk bara, och de har ju ingen dött av! Men imorgon blir de nog en lugn skritttur ute så han får sträcka på benen lite.
 
 
//Matilda

Kort skolvecka

Lediga torsdag fredag denna vecka, hur skönt? Är inte i skolan idag heller. Klassen skulle cykla och jag har så sjukt ont i huvudet så jag skippade faktiskt det, hade aldrig orkat, vi skulle typ cykla över hela kålland och då kommer jag bara bli yr i den här värmen och nä det skulle inte bli bra. 
 
Får se om jag ger mig ut o rider sen om jag känner mig bättre, men än håller det i.. Irma kommer i eftermiddag iaf, vi ska nog ner och bada tror jag. Jätteskönt!
 
Sjukt taggad för tävling nästa helg nu, rider LB:1 två gånger. FÖrklass + lagklass. Bild på Soccan och Pålle från senaste tävlingen. 
 
/ olivia
 

Film på Highway från i lördags!

 

Godnatt

Har varit en lång dag så nu ska jag krypa ner i min säng med en kopp te och se på några avsnitt av någon bra serie. Skönt att sova i min säng inatt, jag och Lovisa sov nämligen ute på balkongen inatt, vi kom på de för kanske tre år sedan att vi skulle sova där och de har blivit lite tradition, lite mysigt faktiskt. Så nu är jag några myggbett rikar dock, menmen.
 
Imorgon väntar en av de sista vanliga skoldagarna i 9:an, helt sjukt vad tiden går fort!
 
Bild från sista dagen i 6:an . NI känner nog igen mig antar jag och brevid mig i blå tröja är Catarina. Vi går faktiskt fortfarnade i samma klass och har gjort sedan 4:an!
 
//Matilda

Sunday evening

Sitter i sängen och ska faktiskt snart sova, är jättetrött ikväll. Annars är jag rätt kvällspigg. 
 
Firat mamma idag men tyvärr blev det regn och äckligt väder när vi skulle fika så vi åkte hem till uterummet, lite mackor hann vi äta i fint väder i varje fall! :) Hoppas mamma uppskattade presenterna hon fick. 
 
När jag kom hem red jag ett dressyrpass på Soccan. Det var fullständigt kaos i början men jag höll humöret uppe ändå och i slutet kände jag bara WOW!! Hon blev så sjukt fin och vi gjorde allt möjligt och hon var med på noterna. I galoppen orkade hon inte alltid korta ihop sig och då saktade hon av till trav någon gång, men det kommer nog sen när hon fått lite mer muskler och styrka. Travökningarna gick såå bra och en var helt galet bra verkligen. DUKTIG PONNY! :D
Annabell fick en kvällspromenad sen men hon var rätt sur på alla mygg och så lite tittig eftersom vi gick i skogen där hon inte varit på länge. Men fräsch i benet idag också!
 
/ olivia
 

Highway idag&igår

Igår: Blev markarbete igår. Hade de som jag hade de förra lördagen. Två upphöjda bommar på klossarna på ena långsidan och ett litet hinder i början på andra, la ett kloss på medellinjen också som jag hoppade på volt. Förra veckan lät jag honom mest rulla på utan att störa honom, då ville jag ju bara känna hur han kändes. Men igår satte jag mig ned och bad honom vänta på mig. De funkade fint, han har inte rikitgt alltid koll på sina ben och ibland när vi kommer i trav bra och fint så travar han över med frambenen och hoppar med bak, ser himla roligt ut på kort, haha. Samma sak på de lilla hindret, jag höll i och han fick vänta på mig och han lyssnade bra även här. Hoppade bara mini, högst 50 cm kanske. Men vill varken sätta upp några direkta övningar med avstånd och sånt då de kan bli så fel med avstånd och han är ung så vill ge honom bra förutsättningar. Men han tycker att de är himla roligt och vill göra rätt :) 
Min sits blir så ful på småhinder XD
 
Idag: Eftersom att han kännts så bra nu de sista så ville mamma rida honom lite idag. Lotta red samtidigt och sedan frågade hon om jag ville prova Cardatch lite. Så jag fick sitta upp och de var skillnad från min lilla häst kan jag säga. Cardatch är 175+, stor som ett hus och en riktig hopphäst. Han var väldigt annorlunda och lite klurig i ridningen, ingen lätt häst över huvudtaget. Jag red mest på en volt och Lotta hjälpte mig med hur jag skulle göra. Fick till det stundvis i traven och skritten, galoppen var svårare men han var väldigt rolig ändå, men svår. Sedan hoppade Lotta upp igen och hoppade några språng och han hoppade himla fint. Mamma kände sig klar så jag satt upp på Highway och red lite medan jag väntade på att Lotta skulle bli klar. Han kände ganska fin, men lite trött, var ju varmt och kvavt. Sedan skrittade jag och Lotta ut en sväng. H skötte sig superbra, skrittade ut lite igår också men bara en liten bit. Var något skrot han kollade lite på men han brydde sig inte särskilt mycket och var lugn trots flugor och bromsar!
 
Har dessutom haft honom själv i stallet båda dagarna och de har gått bra, han var lite gapig en liten stund men sedan var han lugn och som vanligt igen :)
 

//Matilda

Soccan hoppningen igår

Strök planerna för markarbete igår och hoppade istället, det blev inte alls så varmt som jag trodde och hon var varken trött eller svettig efteråt, så det var nog ingen fara! Hon var piggelin  och det kändes riktigt bra! Vi hade bara roligt och jag kände att hon hade självförtroende och visste vad hon skulle göra, vad det var som gällde. Kände inte att hon tvekade någon gång och hon sög till hinderna. I början hade vi lagt lite fel avstånd så en gång blev det 4,5 istället för 4 och när vi skulle ha ett galoppsprång i kombinationen blev det studs istället, men vi fixade till det och då gick det himla bra efter det!
 
La till ett hinder varje gång typ och sista gången låg kombinationen på 80, 85 och de andra hinderna på 1 m och 1,05 m. Men hinderna är ju ändå inte så höga så vi kan mest busa över. Sen om det blir högre kanske vi får ha lite mer kontroll, men samtidigt brukar vi inte hoppa så mycket högre och tävlingsmässigt kommer vi hålla oss i dem lite lägre klasserna som jag planerar. Så vi kan nog allt fortsätta såhär ett bra tag till ;) ingen idé att ta det på så blodigt allvar. Längesedan jag hade så roligt när vi hoppade! Förra helgen hoppade vi ju typ max 60 cm och det märktes att hon tyckte det var roligare när det fanns lite mer att ta tag i. Okej att det inte ser så snyggt ut och vi mest gasar runt banan, men vad gör det? 
Och visst klädde hon i Scapa schabraket? ^^
 
/ Olivia
 

High

 

Svar

Först och främst- superkul att du vann Highway! Tycker han verkar vara en riktigt trevlig och schysst häst :) 

Du rider bara på bana och vill vänta med att rida ut tills du får sällskap. För mig låter det bara helt feeeeel. Att hästen ska trimmas på bana största delen av sitt liv är så fel uppfattning. Alla stora bloggare gör så- alla yngre tjejer och killar tar efter för det är säkert så man bygger upp en häst. Förhoppningsvis vet du säkert att det inte stämmer :) tror att anledning till varför du rider i paddock är rädsla. Man bygger upp så mycket negativitet och faror med att rida ut och gör en sån grej av det. Största delen av ridningen bör hästen få spendera i skogen. Det borde vars en självklart. Du borde ge dig ut bums, sällskap eller ej, åtminstone i skritt. Det skulle göra både dig och Highway gott tror jag. Du kan göra allt du gör i paddocken ute i skogen också så det finns ingen anledning till att inte rida ut. Visst, han kanske är tittig
 
Råkade visst publicera kommentaren innan jag var klar. Är han tittig blir han inte mindre skraj av att knappt få komma ut. Enda sättet att göra honom tryggare är att göra skogsturerna till en del av vardagen. 

Jag hade hemma en fyråring som endast var riden rakt fram med ledarhäst ett fåtal gånger när jag fick hem honom. Första ridturen var ute i skogen (med cykelsällskap) pga att jag inte kände hästen, han var ung och jag hade ingen unghästvana. Han var lite tittig och kunde absolut ingenting. Vi var i paddocken MAX en gång per vecka. Hästen blev kolugn, tog täten, red ut själv, kunde galoppera jämsides med andra, efter osv. Allt fungerade med honom. Från att knappt blivit riden alls. För honom var det så ridpassen gick till, inget konstigt med det. Och det är d+
et inte heller. 

Ville mest ge dig en tankeställare och inspiration med min historia. Jag försöker inte komma och bossa och bestämma över dig och din häst men jag tycker ändå du ska fungera på innehållet i min kommentar. Ut och njut av naturen med pållen! :) önskar er all lycka. Du kommer säkert få mycket glädje av honom!
 

Tänkte svar i ett inlägg och klargöra lite :) För det första så finns det många anledningar till att jag inte ridi ut med HIghway nu det första. Han är 5 år och har bott på Bollerup i hela sitt liv och att komma till nya människor och nytt ställe är helt nytt för honom och då vill vi självklart ge honom en så bra upplevelse som möjligt och att han känner sig trygg med mig i situationen. Han är en känslig häst som hör och ser allt och han hade lite svårt att verkligen slappna av de första dagarna, inget konstigt alls. Ex. så ville han inte vara ensam i stallet de första och de löste vi enkelt genom att ta in den andra hästen eftersom att han var Highways trygghet och han kännde sig inte hemma i stallet, vi ville inte skapa oss ett problem och få en stressad häst bara för att.
 
Vi har gett honom tid att vänja sig vid de nya stället och då har han fått gå i paddocken eftersom att han just är väldigt känslig och kan bli lite stressad när han inte känner sig trygg. Så han har fått lära känna oss och vi honom så att han kännde sig trygg med allt. Sedan att vi ville ha sällskap var så han hade en till trygghet att följa, hästar är flockdjur och känner sig ofta trygga med andra hästar. 
 
Förstår hur du menar, man ska inte göra allt i paddocken. Jag tror på att en allsidig träning stärker både häst och ryttare och att det är de som är bäst. Jag har alltid älskat att rida ut och om allt funkar så kommer vi att rida lika mycket ute som i paddocken. Sedan får man komma ihåg att när de gäller hästar så funkar olika saker för olika individer. Min tränare berättade om en tjej som hade en häst som bara blev stressad och inte alls trivdes med att rida ut, och då red hon inte ut så ofta, för bara för att "alla hästar ska tycka om de" men så är det inte.
 
Så anledningen till att jag väntat var helt enkelt att jag inte ville ge honom en till ny upplevelse på en gång med massa att kolla på och människor som han inte kännde för varken han eller vi hade haft glädje av de då. Han är en sån häst som skulle gå dit jag ber honom, nu när han börjat lära känna mig mer och lita på oss, även fast han tycker att det är de är läskigt, ex i Scandinavium så hade ha fått panik första dagen men hade snällt gått in och skött sig bra efter de trots att han var spänd. De handlar inte om rädsla för själva saken för min sida, mer att jag vill ge honom en så bra start som möjligt på hans vilkor, vilket både mamma, Lotta som har erfarenhet av unghästar och även tränaren tycker var rätt. Något man inte får glömma är att allt är annorlunda från häst till häst. Bara för att du kunde ut i skogen på din häst på en gång och den inte tyckte de var några problem så betyder det inte att de skulle fungera för alla hästar 
:)
 
Oj nu blev det väldigt långt, creed till den som orkar läsa allt :)
 

"mors" dag

Gick upp vid 8 och gav hästarna mat, nu har jag precis tagit en skön morgondusch. Jag brukar vara så sjukt morgontrött, men nu det senaste har jag "tröttnat" på att sova. Spelar ingen roll när jag går och lägger mig, jag ställer ändå alltid klockan på 8 och när den ringer så är jag uppe direkt och såfort jag kommer ut ur rummet så är jag superpigg. Visst kan det vara lite jobbigt någon gång, men bara jag gör något så försvinner tröttheten. Onödigt att slösa bort hela dagen tycker jag. 
 
Vi ska fira mamma idag, för förra söndagen då det var riktiga mors dag så firade vi min mormor. Picknik med gott fika och mat som jag och pappa inhandlade igår. 
 
Får se om jag hinner rida när jag kommer hem, men annars tar inte Soccan någon skada av att vila en extra dag tror jag inte. Vilar hon inte idag så vilar hon imorgon ändå. Annabell ska få en promenad iaf, när jag än kommer hem ;) tycker inte att hältan syns alls i skritten nu, men traven vet jag inte för jag har inte vågat testa det än och jag tror jag väntar ett litet tag till ett tag, får bli lite mer skrittpromenader. 
 
gullig gammal bild på mig oh bella xd
 
/ olivia
 
 
 

Häst dag

Soccan har hoppats, Annabell har promenerats och så har jag ju fått testa att rida Locke!
 
Vilken go ponny alltså, hur söt som helst verkligen! Han tog typ ministeg, så söt och det kändes riktigt som en Malva häst! Olivia häst också, haha. Helt olik mina hästar i ridningen, men det är roligt att sitta på olika sorters hästar tycker jag. Malva fotade lite bilder på oss, lite svårt när vi red i skogen men visar några ändå.
Är lite bilder på Locke och Malva också, det är dom understa. 
 
Och just det! Dyon tränset är storlek cob men funkar till ponny. 
 
/ Olivia
 
Malva och locke
 
 
 
 

Dyon träns

Det här gör lite ont i hjärtat, men jag ska sälja mitt träns. Det är ett dyon working collektion. Annabell funkar inte alls på den nosgrimman längre utan går bara bra på remont och då blir det inte att jag använder tränset. Soccan har brun utrustning i hoppningen och i dressyren vill jag ha mitt dressyrträns så till henne använder jag det inte heller. Ingen idé att ha ett lite dyrare träns när jag inte använder det. 
Inköpt under GHS 2013 och använt 2 gånger sen dess. Ser helt nytt ut och har hållts inne när det inte använts. 
 
Älskar det verkligen, det är superfint!! Nypriset är 990 kr. Säljer mitt för 650 kr + frakt eller kom med prisförslag. 
 
/ olivia
 
 
 
 
 
 

Lattefärgade schabrak

CAMBRIDGE SCHABRAK HV POLOEQUIPO SCHABRAK HV POLO
 
Något jag tycker är hur fint som helst är "latte"färgade schabrak! Och nu råkar det ju vara så att jag tror att min lilla häst skulle passa riktigt bra i en sån färg. Finns lite olika fina i den färgen. De översta är båda ifrån Hv Polo. De första är ganska snyggt, dock tycker jag att färgen nästan ser lite rosaaktigt ut i tonen, men modellen är snygg. De andra har jag kollat på läng, dock inte i denna färgen men även denna modellen är snygg, älskar loggan. Gillar stora loggor eftersom "logglösa" schabrak kan bli lite "tråkiga" ibkand, men absolut inte alla. Dock är detta lite ljusare och färgen hette "sand" så de är inte rikitgt heller vad jag är ute efter.
 
Det understa är ifrån schockemöhle, tycker dock att detta ser lite mörkare ut än vad de jag har sett i verkligheten gör. Tycker att Schockemöhle gör superfina schabrak. Stilrena men ändå inte tråkiga. Har två stycken nu, varav ett i samma modell som detta. Enda nackdelen är väl att det inte "tåls" att tvättas allt för mycket då iallafall mitt har tappat lite färg. Men detta står nog med på "villhalistan" iallafall.
 
Ett annat lattefärgat schabrak som jag sett var från Scapa (hittade dock ingen bild) och de var himla fint. Dock var de i en äldre modell så om jag vill få tag på ett sådant gäller det att hitta ett begangnat.
 
//Matilda

När som helst..

.... så kommer Malva hit. Ska ut o rida Soccan då men hon kommer säkert inte orka något så varmt som det är idag, får ta det riktigt lugnt bara så ska det nog gå bra! Sen får Annabell gå en promenad och hinner vi ska jag försöka duscha Soccan, hon är så skitig nu så hon behöver ett riktigt härligt vårbad nu. Hon brukar tycka det är ganska skönt faktiskt, när man väl kommit igång. Annabelll däremot ska jag nog inte ens försöka duscha, hon springer runt runt runt och står inte still en sekund, inte ens när man schamponerar. Knäppishäst! Det vore inte så bra för hennes ben nu. 
 
Sen åker vi hem till Malva för att rida Locke som jag skrev igår. Älskar att rida nya hästar :D
 
lollos fina ponny karsten i höstas<3
 
/ olivia
 
 
 

1 Juni

Redan juni, tiden går fort nu! Sitter ute i min kära klänning och äter frukost och de verkar bli sol hela dagen idag, och detta skulle inte bli en väderblogg, neeej. Idag så skulle vi kanske åka in till Grästorp och kolla på lite skor, converse börjar bli lite för varmt nu. Lollo kommer också någon gång idag och så sover hon här. Saknat min bästi♥
 
Planerna för Highie idag har jag inte bestämt, antingen så blir det ett markarbetspass med upphöjda bommar och något litet minihinder eller så blir de kanske en liten skritttur ute. Dom fick nämligen gå ut i den nya hagen igår med massa gräs, dock gick dem bara 3 timmar där då men idag går de där hela dagen. Så de kan ju hända att han är lite dåsig efter första hela dagen där trodde Lotta. Men jag får se hur han känns när jag börjar rida helt enkelt. Är han lite trött så rider jag lite i paddocken och sedan skrittar jag ut en liten kort rundan Emma beskrev för mig. Vill ta de någon dag då han kanske är lite trött eftersom att jag inte har någon aning om hur han kommer bete sig och om han har massa energi så finns de säkert mycket roligt att kolla på! De jag inte gör idag gör jag nog imorgon.
 
 
//Matilda

RSS 2.0